Kaksi annosta chevicheä.

Raikas ceviche kruunaa kesäpöydän

Cevichen resepti on levinnyt Etelä-Amerikasta ympäri maailmaa. Kylmänä tarjoiltavan annoksen kala raakakypsennetään limen avulla, ja maun kruunaavat chili ja korianteri. Raikkaan kirpeä ceviche sopii erinomaisesti kesäpöytään.

Valmistukseen voi käyttää niin valkoista kuin punaista kalaa, esimerkiksi lohta tai siikaa. On tärkeää, että kala on tuoretta ja laadukasta. Älä kuitenkaan käytä pakastamatonta järvikalaa, joka ei sovellu syötäväksi raakana loisriskin takia.

Ainekset (neljälle):

400 g kalaa

1 dl limemehua

1 punasipuli

1 dl korianterisilppua

½ tuore punainen chilipalko

½ dl laadukasta oliiviöljyä

1 tl suolaa

Valmistus:

Paloittele kala kuutioiksi. Sekoita joukkoon 1/2 dl limemehua ja anna marinoitua kylmässä muutama tunti.

Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja hienonna chili ja korianteri. Sekoita niiden joukkoon öljy, suola ja loput limemehusta.

Valuta kalakuutiot siivilässä ja lisää ne kasvisten joukkoon. Anna maustua vielä hetki viileässä. Tarjoa esimerkiksi avokadon ja nachojen kanssa.