Lasten oikeuksien ja tasa-arvon tukeminen kiinnostaa yrityksiä

Lahjoittajien ja kumppaneiden tuki on ensiarvoisen tärkeää Planin työlle. Myös monille organisaatioille hyvän tekeminen on merkityksellistä.

Monet yritykset tekevät lahjoituksia ja muita vastuullisuustekoja ympäri vuoden, mutta erityisen suosittuja ajankohtia Planin työn tukemiselle ovat joulu, naistenpäivä ja tyttöjen päivä. 

Myös kriisien aikana moni yritys haluaa olla mukana auttamassa. Viime vuoden aikana ukrainalaisten tukeminen on ollut tärkeää monille organisaatioille. Yksi näistä on Teknologiateollisuus ry, joka lahjoitti rahaa humanitaariseen työhön heti kriisin puhjettua Ukrainassa. Myös viime vuoden joululahjoituksen aikaan oli tärkeää, että lahjoituksen pystyi kohdentamaan nimenomaan Ukrainaan.

“Ukraina ja ukrainalaiset ovat varmasti olleet jokaisen suomalaisen ajatuksissa viimeisen vuoden ajan. Oli siis tärkeää valita lahjoituskohde, jossa apu menee Ukrainaan”, Teknologiateollisuus ry:n viestinnän ja vaikuttamisen johtaja Taru Jussila kertoo.

”Rahalahjoitusten lisäksi olemme pyrkineet tukemaan Suomeen pakolaisina tulleita ukrainalaisia muun muassa kääntämällä Tämä toimii! -teknologiaprojektimme materiaalit ukrainaksi sekä tukemalla suomen kielen oppimismahdollisuuksia.”

Yritysten tuki on Planin työlle erityisen tärkeää. Yrityslahjoittajien ja muiden tukijoidemme ansiosta pystymme sekä auttamaan kriiseissä että tekemään pitkäjänteistä työtä tasa-arvon ja lasten oikeuksien edistämiseksi.

Lahjoittaminen kertoo arvoista ja vastuullisuudesta

Lahjoitus tai kumppanuus järjestön kanssa on myös organisaatiolle mahdollisuus viestiä tärkeiksi koetuista asioista. Parhaimmillaan yhteistyö vahvistaa brändiä sekä sitouttaa ja motivoi henkilöstöä. Myös Teknologiateollisuus ry on viestinyt lahjoituksesta sidosryhmilleen.

“Olemme kertoneet lahjoituksesta jäsen- ja vaikuttajakirjeissämme sekä sosiaalisessa mediassa. Toki lahjoituksesta on kerrottu myös henkilöstöllemme. Palaute on ollut erittäin positiivista.”

Lahjoittaessaan Planille yritykset saavat käyttöönsä viestintämateriaaleja, jotka helpottavat lahjoituksesta kertomista.

Monipuoliset mahdollisuudet yhteistyöhön

Yrityslahjoitus

Yksittäinen yrityslahjoitus on helppo tapa tehdä hyvää. Lahjoituksen voi kohdistaa myös Planin hätäaputyöhön esimerkiksi ukrainalaisten tai nälkäkriisin koskettamien perheiden auttamiseksi.

Tyttösponssi = kumppanuus tasa-arvon puolesta

Yrityksen tyttösponssi on kevyt kumppanuus yrityksille. Tyttösponssi sopii yrityksille, jotka haluavat sitoutua tasa-arvotyöhön. Tyttösponssikumppaniksi liitytään vuodeksi kerrallaan. 

Kumppanuus Planin kanssa

Planin kumppanina yritys voi ideoida yhdessä kanssamme juuri itselleen sopivan kumppanuuden. Kumppanuus sopii yritykselle, joka haluaa tehdä pitkäjänteistä työtä tasa-arvon ja lasten oikeuksien edistämiseksi. 

Lue lisää: plan.fi/yritykset