Paikallisryhmät | Plan

TULE MUKAAN PAIKKAKUNNALLASI

Vapaaehtoisverkostomme toimii useilla paikkakunnilla. Paikallisryhmät suunnittelevat ja toteuttavat monenlaista toimintaa lasten oikeuksien edistämiseksi. Ryhmät ovat avoinna kaikille kiinnostuneille. Toimintaa koordinoivat vapaaehtoiset aluevastaavat. Ota yhteyttä paikkakuntasi aluevastaavaan ja tule mukaan!

Hae Planin vapaaehtoiseksi aluekoordinaattoriksi!

Haluatko edistää kehitysmaiden lasten ja erityisesti tyttöjen oikeuksia? Kiinnostaako sinua tapahtumien järjestäminen ja vapaaehtoisryhmän vetäminen? Hyvä, sillä meillä juuri sinulle sopiva tehtävä!

Plan International etsii vapaaehtoisia aluekoordinaattoreita Tampereelle, Joensuuhun, Lappeenrantaan, Kuopioon, Rovaniemelle, Poriin ja Lahteen. Koordinaattoreita rekrytoidaan jokaiselle alueelle 1–3.

Aluekoordinaattorina järjestät paikallista vapaaehtoistoimintaa yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Useimmilla alueilla toimii vähintään kaksi koordinaattoria, jotka jakavat tehtävät keskenään.

Aluekoordinaattorin tehtäviin kuuluu:

  • vapaaehtoisryhmän koordinointi ja ohjaaminen
  • uusien vapaaehtoisten rekrytointi ja perehdyttäminen omalla paikkakunnallasi
  • tapahtumien suunnittelu ja toteutus vapaaehtoisryhmän kanssa
  • yhteydenpito Planin toimiston kanssa ja tapahtumista raportointi.

Edellytämme sinulta aikaa, intoa ja kykyä koordinoida vapaaehtoistoimintaa. Saat tehtävään koulutuksen ja tukea Planin toimistolta. Koordinaattorina voit kehittää taitojasi toiminnan suunnittelussa, tapahtumien järjestämisessä, ryhmän ohjaamisessa ja vaikuttamistyössä. Lisäksi pääset kurkistamaan kansainvälisen kehitysyhteistyöjärjestön toimintaan ja annat arvokkaan panoksesi kehitysmaiden lasten oikeuksien edistämiseksi.

Aluekoordinaattorin työ vie aikaa keskimäärin 10 tuntia kuukaudessa. Erityisesti 11.10. vietettävän tyttöjen päivän valmistelut vaativat suurempaa työpanosta, jotta tyttöjen oikeudet saadaan valokeilaan ympäri Suomea. Muuten paikallisryhmät voivat pitkälti itse päättää toiminnastaan ja aikatauluistaan. Ryhmät kokoontuvat noin kerran kuussa.

Seuraava aluekoordinaattorien koulutus järjestetään 1.–2.9.2018 Planin toimistolla Helsingissä. Koulutus on etenkin uusille aluekoordinaattoreille erittäin tärkeä ja toivomme, että pystyt osallistumaan siihen. Plan korvaa sinulle matkat ja tarvittaessa myös majoituksen.

Jos kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus viimeistään 15.7. vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Kaisa Honkalalle (etunimi.sukunimi@plan.fi). Mainitse hakemuksessa, minkä alueen koordinoinnista olet kiinnostunut. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin viimeistään viikolla 30. Lisätietoja voi kysellä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Maiju Tuomaiselta 29.6.2018 saakka (etunimi.sukunimi@plan.fi)

Jos haluat aloittaa vapaaehtoistoiminnan paikkakunnalla, jolla Planin toimintaa ei tällä hetkellä ole, voit myös lähettää meille vapaamuotoisen hakemuksen. Kerromme mielellämme lisää ja tuemme sinua toiminnan käynnistämisessä!
 

Paikallisryhmät

SINUSTAKO ALUEVASTAAVA?

 

Perustamme mielellämme vapaaehtoisryhmiä uusille paikkakunnille

Vapaaehtoiset aluevastaavat kehittävät ja koordinoivat alueensa vapaaehtoistoimintaa. He toimivat Planin ja vapaaehtoisten välisenä linkkinä ja ideoivat ja toteuttavat tempauksia ja tapahtumia ja kokoavat vapaaehtoiset yhteisiin tapaamisiin. Koulutamme aluevastaavat tehtäviinsä, tarjoamme heille tukea työssään ja korvaamme toiminnasta aiheutuvat kulut, kuten matkakulut. Palkkaa tehtävästä ei makseta. 
 
Ilmoittaudu aluevastaavaksi: kaisa.honkala@plan.fi