Blogit,15.5.2019

Oikeatdigiratkaisutparantavatjärjestöjenohjelmatyötä

Plan International

Muistatko kun viime kerralla ostit elektronisen laitteen, kuten kännykän tai läppärin? Luultavasti katselit vertailuja lehdistä ja selailit netistä lisätietoja. Tai ehkä menit suoraan kauppaan, jossa henkilökunta kertoi eri mallien ominaisuuksista ja auttoi sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivimman laitteen. Tietoa, vertailuja ja suosituksia on saatavilla reilusti kotielektroniikalle.

Tilanne on hyvin erilainen, kun kehitysyhteistyöjärjestö etsii sopivia digitaalisia ratkaisuja esimerkiksi tiedonkeruuseen, koulutuksen laadun parantamiseen tai kumppaneiden koulutukseen. Vaikka tuotteita ja palveluita on saatavilla, yksittäiselle järjestölle voi olla pitkä prosessi kartoittaa kaikki markkinoilla oleva tarjonta sekä alkaa testata ja vertailla tuotteita. Siten kynnys ottaa käyttöön uusia ratkaisuja on tarpeettoman korkea ja hidastaa digitaalisuudesta saatavia hyötyjä.

Tämä myös vaikeuttaa järjestöjen omien ’digitaalisten ratkaisujen portfolioiden’ suunnittelua ja kokoamista, vaikka tällaiset portfoliot voivat merkittävästi helpottaa eri teknologioiden hallitsemista, tukea ja ylläpitoa. Yleensä digitaalisia ratkaisuja ei tarvitse eikä kannata kehittää itse. Olemassa olevien ratkaisujen hyödyntämistä ja jatkokehittämistä suosittelee myös Digitaalisen kehityksen ohjeistukset (Principles of Digital Development).

Onneksi hyvää työtä digityökalujen kartoittamisessa ja vertailussa on tehnyt aikaisemmin muun muassa Kopernik-organisaatio julkaisemallaan teknologiakatalogilla. Sisältö on kuitenkin jo ehtinyt vanhentua, ja siitä on puuttunut useita tärkeitä kategorioita. Siksi Plan päätti tehdä Kopernikin kanssa yhteistyötä ja päivittää sekä laajentaa katalogia. Uudessa versiossa on mahdollista vertailla mobiileja tiedonkeruutyökaluja, teksti- ja ääniviestijärjestelmiä sekä paikkatietopalveluita. Järjestön edustaja voi valita useiden suodattimien avulla painotukset itse ja katsoa, mitkä tuotteet sopivat järjestölle parhaiten. Kokeile ja tutustu!

Toivomme, että uusittu palvelu helpottaa digitaalisten ratkaisujen valitsemista ja käyttöönottoa järjestöissä ja auttaa omien digitaalisten portfolioiden luomisessa. Usein paras vastine rahalle saadaan hyväksi havaittujen ratkaisujen skaalaamisesta laajalti kehitysyhteistyöohjelmissa. Tehdään siitä mahdollisimman helppoa työntekijöillemme, partnereille ja yhteisöille.

Kaksi tyttöä halaa ja nauraa, tyttösponssina puolustat tyttöjen oikeuksia ja tasa-arvoa. Kuukausiahjoituksellasi varmistat, että tytöt eivät jää sukupuolensa takia taka-alalle.

Tule tyttösponssiksi

Kuukausilahjoituksesi edistää heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen oikeuksia ja varmistaa, etteivät he jää sukupuolensa takia taka-alalle.

Liity nyt
Kaksi kolumbialaista tyttöä lukee lasten lehteä ja hymyilee.

Lue ja jaa tietoa

Perehdy ajankohtaisiin aiheisiin, tilaa uutiskirjeemme, lue Plan-lehteä tai seuraa meitä somessa. Tutustu eri kanaviin ja jaa tietoa.

Lue lisää
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi