Artikkelit, 4.12.2018

Planin uudet aineettomat lahjat tukevat tyttöjä kehitysmaissa

Uudessa ja helppokäyttöisessä lahjakaupassamme voi edistää esimerkiksi tyttöjen koulunkäyntiä, kuukautisterveyttä ja suojelua lapsiavioliitolta.

Olemme avanneet uuden aineettomien lahjojen verkkokaupan, josta saatavilla aineettomilla lahjoilla voi edistää kehitysmaiden lasten, erityisesti tyttöjen, oikeuksia.

– Tytöillä on edelleen sukupuolensa takia poikia heikommat lähtökohdat toteuttaa oikeuksiaan ja mahdollisuuksiaan. Lahjojen avulla parannamme tyttöjen elämää ja suojelua esimerkiksi Ugandassa, Mosambikissa, Laosissa, Jordaniassa ja Nigeriassa, Plan International Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen sanoo.

Kehitysmaiden tytöt kokevat syrjintää ikänsä, sukupuolensa ja köyhyytensä takia ja he kärsivät poikia useammin aliravitsemuksesta, huonosta koulutuksesta, lapsiavioliitoista, väkivallasta, lapsikaupasta ja hiv/aidsista.

Lahjoilla voi edistää esimerkiksi tyttöjen koulutusta ja tietokonetaitoja, lisätä kestositeiden saatavuutta, parantaa nuorten seksuaali- ja lisääntymisterveyspalveluita sekä ehkäistä lapsiavioliittoja ja sukuelinten silpomista.

Lisäksi lahjoilla voi tukea puhtaan veden ja kuivuutta kestävien siementen saatavuutta sekä varhaiskasvatusta ja lasten terveystarkastuksia erityisesti katastrofialueilla. Lahjoilla voi myös parantaa vammaisten lasten mahdollisuuksia leikkiin ja liikuntaan sekä tukea kouluruokailua.

– Aineeton lahja ilahduttaa sekä lahjan saajaa että lapsia kehittyvissä maissa. Aineeton lahja on paitsi merkityksellinen myös ympäristöystävällinen valinta, Heinänen sanoo.

Uusi lahjakauppa on entistä helpompi käyttää. Voit ostaa kerralla useampia lahjoja ja saat lahjalle sähköisen tai tulostettavan kortin. Kortteihin saa mukaan oman tervehdyksen.

Tutustu uuteen lahjakauppaan ja hanki aineettomat joululahjat >>

Lahjoittamalla Planin hätäapurahastoon sinä olet mukana viemässä apua sinne, missä tarve on suurin.

Tee hätäapulahjoitus

Tällä hetkellä sadat miljoonat lapset elävät keskellä konflikteja ja kriisejä. Lapset tarvitsevat kipeästi apua. Lahjoita Planin hätäapurahastoon ja autat lapsia siellä, missä hätä on suurin

Lahjoita hätäapuun
Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

Tytöt samalle viivalle

Tyttösponssi-lahjoittajana olet Planin kuukausilahjoittaja ja tyttöjen liittolainen. Tuellasi edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Tule mukaan
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi