Artikkelit,25.10.2019

Marraskuunaikanatestamentinvoilaatiaveloituksettaasiantuntijankanssa

Plan on mukana testamenttilahjoittamiseen kannustavassa kampanjassa.

Perinnöt ovat yhä merkittävämpi tuki monenlaisen yleishyödyllisen toiminnan rahoitukseen, ja yhä useampi suomalainen haluaa muistaa järjestöjä testamentissaan. Järjestöt ja asianajajat lisäävät marraskuussa yhteistyössä tietoisuutta testamenttilahjoittamisen mahdollisuudesta.

Kampanja on kannustanut asianajajia laatimaan marraskuun aikana veloituksetta testamentteja, joissa ainakin yhtenä edunsaajana on jokin kampanjassa mukana oleva järjestö. Kampanja on ensimmäinen Suomessa, ja vastaavanlaista yhteistyötä on toteutettu muissa maissa esimerkiksi Isossa-Britanniassa ja Belgiassa.

Haasteen tehdä hyvää on ottanut vastaan yli 60 asianajajaa tai asianajotoimistoa ympäri Suomen.

– Eri järjestöjen ja asianajotoimistojen väliset kumppanuudet ovat lisääntyneet viime vuosina, ja kiinnostus kampanjassa mukanaolosta kuvastaa kasvanutta halua yhteistyöhön. Myös kansalaiset ovat yhä kiinnostuneempia tekemään testamenttilahjoituksia järjestöille, analysoi Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n pääsihteeri Pia Tornikoski.

Plan International Suomi kuuluu Vastuullinen Lahjoittaminen ry:hyn ja on mukana kampanjassa.

– Testamentin laadinnassa on hyvä käyttää apuna asiantuntijaa, Raisaleena Tokkola Plan International Suomesta toteaa.

Järjestölle tehdyn testamenttilahjoituksen on hyvä olla yleisluontoinen, jolloin lahjoitus voidaan varmasti vastaanottaa ja käyttää tehokkaasti. Testamenttilahjoitukset ovat verovapaita, eivätkä yleishyödylliset yhteisöt maksa saamastaan perinnöstä veroa.

Kaksi nepalilaista tyttöä halaa hymyillen.

Tule tyttösponssiksi

Kuukausilahjoituksesi parantaa heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen asemaa ja varmistaa, etteivät he jää sukupuolensa takia taka-alalle.

Liity nyt
Planin paitaan pukeutunut perulainen tyttö katsoo kameraan hymyillen. Taustalla seisoo neljä tyttöä lisää. Kaikilla tytöillä on kädet puuskassa.

Jaa tietoa tyttöjen oikeuksista

Tiedon lisääminen on tärkeä keino edistää tyttöjen oikeuksia. Tutustu työmme teemoihin, tilaa uutiskirjeemme ja jaa tietoa eteenpäin sosiaalisessa mediassa!

Lue ja jaa tietoa
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi