Artikkelit, 17.5.2019

Nyt ratkaistaan, onko tulevaisuus parempi kuin menneisyys!

Ilmastonmuutos ei kohtele ihmisiä reilusti. Eniten se vaikuttaa haavoittuvimmassa asemassa oleviin ihmisiin, kuten kehittyvissä maissa asuviin tyttöihin. Suomen hallitus ja eduskunta voivat osaltaan vaikuttaa siihen, että tulevaisuus on parempi kuin menneisyys.

Tämän päivän nuoret ovat syntyneet parempaan maailmaan kuin yksikään sukupolvi ennen heitä. Yhä useampi lapsi pääsee kouluun, terveys ja ravinto ovat parantuneet ja tyttöjen ja poikien tasa-arvo on parantunut.  

Kaikki tämä on kuitenkin vaarassa, jos ilmastonmuutosta ei torjuta nyt.

– Takana loistava tulevaisuus? -kampanjamme kannustaa päättäjiämme tekemään sellaista politiikkaa, jolla ilmaston lämpeneminen voidaan rajata 1,5 asteeseen ja positiiviset kehitystulokset turvata, vaikuttamistyön asiantuntijamme Elisa Hara kertoo.

– Seuraavat neljä vuotta ovat ratkaisevia ilmastonmuutoksen ja siten koko tulevaisuuden kannalta.

Vapaaehtoisemme keräävät kampanjan aikana eri puolilla Suomea asuvilta ihmisiltä viestejä, jotka kannustavat päättäjiä toimimaan ilmaston puolesta. Voit lähettää omat terveisesi päättäjille kampanjan nettisivulla.

Haluamme, että tulevaisuus on parempi kuin menneisyys!

Tyttö istuu tyhjässä koululuokassa ja katsoo suoraan kameraan. Hän elää keskellä pahinta nälkäkriisiä Etiopiassa.

Auta lapsia nälkäkriisin keskellä

Maailmaa koettelee tuhoisa nälkäkriisi. Yksi yhdeksästä ihmisestä maailmassa näkee nälkää. Kuivuus ja pula ruuasta aiheuttavat mittaamatonta tuhoa, joka koskettaa erityisesti lapsia. Nyt on aika toimia.

Lue lisää
Ecuadorilainen Yadira kädet puuskassa tiiliseinän edessä.

Tule tyttösponssiksi

Kuukausilahjoituksesi parantaa heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen asemaa ja varmistaa, etteivät he jää sukupuolensa takia taka-alalle.

Liity nyt
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi