Artikkelit,11.12.2019

LegojaPlanyhteistyöhönlelujättilahjoittaa100miljoonaadollariaItä-Afrikanunohdetuillepakolaislapsille

Maailman suurin leikkikaluvalmistaja Lego lahjoittaa sata miljoonaa dollaria, jotta pakolaislapset Etiopiassa ja Ugandassa voivat oppia leikin avulla.   

Lego-säätiö suuntaa noin 90 miljoonan euron summan lastenoikeusjärjestö Plan Internationalille, International Rescue Committeelle sekä neljälle muulle kumppanijärjestölle, jotka tukevat pakolaislapsia Etiopiassa ja Ugandassa. Suurlahjoitus auttaa lähes miljoonaa päiväkoti- ja kouluikäistä pakolaislasta. 

Vaikka itäisessä Afrikassa on käynnissä mittava kriisi, se yltää harvoin kansainvälisiin otsikoihin. Lego ja järjestöt haluavat kääntää huomion unohdetun kriisin keskellä eläviin lapsiin. Köyhyys ja konfliktit ovat ajaneet viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana miljoonia ihmisiä pois kotiseudultaan. Sudanin sisällissota sekä Kongon, Burundin ja Somalian väkivaltaiset konfliktit ovat keskeisiä syitä siihen, että Ugandaan ja Etiopiaan on tullut valtava määrä pakolaisia. Tällä hetkellä Ugandassa ja Etiopiassa on kolme miljoonaa pakolaista, joista puolet on lapsia. 

Pakolaisleireillä elävillä lapsilla on suuri riski kasvaa ilman kunnollista koulutusta ja arjessa tarvittavia perustaitoja. Legon lahjoitus tukee järjestöjen yhteistä PlayMatters-ohjelmaa. Rakennuspalikoistaan tunnetun Legon toiminta-ajatuksen mukaisesti se tukee lapsia oppimaan leikin avulla. 

– Tiedämme, että investoimalla leikkiin perustuvaan oppimiseen voimme helpottaa traumoja ja stressiä, jotka vaikuttavat pakolaislapsiin. Leikin avulla oppiminen auttaa lapsia parantamaan sosiaalisia ja tunnetaitojaan, vahvistumaan henkisesti ja kehittämään heidän aivoissaan yhteyksiä, jotka ovat tärkeitä heidän tulevalle kehitykselleen, sanoo Lego-säätiön toimitusjohtaja John Goodwin

PlayMatters-ohjelma tavoittaa noin 10 000 esikoulun ja luokanopettajaa sekä 170 000 varhaiskasvattajaa, jotka saavat koulutusta leikin avulla oppimisesta. 

Plan on työskennellyt pitkäjänteisesti Itä-Afrikan kriisialueella. Suurlahjoitus on merkittävä apu työhön. 

– Lego-säätiö on sitoutunut aidosti tukemaan maailman heikoimmassa asemassa olevia lapsia. Tällaisen tuen ansiosta pystymme auttamaan satoja tuhansia lapsia oppimaan leikin kautta, sanoo Anne-Birgitte Albrectsen, Plan Internationalin pääjohtaja. 

Kolme tansanialaista tyttöä seisoo rinnakkain ja pitelee Planin jakamia hygieniatarvikkeita.

Yritysyhteistyö

Haluaako yrityksesi kantaa sosiaalista vastuuta sekä edistää tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista? Tarjoamme monipuolisesti yhteistyömuotoja eri kokoisille ja erilaisille yrityksille.

Lue lisää
Laosilainen Jim kävelee koululaukku kädessään keskellä peltoa.

Yrityksen tyttösponssi

Tee kantasi tasa-arvoon näkyväksi. Yrityksen tyttösponssi on helppo ja vaivaton kumppanuus. Tyttösponssiyrityksenä saatte käyttöönne diplomin, viestintäpaketin ja ajankohtaisia uutisia kohdemaista.

Tule tyttösponssiksi
Tyttö istuu pulpetin ääressä.

Tee joululahjoitus

Joululahjoitus maailman lapsille viestii yrityksesi arvoista. Lahjoittamalla saat käyttöösi sähköiset viestintämateriaalit, joilla viestit kätevästi vastuullisesta lahjoituksesta henkilöstölle, asiakkaille ja kumppaneille.

Tule mukaan