Tyttöjen päivän koordinaattorit 2024

Tyttö näyttää kameralle sydäntarraa, jossa lukee Tyttöjen puolella.

Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään vuosittain 11.10. Me lastenoikeusjärjestö Plan International Suomessa kampanjoimme tyttöjen päivänä näkyvästi verkossa ja ympäri maailmaa. Onnistuaksemme tarvitsemme Sinun apuasi. Tuletko mukaan kampanjoimaan kanssamme ja tekemään tyttöjen päivästä kampanjasta vaikuttavan omalla paikkakunnallasi? Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi 29.5.2024 mennessä täällä. Tampereen tiimi on täynnä mutta voit ilmoittautua mukaan vielä muilta paikkakunnilta.

MIKÄ ON TYTTÖJEN PÄIVÄ?

Planin aloitteesta alkanutta tyttöjen päivää vietetään vuosittain 11. lokakuuta ja se on YK:n julistama vuosipäivä. Tyttöjen päivänä juhlimme tyttöjen potentiaalia ja vaadimme parannuksia tyttöjen asemaan.

Tyttöjen päivänä kampanjoimme näkyvästi ympäri Suomea ja levitämme tietoa tyttöjen oikeuksien merkityksestä. Vielä nykyaikanakin on tärkeää keskustella tasa-arvosta ja nostaa tyttöjen oikeuksien merkitystä esiin. Yhteistyökumppaneinamme on joukko erilaisia toimijoita, kuten kirjastoja, nuorisotaloja ja yrityksiä ympäri Suomea. Sinä voit tulla mukaan luomaan uusia tapoja saada tyttöjen oikeudet valokeilaan lokakuussa 2024!

Tänä vuonna keskitymme erityisesti tyttöjen oikeuksiin konflikteissa ja kriiseissä, joten pääset oppimaan ja syventymään tärkeän aiheen äärelle.

TYTTÖJEN PÄIVÄN KOORDINAATTORINA TOIMIMINEN

Käytännössä tyttöjen päivän vapaaehtoiset paikalliskoordinaattorit vastaavat tyttöjen päivän kampanjan näkyvyydestä, suunnittelusta ja toteuttamisesta omalla paikkakunnallaan. Vuosittain mukana on 10-15 paikkakuntaa, joissa jokaisessa toimii yksi tai useampi koordinaattori. Huomioithan, että erityisesti pienemmillä paikkakunnilla saatat olla itsenäisesti vastuussa kampanjan toteutuksesta, kun taas suuremmilla paikkakunnilla toimit osana tiimiä.

Tyttöjen päivänä on mahdollista järjestää ständejä, tapahtumia, valokuvanäyttelyitä tai jotakin muuta. Käymme läpi ensimmäisessä koulutuksessa erilaisia tapoja nostaa kampanjaa näkyviin paikkakunnilla ja suunnittelemme niiden toteutusta yhdessä. Tarjolla on valmiita konsepteja ja materiaalia mutta voit vaikuttaa toteutukseen myös oman mielenkiinnon mukaisesti.

Tyttöjen päivä on 11.10. ja paikkakuntien tapahtumien toteutus tapahtuu 4.-13.10. välillä. Somekampanjointi alkaa jo syyskuun loppupuolella. Koordinaattorina olet siis osa tyttöjen päivän kampanjan ydintiimiä, joka vie viestiä laajasti ympäri Suomea. Saat tukea sekä Planin asiantuntijoilta että vertaistukea muilta koordinaattoreilta. Tässä roolissa pääset toteuttamaan itseäsi sekä tutustumaan kampanjan toteuttamiseen konkreettisesti.

Tyttöjen päivän koordinaattorina toimiminen onkin oiva tapa kehittää omia taitoja kampanjan suunnittelussa ja toteutuksessa, tapahtumien järjestämisessä sekä vaikuttamistyössä. Pääset tutustumaan kansainvälisen lastenoikeusjärjestön toimintaan sekä valtakunnallisen kampanjan suunnitteluun. Tämän lisäksi luvassa on syventäviä koulutuksia tasa-arvoteemaan ja tyttöjen oikeuksiin osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Edellytämme Sinulta aktiivista sitoutumista kesäkuusta lokakuun loppuun. Roolissa toimiminen vie aikaa noin 1-5 tuntia viikossa omasta aktiivisuudesta ja suunnitelmista riippuen. Tahti tiivistyy tyttöjen päivän lähetessä 11.10. joten erityisesti syyskuun lopussa ja lokakuussa on hyvä varata koordinointiin aikaa. Tehtävän laajuuteen ja toteuttamiseen voi vaikuttaa itse oman kiinnostuksen, resurssien ja voimavarojen mukaisesti.

