Artikkelit, 17.5.2019

Nyt ratkaistaan, onko tulevaisuus parempi kuin menneisyys!

Ilmastonmuutos ei kohtele ihmisiä reilusti. Eniten se vaikuttaa haavoittuvimmassa asemassa oleviin ihmisiin, kuten kehittyvissä maissa asuviin tyttöihin. Suomen hallitus ja eduskunta voivat osaltaan vaikuttaa siihen, että tulevaisuus on parempi kuin menneisyys.

Tämän päivän nuoret ovat syntyneet parempaan maailmaan kuin yksikään sukupolvi ennen heitä. Yhä useampi lapsi pääsee kouluun, terveys ja ravinto ovat parantuneet ja tyttöjen ja poikien tasa-arvo on parantunut.  

Kaikki tämä on kuitenkin vaarassa, jos ilmastonmuutosta ei torjuta nyt.

– Takana loistava tulevaisuus? -kampanjamme kannustaa päättäjiämme tekemään sellaista politiikkaa, jolla ilmaston lämpeneminen voidaan rajata 1,5 asteeseen ja positiiviset kehitystulokset turvata, vaikuttamistyön asiantuntijamme Elisa Hara kertoo.

– Seuraavat neljä vuotta ovat ratkaisevia ilmastonmuutoksen ja siten koko tulevaisuuden kannalta.

Vapaaehtoisemme keräävät kampanjan aikana eri puolilla Suomea asuvilta ihmisiltä viestejä, jotka kannustavat päättäjiä toimimaan ilmaston puolesta. Voit lähettää omat terveisesi päättäjille kampanjan nettisivulla.

Haluamme, että tulevaisuus on parempi kuin menneisyys!

Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

Tytöt samalle viivalle

Tyttösponssina olet Planin kuukausilahjoittaja ja tyttöjen liittolainen. Tyttösponssina edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Tule mukaan
Ukrainalainen tyttö istuu sängyllä halaten nalleja.

Auta Ukrainan lapsia

Lasten elämä Ukrainassa on järkkynyt perustuksiaan myöten, eikä tuholle näy loppua. Tavallinen arki on muuttunut hädäksi. Lahjoittamalla sinä autat.

Lahjoita hätäapuun
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi