Ruoka-annos.

Masala-omeletti tuo makua aamuun

Kuvat:
AdobeStock

Munakkaan saa muunnettua helposti makumatkaksi intialaisilla mausteilla. Mausteinen masala-omeletti on Intiassa suosittu aamiainen, mutta yhtä hyvin se soveltuu vaikkapa etätyöpäivän nopeaksi lounaaksi.

Ainekset (kahdelle)

  • 4 kananmunaa
  • 1  salottisipuli silputtuna
  • 1 tuore chilipalko silputtuna (tulisuus oman maun mukaan)
  • 1  tomaatti kuutioina
  • reilu hyppysellinen tuoretta korianteria silputtuna
  • ½ teelusikallista kurkumaa
  • suolaa
  • öljyä paistamiseen

Valmistus Sekoita kasvikset ja mausteet kulhossa. Lisää rikotut munat ja sekoita munien rakenne rikki. Kuumenna öljy pannussa ja kaada siihen noin neljännes munaseoksessa. Paista alapuoli vaaleanruskeaksi ja käännä omeletti. Siirrä sivuun odottamaan ja paista kolme muuta omelettia samalla tavalla. Ripottele vielä päälle tuoretta korianteria ja tarjoa esimerkiksi paahtoleivän kanssa.