Alla näet hakuasi vastaavat sisällöt. Mikäli et löytänyt etsimääsi, tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Kategoriat Reseptit
Mustapavuista puhtia tortilloihin
Mustapavut ovat suosittu raaka-aine Keski- ja Etelä-Amerikassa. Maukkaat kuitu- ja proteiinipitoiset pavut pitävät nälän pitkään loitolla. Ne taipuvat monenlaisiin ruokiin, kuten muhennoksiin, salaatteihin ja keittoihin.
Suomessa mustapapuja myydään sekä liemeen säilöttyinä että kuivattuina. Kuivapapuja on liotettava ennen käyttöä.
Vegaaninen mustapaputäyte tortilloihin tai tacoihin valmistuu pannulla nopeasti ja säilyy maukkaana jääkaapissa muutaman päivän. Sen kyljessä maistuvat esimerkiksi tuore korianteri, tomaattisalsa ja guacamole.
Ainekset:
2 tlk liemeen säilöttyjä mustapapuja
tilkka öljyä
1 salottisipuli
½ tuore chilipalko
1 limen mehu
½ tl suolaa
1 rkl juustokuminaa
tilkka vettä
Valmistus:
Hienonna sipuli ja puolikas chilipalko. Huuhtele liemeen säilötyt pavut lävikössä runsaalla vedellä. Kuullota sipulia ja chiliä hetki rasvassa pannulla tai kasarissa ja lisää mustapavut. Paista keskilämmöllä noin 10 min ja muussaa lopussa pavut paistolastalla.
Jos haluat juoksevamman rakenteen, lisää hieman vettä seokseen. Halutessasi voit soseuttaa pavut sauvasekoittimella.
Mausta suolalla, juustokuminalla ja limemehulla. Tarjoile tortillan tai tacon sisällä muiden lempitäytteidesi kanssa.
Kategoriat Reseptit