Maukas kvinoasalaatti

Perulaiset salaatit ovat maukkaita ja ruokaisia. Tämä täyttävä ja hieman tulinen kvinoasalaatti sopii hyvin talvikauteen.

Ainekset:

  • 2 dl kvinoaa
  • 2 dl maissia
  • rasiallinen (250 g) kypsiä kirsikkatomaatteja
  • 25 g pähkinöitä, esim. manteleita ja pekaanipähkinöitä
  • nippu korianteria
  • puolikas tuore chilipalko
  • 1 lime
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:

Keitä kvinoa ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Paahda pakasteesta sulatettuja tai tuoreita maissinjyviä pannulla. Paahda pähkinöitä hetki pannulla.

Pilko kirsikkatomaatit ja silppua korianteri ja chili. Raasta limen kuori ja purista limen mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää oliiviöljy. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.