Tapahtumakalenteri | Plan

 

Tapahtumakalenteri

Löydät alta Planin tapahtumat  ja valokuvanäyttelyt lähelläsi. 

Haluaisitko kuulla lisää Planin työstä lasten ja erityisesti tyttöjen oikeuksien hyväksi tai mahdollisuuksista toimia vapaaehtoisena? Tilaa infotilaisuus paikkakunnallesi! Ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Maijuun: maiju.tuomainen@plan.fi

TULOSSA SYKSYLLÄ 2019

 • Online-infot kerran kuukaudessa 5.11. ja 3.12.
 • Nenäpäivä 8.11.2019
 • Lapsen oikeuksien päivä 20.11.
 • Joulukeräys ja pikkujoulut

Rekisteröidy vapaaehtoiseksi täällä ja saat kerran kuukaudessa vapaaehtoistoiminnan uutiskirjeen, jossa on ajankohtaisimmat uutiset ja mahdollisuuksia lähteä mukaan!

VAPAAEHTOISTEN ONLINE-INFOT

Tervetuloa kuulemaan mahdollisuuksista lähteä mukaan vaikuttavaan vapaaehtoistoimintaamme! Löydetään yhdessä sinulle sopiva tapa toimia.
 
Aika: tiistaina 3.12. klo 12.–12.30.
Paikka: Päätä itse! Tarvitset vain toimivan nettiyhteyden ja pääset mukaan puhelimen, tietokoneen tai tabletin avulla.
 
Ilmoittaudu mukaan täällä. Tapaaminen järjestetään Zoom-palvelun kautta. Lähetämme linkin tapaamiseen ja lisäohjeet sähköpostitse.
 

WEBINAARI: MISSÄ MENNÄÄN ILMASTOPOLITIIKASSA? 13.11. klo 17.30

Webinaarissa vaikuttamistyön asiantuntijamme Katja Hintikainen käy tiiviisti läpi tieteen pääviestit ja ilmastonmuutoksen hillinnän tilanteen globaalilla tasolla. Lisäksi kurkistamme Suomen eduskunnan ilmastolupauksiin ja ilmastopolitiikan ajankohtaisiin hankkeisiin. Ilmoittaudu mukaan täällä.

OULU

Ilon päivä 16.11. klo 10-15

Tervetuloa juhlistamaan 30 vuotta täyttävää lapsen oikeuksien sopimusta yhdessä eri järjestöjen kanssa! Planin pisteellä teemana on "minulla on oikeus", ja osallistujat saavat mukaansa tarran tai rannenauhan. Tapahtuma järjestetään Pohjois-Pohjanmaan museossa ja sen piha-alueella (Ainolanpolku 1).

 

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali 18.-24.11.

Planin vapaaehtoiset ovat mukana festivaalilla. Tervetuloa tutustumaan ständiimme kulttuuritalo Valveelle tai kuulemaan Planin toiminnasta Youth Unstoppable -elokuvan näytösten yhteydessä 20.11. tai 22.11. Maanantaiaamuna 18.11. Valveella voi myös tavata Planin Kamu-leijonan. Lisätietoja tapahtuman verkkosivuilla: http://www.oulunelokuvakeskus.fi/lef

 

HELSINKI

Lapsen oikeuksien -juhla 20.11. klo 12–15 Eduskunnan kirjastossa

Eduskunnan kirjastossa on esillä uusin Toivoa etsimässä -valokuvanäyttelymme. Voit tutustua näyttelyyn vapaaehtoisen oppaan kanssa ja saada lisätietoa siitä, miten ilmastonmuutos vaikeuttaa lasten oikeuksien toteutumista. Pääsetkö mukaan vapaaehtoiseksi näyttelyoppaaksi kertomaan näyttelystä vierailijoille ja kansanedustajille? Ota yhteyttä Katjaan (katja.hintikainen(at)plan.fi). Saat briiffin tehtävään. Näyttely on esillä 5.12. saakka.