KOULUTUSTEN JA TAPAAMISTEN AJANKOHDAT

Tapaamme kesä-lokakuun aikana kolme kertaa paikan päällä Helsingissä ja kahdesti etänä. Tämän lisäksi sovitaan paikkakuntakohtaisia tapaamisia, mikäli samalta paikkakunnalta on mukana useampi vapaaehtoinen.

Järjestämme kolme koulutusta paikan päällä Helsingissä:

  1. Lauantai 8.6. klo 18-20.30 ja sunnuntai 9.6. klo 10-15 Plan International Suomen toimistolla Helsingissä. Ohjelmassa tutustumista, keskustelua, syventymistä kampanjan äärelle sekä omien suunnitelmien alustamista paikkakunnilla. Majoitus toimiston lähellä CheapSleep-hostellissa jaetussa huoneessa kauempaa tuleville.
  1. Lauantai 14.9. klo 18-21 ja sunnuntaina 15.9. klo 10-16 Suomenlinnassa Helsingissä. Saapuminen perjantaina 13.9. klo 18 alkaen. Illalla yhteistä ohjelmaa klo 21 saakka ja lauantaina klo 10–16. Majoittuminen Suomenlinnan hostellissa jaetuissa huoneissa tarjolla kaikille. Jatkamme tyttöjen päivän suunnitelmien konkretisoimista ja syvennymme tasa-arvonteemoihin yhdessä keskustellen.
  2. Lauantai 26.10. klo 11-15 Helsingissä. Arvioimme yhdessä miten onnistuimme ja mitä opimme, syvennymme yhdessä tärkeisiin aiheisiin ja pohdimme miten jatkamme tästä eteenpäin.

Maksamme matkasi kulukorvauksella sekä kauempaa tuleville järjestämme tarvittaessa majoituksen. Näiden lisäksi tapaamme etänä kahdesti Microsoft Teamsin välityksellä
1. Torstai 15.8. klo 16.15-17.15 (etänä)

2. Torstai 26.9. klo 16.15-17.15 (etänä)

Näissä käymme läpi ajankohtaisia kuulumisia ja seuraamme kampanjan etenemistä eri paikkakunnilla.

lisätiedot ja ilmoittautuminen

Olet tervetullut mukaan kampanjoimaan kanssamme! Saat kaiken tarvittavan tiedon yhteissä koulutuksissa. Toivomme Sinulta aktiivista sitoutumista tehtävään kesä-lokakuun ajaksi sekä motivaatiota edistää tyttöjen päivän näkymistä omalla paikkakunnallasi. Voit ilmoittautua tyttöjen päivän koordinaattoriksi omalla paikkakunnallasi täyttämällä tämän hakulomakkeen 29.5. mennessä.

Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin toukokuun loppuun mennessä.

Meille yhdenvertaisuus on tärkeää – huolehdimme turvallisemmasta tilasta ja vapaaehtoistemme hyvinvoinnista. Meillä vaikuttamista tehdään hyvällä fiiliksellä omat voimavarat huomioiden.

Arvostamme monimuotoisuutta ja teemme töitä yhdenvertaisuuden eteen. Toivomme hakijoita erilaisista taustoista, kuten eri-ikäisiä, eri sukupuolia olevia, vammaisia ihmisiä sekä eri kieli-, kulttuuri- tai muihin väestöryhmiin kuuluvia. Noudatamme toiminnassamme turvallisemman tilan periaatteita, joihin toivomme, että sitoudut: plan.fi/yhdenvertaisuus.


Yhteyshenkilö: Maiju Tuomainen, maiju.tuomainen@plan.fi, 050 439 4857

Tietosuojaseloste: plan.fi/tietosuojaseloste-vapaaehtoisrekisteri Tietoja hallinnoi Plan International Suomi.