Lähipoluilla – ideoita toiminnallisiin ympäristökasvatusretkiin

Tämä ympäristökasvatuksen opas ja erilliset toimintavinkit on suunnattu erityisesti maahan muuttaneiden nuorten kanssa toimivien ohjaajien ja kasvattajien käyttöön. Oppaan tavoite on innostaa nuorten parissa toimivia ammattilaisia ympäristökasvatukseen sekä antaa ideoita toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Materiaalipaketti tukee myös perusopetukseen valmistavan opetuksen opetussuunnitelman tavoitteita tarjoamalla monipuolisia tapoja edistää kestävän kehityksen kasvatusta ja suomen kielen oppimista.

Toimintavinkkeihin kootut harjoitteet ovat kaikki monikulttuurisille ryhmille sopivia ja sovellettavissa eri ikäryhmille. Harjoitteista ohjaajan on helppo valita ja koota juuri oman ryhmänsä tarpeisiin ja tavoitteisiin sopiva kokonaisuus. Mukana on ympäristöherkkyyttä herättävien harjoitteita, kestävään elämäntapaan ohjaavia harjoitteita, pelejä ja leikkejä.

Opas ja toimintavinkit on tehty osana Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittamaa Lähipoluilla – Ympäristökasvatus luontokotoutumisen osana -hanketta.