Tapahtumakalenteri | Plan

 

Tapahtumakalenteri

Löydät alta Planin tapahtumat  ja valokuvanäyttelyt lähelläsi. 

Haluaisitko kuulla lisää Planin työstä lasten ja erityisesti tyttöjen oikeuksien hyväksi tai mahdollisuuksista toimia vapaaehtoisena? Tilaa infotilaisuus paikkakunnallesi! Ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Maijuun: maiju.tuomainen@plan.fi

TILANNEPÄIVITYS: KORONAVIRUS
Vapaaehtoisryhmämme eivät järjestä tapaamisia eri paikkakunnilla toistaiseksi ja suuret tapahtumat ovat siirtyneet syksyyn. Ilmoitamme uusista ajoista ja verkkotapaamisista.
 
Plan International on julistanut koronapandemian korkeimman tason uhkaksi kaikissa toimintamaissamme. Teemme kaikkemme lasten oikeuksien toteutumiseksi myös kriisin aikana ja vaadimme valtioita huomioimaan lasten haavoittuvan aseman. Lasten, etenkin tyttöjen, kohtaamat haasteet ovat erityisen vakavia maailman heikoimmassa asemassa olevissa yhteisöissä ja valtioissa. Teemme työtä viruksen pysäyttämiseksi, tarjoamme tukea siitä kärsineille ja etsimme keinoja jatkaa työtämme turvallisesti. Suomessa teemme etätyötä toukokuun loppuun saakka ja keräämme varoja hätäavun toteuttamiseksi toimintamaissamme.
Voit auttaa levittämään tietoa koronapandemian vaikutuksista maailman heikoimmassa asemassa oleviin tyttöihin jakamalla viestejämme sosiaalisen median kanavissa. Lue lisää työstämme koronapandemian pysäyttämiseksi täällä. Kiitos tuestasi – selviämme tästä yhdessä!
 

TULOSSA

  • Webinaari: Koronan vaikutukset tyttöjen oikeuksiin 14.5. klo 16. Ilmoittaudu täällä 13.5. mennessä.
  • Haku auki: nuori tasa-arvovaikuttaja. Hae täällä 24.5. mennessä.
  • Haku auki: Ilmastotsempparit. Hae täällä 18.6. mennessä.
  • Uusien vapaaehtoisten info 20.5.
  • Turun paikallisryhmän etäkokous 26.5. klo 17:30 Ilmoittaudu mukaan: turku.vapaaehtoiset@plan.fi 
  • Tyttöjen päivä 11.10.2020
  • Lapsen oikeuksien päivä 20.11.2020

Rekisteröidy vapaaehtoiseksi täällä ja saat kerran kuukaudessa vapaaehtoistoiminnan uutiskirjeen, jossa on ajankohtaisimmat uutiset ja mahdollisuuksia lähteä mukaan!

WEBINAARI: KORONAN VAIKUTUKSET TYTTÖJEN OIKEUKSIIN 14.5. klo 16
Koronapandemia on aikamme vakavin terveyskriisi. Se myös syventää sukupuolten epätasa-arvosta johtuvia ongelmia ja uhkaa lasten ja erityisesti tyttöjen hyvinvointia. Tule kuulemaan Planin koronaviruksen vastaisesta työstä lisää keskiviikkona 14.5. klo 16–17.30 asiantuntijoidemme johdolla. Aiheesta puhuvat humanitaarisen työn ohjelmapäällikkö Kaisa Huhtela sekä tasa-arvo-asiantuntija Leena Mubarak. Ilmoittaudu mukaan 13.5. mennessä täällä.
 
SINUSTAKO NUORI TASA-ARVOVAIKUTTAJA? HAE 24.5. MENNESSÄ
Oletko 15–29-vuotias ja valmiina muuttamaan maailmaa? Kiinnostaako sinua tasa-arvo ja tyttöjen oikeudet? Haluatko oppia, miten voit edistää tasa-arvoa niin omassa lähipiirissäsi kuin globaalisti? Hae Planin nuoreksi tasa-arvovaikuttajaksi! Haku auki 24.5. saakka täällä.
 
ILMASTOTSEMPPARIT KANNUSTAVAT KUNNIANHIMOISEEN ILMASTOPOLITIIKKAAN - HALUAISITKO OLLA MUKANA?

Ilmastotsempparit on 15-29 -vuotiaiden nuorten ryhmä, joka kannustaa päättäjiä pitämään pitkäjänteisesti ilmaston puolta. Tsempparit seuraavat poliittisen päätöksenteon arkipäivää ja kiittävät ja kirittävät poliitikkoja viestein, tempauksin ja tapaamisin. Haemme nyt uusia jäseniä mukaan ryhmäämme. Tsempparina toimiminen on erinomainen mahdollisuus konkreettiseen ja vaikuttavaan ilmastotyöhön ja samalla oppia uutta ilmastopolitiikasta ja siihen vaikuttamisesta! Hae mukaan juhannukseen mennessä täällä.

 
UUSIEN VAPAAEHTOISTEN INFOT
Järjestämme uusien vapaaehtoisten infoja kerran kuukaudessa sähköisesti. Seuraava info järjestetään 20.5. klo 17–17.30. Ilmoittaudu mukaan täällä.
 

Valokuvanäyttelyt

Planin valokuvanäyttelyt ovat esillä monella paikkakunnalla. Osa näyttelyistä on saatavilla myös sähköisesti. Lisätietoa valokuvanäyttelyistä ja niiden lainaamisesta löydät täältä.

Viestintä ja sosiaalinen media

Voit toimia itsenäisenä someaktivistina jakaen tietoa. Meille on todella arvokasta, että vapaaehtoisemme ja tukijamme jakavat materiaalia sosiaalisessa mediassa. Se auttaa levittämään tietoutta tyttöjen oikeuksien tärkeydestä ja yksikin jako on merkittävä. Postauksia kannattaa joko jakaa Planin sivuilta tai tägätä @plansuomi mukaan työmme teemoihin liittyviin ajatuksiin. Jaamme mielellämme myös työmme teemoihin liittyviä postauksia omissa kanavissamme erityisesti Instagramin ja Twitterin puolella.

Haluaisitko kirjoittaa blogipostauksen? Voit tutustua blogiimme täällä. Julkaisemme mielellämme myös vapaaehtoistemme kirjoituksia.

Jos sinulla on idea blogipostaukseen tai sosiaaliseen mediaan, ota yhteyttä Maijuun maiju.tuomainen@plan.fi ja jutellaan lisää!

Seuraa meitä somessa:

 
 

Tutustu toimintaamme