”Tyttöjen koulutus on tärkeä voimavara”

Turkulainen Ruth Cumini on tukenut Planin työtä jo 20 vuotta ja kertonut myös lähipiirilleen kehittyvissä maissa asuvien lasten kohtaamista ongelmista. Hän on tällä hetkellä opintovapaalla IT-projektipäällikön työstään.

”Minulla oli Planin kautta kummilapsi vuosina 2002–2012, ja kävin ex-avomieheni kanssa kummivierailulla Hondurasissa. Lahjoitin Plan-kummiuden myös kahdelle suomalaiselle kummi-lapselleni vuosiin 2017 ja 2018 asti”, Ruth kertoo. 

Hän oli aktiivisesti kirjeenvaihdossa oman kummilapsensa kanssa. Planin tutkimuksen mukaan lapset, jotka saavat kannustusta kummeiltaan, menestyvät keskimääräistä paremmin koulussa ja heillä on parempi itsetunto. 

”Kummiuden jälkeen mietin, miten jatkaisin Planin toiminnan tukemista. Kun kuulin tyttösponssista, päätös oli selvä. Tyttöjen tasa-arvoinen kohtelu ja mahdollisuudet ovat minulle tärkeitä asioita.” 

Tällä hetkellä Plan International Suomi edistää tyttösponssien tuella muun muassa lapsiavioliittojen ja teiniraskauksien ennaltaehkäisyä Mosambikissa, Etiopiassa, Ugandassa, Zimbabwessa, Myanmarissa ja Laosissa. Vahvistamme myös tyttöjen pääsyä yläkouluun ja toisen asteen koulutukseen.

”Minua mietityttää, miksi edelleen on yhteisöjä, joissa tyttöjen kouluttautumista ei nähdä tärkeäksi voimavaraksi. On kiinnostavaa seurata, miten tyttösponssilahjoituksilla on mahdollistettu tyttöjen kouluttaminen ja miten koulutuksen saaneet naiset ovat työllistyneet”, Ruth sanoo.

”Koen, että yksittäinen lahjoittaja voi vaikuttaa asioihin antamalla äänensä valitsemalleen lahjoituskohteelle ja tukemalla sen rahoitusta pitkäkestoisesti. Tyttösponssi on helppo osallistumistapa. Jatketaan tyttöjen auttamista!”