Ständi 20.11. klo 16–20 kauppakeskus Redissä

Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. pääkaupunkiseudun vapaaehtoiset pitävät ständiä kauppakeskus Redissä klo 16–20. Tule moikkaamaan ja juttelemaan lapsen oikeuksista!

Vapaaehtoisten tapaaminen 12.12. Töölön kirjastossa

Tervetuloa tapaamaan alueen vapaaehtoisia ja suunnittelemaan tulevaa toimintaa! Tapaaminen torstaina 12.12. klo 18–20 Töölön kirjaston Kerhotila -huoneessa.

KUOPIO

Vapaaehtoisten tapaaminen 18.11. kahvila Pressossa

Tervetuloa tapaamaan alueen vapaaehtoisia ja suunnittelemaan tulevaa toimintaa! Tapaaminen maanantaina 18.11. klo 17–18.30 kahvila Pressossa (Haapaniemenkatu 24-26).

 
Lapsen oikeuksien päivän juhla la 23.11.
Tervetuloa juhlimaan lasten oikeuksien päivää kauppakeskus Matkuksen Elohuoneelle la 23.11 klo 11-15. Tapahtumassa tarjolla erilaisia lasten oikeuksiin liittyviä toimintarasteja, arpajaiset ja esityksiä. Paikan päällä myös Planin Kamu-leijona. Tapahtuman toteuttajina on 15 lasten ja nuorten parissa toimivaa järjestöä, KYS sekä seurakunnan lapsi- ja nuorisotyö.
 

 

Valokuvanäyttelyt

Planin valokuvanäyttelyt ovat esillä monella paikkakunnalla. Osa näyttelyistä on saatavilla myös sähköisesti. Lisätietoa valokuvanäyttelyistä ja niiden lainaamisesta löydät täältä.

Unelma tulevaisuudesta

 • 4.–23.11. Hattulan kirjasto, Parola

Lapsen oikeudet todeksi

 • 21.10.–10.11. Kemijärven kirjasto, Kemijärvi
 • 4.–29.11. Jurvan kirjasto, Kurikka
 • 11.11.–1.12. Sallan kirjasto, Salla

Kaukana kotoa

 • 11.10.–5.11. Ylistaron Soroptimistit ja Ylistaron kirjasto
 • 1.–30.11. Hanken School of Economics, Helsinki
 • 11.–25.11. Varkauden kirjasto, Varkaus

Vapaita Unelmia

 • 21.10.–10.11. Tampereen pääkirjasto Metso, Tampere
 • 11.–23.11. Mikkelin Seutukirjasto ja Xamk Mikkeli
 • 3.–30.11. Ahmon koulu, Siilinjärvi

Toivoa etsimässä

 • 16.10.–13.11. Nurmeksen kirjasto, Nurmes
 • 13.11.–4.12. Eduskunnan kirjasto, Helsinki

Viestintä ja sosiaalinen media

Voit toimia itsenäisenä someaktivistina jakaen tietoa. Meille on todella arvokasta, että vapaaehtoisemme ja tukijamme jakavat materiaalia sosiaalisessa mediassa. Se auttaa levittämään tietoutta tyttöjen oikeuksien tärkeydestä ja yksikin jako on merkittävä. Postauksia kannattaa joko jakaa Planin sivuilta tai tägätä @plansuomi mukaan työmme teemoihin liittyviin ajatuksiin. Jaamme mielellämme myös työmme teemoihin liittyviä postauksia omissa kanavissamme erityisesti Instagramin ja Twitterin puolella.

Haluaisitko kirjoittaa blogipostauksen? Voit tutustua blogiimme täällä. Julkaisemme mielellämme myös vapaaehtoistemme kirjoituksia.

Jos sinulla on idea blogipostaukseen tai sosiaaliseen mediaan, ota yhteyttä Maijuun maiju.tuomainen@plan.fi ja jutellaan lisää!

Seuraa meitä somessa:

 
 

Tutustu toimintaamme