Artikkelit, 10.11.2023

Työmme Nicaraguassa päättyy 

Planin teltta Nicaraguassa Bilwissä. Teltan edessä on lapsia.

Plan International lopettaa toimintansa Nicaraguassa marraskuussa 2023. Työhömme Nicaraguassa on sisältynyt varhaiskasvatusta, lasten ja nuorten suojelua väkivallalta, seksuaali- ja lisääntymisterveyksien ja -oikeuksien edistämistä, nuorten yrittäjyyden tukemista, koulutuksen parantamista sekä katastrofityötä.

Olemme toimineet Nicaraguassa vuodesta 1994 lähtien ja tehneet tinkimättömästi työtä lasten oikeuksien ja tasa-arvon edistämiseksi. Työmme on tavoittanut yli kolme miljoonaa ihmistä ja 400 yhteisöä. Uskomme, että työmme tuhansien vapaaehtoisten, opettajien, yhteisöjohtajien, paikallisten kumppaneiden ja muiden yhteisön jäsenten kanssa on saanut aikaan pysyviä parannuksia lasten ja erityisesti tyttöjen elämään.

Tavoitteenamme on aina vahvistaa yhteisöjä ja luoda kestävää muutosta, joka parantaa lasten ja tyttöjen elämää vielä vuosia sen jälkeen, kun olemme poistuneet yhteisöstä.

Teemme kaikkemme, jotta saamme päätettyä työmme niin sujuvasti kuin mahdollista. Varmistamme työssämme mukana olevien lasten ja perheiden turvallisuuden ja noudatamme samalla kaikkia lakisääteisiä velvoitteita henkilöstöä, lahjoittajia ja yhteistyökumppaneita kohtaan.  

Plan jatkaa toimintaansa yli 80 maassa ympäri maailmaa, ja nicaragualaisten lasten kummit voivat halutessaan jatkaa toisessa maassa elävän lapsen kummina. Otamme suoraan yhteyttä jokaiseen nicaragualaisen lapsen kummiin.

Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

Tytöt samalle viivalle

Tyttösponssi-kuukausilahjoittajana olet tasa-arvon puolustaja ja tyttöjen liittolainen. Kuukausilahjoituksellasi edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Tule mukaan
Ukrainalainen tyttö istuu sängyllä halaten nalleja.

Auta Ukrainan lapsia

Lasten elämä Ukrainassa on järkkynyt perustuksiaan myöten, eikä tuholle näy loppua. Apuamme tarvitaan yhä. Lahjoittamalla sinä autat.

Lahjoita hätäapuun
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi