”Jokaisella on oikeus tavoitella unelmiaan” 

Guatemalassa on Latinalaisen Amerikan suurin nuorisoväestö. Yli 60 prosenttia maan väestöstä on alle 30-vuotiaita, ja moni nuori kohtaa haasteita työpaikan löytämisessä. Planin tuella guatemalalainen Juana on perustanut oman yrityksen.

Plan tukee nuoria tuntemaan omat mahdollisuutensa ja oikeutensa. Nuoret oppivat taloustaitoja ja saavat tukea ammatillisten tavoitteiden asettamiseen.

”Opin pyörittämään yritystä, suunnittelemaan työtäni sekä olemaan rohkeampi ja itsevarmempi. Koulutus motivoi minua perustamaan oman yrityksen, jossa myyn siipikarjaa. Sain myös työvälineitä yrityksen perustamista varten”, Juana kertoo.

Korkean työttömyysasteen vuoksi moni guatemalalainen nuori muuttaa etsimään työtä kotimaansa ulko-puolelta.  Maan kehityksen kannalta olisi tärkeää, että nuorilla olisi mahdollisuus toimia omassa yhteiskunnassaan. Siksi Plan tukee Juanan kaltaisia nuoria guatemalalaisia kehittämään taitoja, joita he tarvitsevat rakentaakseen omaa tulevaisuuttaan ja kehittääkseen yhteisöjään. 

Juana haluaa rohkaista paikkakuntansa nuoria uskomaan itseensä ja perustamaan oman yrityksen sen sijaan, että nuoret muuttaisivat pois perheensä ja yhteisönsä luota. 

”Seudun heikot työllistymismahdollisuudet eivät saa estää nuoria uskomasta unelmiinsa. Jokaisella on oikeus tavoitella unelmiaan.”

Kategoriat

Lapsiavioliittojen torjuminen on joukkuelaji

Iida Riekko
Kuvat:
Mikko Toivonen
Jani Toom
Tyttöjen päivän kampanjakasvot Kategoriat

Tyttöenergia käyttöön urheilussa

Heidi Kleemola
Kuvat:
Iiris Sjöblad / Breakfast Helsinki
Kategoriat

”Sydämeni särkyy, kun näen lapseni nälissään”

Izla Bethdavid
Heidi Kleemola
Kuvat:
Izla Bethdavid