Vapaaehtoistyö | Plan

Tule mukaan Planin vapaaehtoistoimintaan

Planin vapaaehtoisena edistät lasten ja erityisesti tyttöjen oikeuksien toteutumista, tasa-arvoa ja kestävää kehitystä.

Vapaaehtoisena voit:

  • suunnitella ja järjestää tapahtumia
  • osallistua tapahtumiin, kun sinulle sopii
  • jakaa tietoa tyttöjen oikeuksista
  • kampanjoida ja vaikuttaa
  • tukea maahanmuuttajanuoria

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Liity iloiseen joukkoomme – ilmoittaudu mukaan jo tänään!

Osallistu paikallisryhmän toimintaan ja tapahtumiin

Paikallisryhmämme ympäri Suomen järjestävät erilaisia tapahtumia ja tempauksia lasten oikeuksien edistämiseksi. Uusien ja vanhojen vapaaehtoisten apu on niissä korvaamattoman tärkeää – tule siis mukaan! 
Tapahtumiin voi osallistua myös kertaluontoisesti. Tulevista tapahtumista ja niihin osallistumisesta löydät tietoa täältä.

JÄRJESTÄ TAPAHTUMA Maailman lasten hyväksi

Tapahtumilla voit lisätä tietoisuutta lasten ja erityisesti tyttöjen oikeuksista. Ohjeita, ideoita sekä vinkkejä tempausten ja tapahtumien järjestämiseen löydät täältä.

 

Aloita oma keräys lasten hyväksi

Haluatko tempaista ja kerätä lahjoituksia kehitysmaiden lapsille? Onko sinulla tulossa esimerkiksi merkkipäivä ja lahjojen sijasta haluaisit tukea hyvää asiaa? Auta lapsia perustamalla oma keräys!

Lue lisää ja aloita oma keräys.

Se, että voimme tuoda näin kaukaa jotain merkityksellistä ja aitoa ihmisten arkeen, on mulle tosi tärkeää.
– Emmi, Planin vapaaehtoinen

Järjestä valokuvanäyttely 

 
Tilaa valokuvanäyttelymme kirjastoon, nuorisotalolle tai kauppakeskukseen. Näyttelymme kertovat kehitysmaiden lasten arjesta sekä työstämme ja sen tuloksista. Ilmainen näyttelymme toimitetaan sinulle Matkahuollon kautta. Sinun tarvitsee vain varata tila sekä pystyttää ja purkaa näyttely.

Tule avuksi toimistoomme 

Onko sinulla päivisin aikaa? Haluatko tehdä säännöllistä vapaaehtoistyötä hauskassa talkooseurassa? Tule toimistoomme vapaaehtoiseksi! Toimistovapaaehtoisena työskentelet monipuolisesti kummipostin parissa. Lisäksi voit kääntää kirjeitä ja auttaa meitä tapahtumien järjestelyissä. Toimistotyötä voi tehdä arkisin ma–to klo 10–16 ja perjantaisin 9–14.

Lisätietoja: Päivi Nepola, paivi.nepola@plan.fi

Auta käännöstöissä 

Oletko kääntämisen tai tekstin tuottamisen osaaja, jolta käännöstyö englannista suomeksi sujuu vaivatta? Tule avuksemme kääntämään kummiyhteisöjen vuosiraportteja englannista suomeksi! Samalla pääset tutustumaan kummiyhteisöissä tehtävään työhömme lähietäisyydeltä. Käännöksiä voi tehdä etätyönä omaan tahtiin. Käännetyt raportit julkaistaan kummien Oma Plan -palvelussa.
Lisätietoja: Anu Järvinen, anu.jarvinen@plan.fi

Lastenhallitus

Planin lastenhallitus edistää lapsen oikeuksien toteutumista vaikuttamalla päättäjiin, tekemällä kansainvälistä yhteistyötä, välittämällä Planin toimintaan nuorten näkemystä sekä tiedottamalla kehitysmaiden lasten ja nuorten arjesta. Lastenhallitukseen kuuluu kaksikymmentä 11–18-vuotiasta nuorta eri puolelta Suomea.
Lue lisää

Maahanmuuttajatyö

Maahanmuuttajatyön vapaaehtoisena voit suunnitella ja toteuttaa tapahtumia, osallistua ryhmätoimintaan tai tukea nuoria työnhaussa. Tehtävät ovat monipuolisia ja jokaiselle löytyy oma toimintamuoto.
Lue lisää

Tule mukaan! Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi.

Tutustu toimintaamme