Blogit, 5.8.2019

Tulevaisuuden vapaaehtoinen valitsee arvojensa mukaista toimintaa

Plan International

Olemme kehittäneet vapaaehtoistoimintaamme. Jatkossa vapaaehtoisemme voivat vaikuttaa oikeudenmukaisemman maailman puolesta entistäkin sujuvammin, omien taitojensa ja voimavarojensa mukaisesti, joko etäyhteydellä tai paikan päällä.

Ihminen ei voi vain ajatella, että mikään ei muutu. Jos on mahdollisuus muuttaa jotain, on tärkeää yrittää.

Kehittämiseen osallistunut vapaaehtoinen

Olemme kehittäneet vapaaehtoistoimintaamme viime syksystä lähtien. Toimintaa uudistettiin palvelumuotoilun keinoin yhdessä olemassa olevien ja potentiaalisten vapaaehtoisten kanssa. Uusi ilme näkyy jo nettisivuillamme ja uutiskirjeissämme.

Meille suurimpana oivalluksena tuli, että tulevaisuuden vapaaehtoinen valitsee arvojensa mukaista toimintaa. Toiminnan sisältöä enemmän vaikuttaa se, mitä toiminta ja organisaatio edustaa ja tavoittelee. Mitä me sitten tavoittelemme?

Tavoittelemme tytöille vapautta: vapautta elää turvallisesti missä tahansa ja puhua ilman pelkoa häirinnästä tai väkivallasta.

Tavoittelemme tytöille valtaa: valtaa päättää itse elämästään ja vaikuttaa heitä koskeviin päätöksiin.

Tyttöjen aseman parantaminen hyödyttää meitä kaikkia

Olemme intohimoisia. Olemme rohkeita. Olemme kunnioittavia ja olemme positiivisia. Uskomme parempaan tulevaisuuteen ja työskentelemme sen eteen päättäväisesti. Toimimme yhdessä maailmanlaajuisesti ja paikallisesti.

Emmekä lopeta, ennen kuin kaikki ovat tasa-arvoisia

Vapaaehtoisemme edistävät näitä tavoitteita merkittävänä osana toimintaamme. He nostavat tyttöjen oikeuksia ja tasa-arvoa näkyviin ympäri Suomen osana maailmanlaajuista liikettä tyttöjen oikeuksien puolesta. He järjestävät tapahtumia, jakavat tietoa eri kanavissa ja kokoontuvat suunnittelemaan uusia tempauksia. Oli teko kuinka iso tai pieni hyvänsä, se rakentaa maailmaa, jossa kaikkien lasten oikeudet toteutuvat.

Viimeisimmissä kampanjoissamme olemmekin nostaneet esiin muun muassa kuukautisstigmaa ja kampanjoineet kuukautisemojin puolesta (YLE: Kuukautiset saavat oman emojin), herättäneet keskustelua tyttöjen ja naisten kohtaamasta epätasa-arvosta (#eihymyilytä) sekä jo tälläkin hetkellä tuntuvista ilmastonmuutoksen vaikutuksista – erityisesti kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleviin, kehittyvien maiden tyttöihin (Takana loistava tulevaisuus?).

Syksyn aikana myös kansainvälisesti vaikuttava Girls Get Equal -liike jalkautuu Suomeen. Se rikkoo rakenteita jo yli 60 maassa edistäen tyttöjen tasa-arvoista asemaa ja nostaen tyttöjen äänen kuuluviin. Muutamme maailmaa, jotta tytöt voivat elää, rakastaa ja johtaa ilman pelkoa tai syrjintää. Tähän liikkeeseen tarvitaan meistä jokainen. Tutustu tapoihin tulla mukaan täällä.

Lokakuun 11. päivänä vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää, jolloin me nostamme vapaaehtoistemme avulla tyttöjen oikeudet näkyviin ympäri maailman. Sinäkin pääset helposti mukaan tyttöjen päivän viettoon vaikka heti täällä.

Jatkossa vapaaehtoisenamme voit vaikuttaa oikeudenmukaisemman maailman puolesta entistäkin sujuvammin, omien taitojesi ja voimavarojesi mukaisesti, joko etäyhteydellä tai paikan päällä. Olemme avoimia myös uusille ideoille. Löydät varmasti tavan vaikuttaa vapaaehtoisenamme. Haluatko olla mukana? Tutustu tapoihin toimia täällä ja rekisteröidy vapaaehtoiseksi täällä.

Kiitos kaikille teille korvaamattomille vapaaehtoisille, jotka olitte mukana toimintamme kehittämisessä. Kiitos kaikille teille tuleville tasa-arvon edistäjille. Kiitos, että olet olemassa ja tervetuloa mukaan!

Yhdessä me saamme aikaan muutoksen!

Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

Tytöt samalle viivalle

Tyttösponssina olet Planin kuukausilahjoittaja ja tyttöjen liittolainen. Tyttösponssina edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Tule mukaan
Ukrainalainen tyttö istuu sängyllä halaten nalleja.

Auta Ukrainan lapsia

Lasten elämä Ukrainassa on järkkynyt perustuksiaan myöten, eikä tuholle näy loppua. Tavallinen arki on muuttunut hädäksi. Lahjoittamalla sinä autat.

Lahjoita hätäapuun
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi