Artikkelit, 2.4.2018

Plan ja Marimekko yhteistyöhön tasa-arvon puolesta

Marimekko ja lastenoikeusjärjestö Plan International kampanjoivat keväällä ja syksyllä yhdessä tasa-arvon puolesta. 1.4.–31.5. ja 1.10.–31.12. Marimekko ja Plan tekevät yhteistyötä kehittyvien maiden tyttöjen oikeuksien ja koulutuksen edistämiseksi.

Yli 62 miljoonaa kouluikäistä tyttöä ympäri maailmaa ei pääse kouluun köyhyyden ja syrjinnän takia, vaikka tyttöjen kouluttautuminen on yksi parhaita tapoja tukea yhteiskuntien taloudellista kehitystä ja edistää tasa-arvon toteutumista.

Marimekon Tasaraita-kuvio on ollut tasa-arvon symboli jo vuodesta 1968. Annika Rimalan suunnittelema klassikkokuvio täyttää tänä vuonna jo 50 vuotta, mutta sen kantama viesti tasa-arvosta on erittäin ajankohtainen myös tänään.  

– Tasa-arvokysymykset ovat erilaisia eri puolilla maailmaa, mutta hyvin tärkeitä ja ajankohtaisia kaikkialla maailmassa. Tänä vuonna juhlimme 50 vuotta täyttävää Tasaraitaa – Marimekko-klassikkoa ja tasa-arvon symbolia – ja juhlavuoden kunniaksi aloitamme yhteistyön lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin kanssa tasa-arvon edistämiseksi. Tasa-arvoinen ajattelu on aina ollut osa Marimekon yrityskulttuuria ja tekemistä ja uskomme siihen, että kaikilla tulisi olisi yhdenvertaiset oikeudet tehdä päätöksiä omasta elämästään. Haluamme tukea Planin työtä kehittyvissä maissa, erityisesti tyttöjen oikeuksien ja koulutuksen edistämiseksi, koska heidän asemansa on heikoin, sanoo Marimekon viestintäjohtaja Piia Kumpulainen.

Tasaraita-kuvion 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Marimekko lahjoittaa jokaisesta kampanja-aikana 1.4.–31.5. ja 1.10.–31.12. ostetusta Tasaraita-paidasta euron Planin työhön lasten, erityisesti tyttöjen, oikeuksien toteuttamiseksi ja tasa-arvon edistämiseksi. Kampanja toteutetaan Marimekon myymälöissä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa sekä Marimekon omassa verkkokaupassa, joka toimii 30 maassa.

Kampanjan tuotoilla Plan edistää kaikkien lasten oikeutta käydä koulua ja tehdä omaa elämäänsä koskevat päätökset.

– Tytöt ovat avainasemassa, kun halutaan katkaista sukupolvelta toiselle periytyvää köyhyyttä. Parhaiten tasa-arvoa voidaan edistää parantamalla kehittyvien maiden tyttöjen koulutusta ja suojelua sekä purkamalla tyttöihin liittyviä haitallisia asenteita ja sukupuolinormeja, sanoo Plan International Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen.  

 – Kun tyttöjen oikeudet toteutuvat, se edistää kokonaisten yhteisöjen kehitystä ja köyhyyden poistamista kaikkialla maailmassa. Yhdessä Marimekon kanssa teemme vaikuttavaa ja tuloksellista työtä tyttöjen elinolojen ja elämän parantamiseksi.

Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

Tytöt samalle viivalle

Tyttösponssina olet Planin kuukausilahjoittaja ja tyttöjen liittolainen. Tyttösponssina edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Tule mukaan
Ukrainalainen tyttö istuu sängyllä halaten nalleja.

Auta Ukrainan lapsia

Lasten elämä Ukrainassa on järkkynyt perustuksiaan myöten, eikä tuholle näy loppua. Tavallinen arki on muuttunut hädäksi. Lahjoittamalla sinä autat.

Lahjoita hätäapuun
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi