Artikkelit, 29.11.2021

DNA ja Plan yhteistyöhön

Aloitamme yhteisen hankkeen DNA:n kanssa edistääksemme digitaalista yhdenvertaisuutta sekä monimuotoisuutta.

Osana hanketta DNA lisää monimuotoisuutta omassa toiminnassaan sekä tarjoaa maahanmuuttajataustaisille nuorille mahdollisuutta tutustua ICT-alaan työpaikkana.

”Tiedossa on monia innostavia avauksia” DNA:n yritysvastuupäällikkö Tuuli Nummelin sanoo.

Tutustumista ICT-alaan ja monimuotoisuuteen

Hankkeen aikana 16–20-vuotiaat nuoret tutustuvat DNA:han, ja heille tarjotaan työnhakuoppeja ja kokemusta ICT-alan töistä. Samalla DNA:laisten tieto ja ymmärrys monimuotoisesta työyhteisöstä karttuu esimerkiksi sisäisissä tilaisuuksissa ja mahdollisuuksissa nuorten henkilökohtaiseen mentorointiin.

”DNA:ssa tullaan järjestämään muun muassa sisäisiä tilaisuuksia ja tietoiskuja monimuotoisuudesta. Lisäksi DNA:laisia osallistuu vapaaehtoisina nuorten CV-työpajoihin ja nuoret pääsevät seuraamaan DNA:laisten työpäiviä. Haluamme jakaa oppimiamme vinkkejä myös kaikille maahanmuuttajanuorille yleisesti”, Nummelin kertoo.

Hankkeen tarkoituksena kuroa digikuilua kiinni

DNA on aiemmin tukenut muun muassa lasten ja nuorten digitaalista yhdenvertaisuutta, joten työn laajentaminen maahanmuuttajiin oli DNA:lle selkeä valinta.

”Maahanmuuttajanuoret ovat ikänsä, digitaitojensa ja taustansa takia digitaalisen eriarvoisuuden kuilun toisella puolella, eli heidän kohdallaan vaarassa jäädä syrjään digitalisoitumisen tuomista hyödyistä ja sen vaatimista työelämätaidoista. Oli esimerkiksi hurjaa kuulla, että monella nuorella ei ole edes tietokonetta tai ohjelmia, jolla töitä voi hakea.”

Plan on DNA:lle erinomainen kumppani monimuotoisuusyhteistyöhön, sillä järjestöllä on kokemusta yhteistyöstä maahanmuuttajanuorten kanssa jo yli kymmenen vuoden ajalta.

”Olemme tehneet yhteistyötä lukuisten työnantajien kanssa vuosien varrella, ja olemme ilolla seuranneet, miten hienoja oivalluksia yhteistyö nuorten kanssa on saanut aikaan. Odotamme kiinnostuksella millaisia oppeja DNA:laiset saavat hankkeesta”, Plan International Suomen yritysyhteistyön vastaava Päivi Korpela kertoo.

Lisätietoja hankkeesta

DNA:n ja Planin yhteinen hanke jatkuu vuoden 2022 loppuun saakka. Hanke on Telenor Foundationin rahoittama. Telenor Foundation on DNA:n emoyhtiö Telenorin rahasto, jonka tarkoituksena on rahoittaa merkittävien sosiaalisten haasteiden ratkaisuja.

Kolme tansanialaista tyttöä seisoo rinnakkain ja pitelee Planin jakamia hygieniatarvikkeita.

Yritysyhteistyö

Haluaako yrityksesi kantaa sosiaalista vastuuta sekä edistää tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista? Tarjoamme monipuolisesti yhteistyömuotoja eri kokoisille ja erilaisille yrityksille.

Lue lisää
Tyttö seisoo ulkona keltaisessa paidassa ja katsoo hymyillen kameraan.

Yrityksen tyttösponssi

Tee kantasi tasa-arvoon näkyväksi. Yrityksen tyttösponssi on helppo ja vaivaton kumppanuus. Tyttösponssiyrityksenä saatte käyttöönne diplomin, viestintäpaketin ja ajankohtaisia uutisia kohdemaista.

Tyttösponssiksi
Brasilialainen tyttö seisoo pihalla viirien alla.

Tee yrityslahjoitus

Haluaisiko yrityksenne tällä kertaa tehdä kertalahjoituksen? Tee lahjoitus, joka edistää tasa-arvoa ja kehittyvissä maissa asuvien tyttöjen koulutusta. Lahjoittamalla yrityksenne parantaa lasten elämää.

Tule mukaan