Artikkelit, 25.10.2019

Marraskuun aikana testamentin voi laatia veloituksetta asiantuntijan kanssa

Plan on mukana testamenttilahjoittamiseen kannustavassa kampanjassa.

Perinnöt ovat yhä merkittävämpi tuki monenlaisen yleishyödyllisen toiminnan rahoitukseen, ja yhä useampi suomalainen haluaa muistaa järjestöjä testamentissaan. Järjestöt ja asianajajat lisäävät marraskuussa yhteistyössä tietoisuutta testamenttilahjoittamisen mahdollisuudesta.

Kampanja on kannustanut asianajajia laatimaan marraskuun aikana veloituksetta testamentteja, joissa ainakin yhtenä edunsaajana on jokin kampanjassa mukana oleva järjestö. Kampanja on ensimmäinen Suomessa, ja vastaavanlaista yhteistyötä on toteutettu muissa maissa esimerkiksi Isossa-Britanniassa ja Belgiassa.

Haasteen tehdä hyvää on ottanut vastaan yli 60 asianajajaa tai asianajotoimistoa ympäri Suomen.

– Eri järjestöjen ja asianajotoimistojen väliset kumppanuudet ovat lisääntyneet viime vuosina, ja kiinnostus kampanjassa mukanaolosta kuvastaa kasvanutta halua yhteistyöhön. Myös kansalaiset ovat yhä kiinnostuneempia tekemään testamenttilahjoituksia järjestöille, analysoi Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n pääsihteeri Pia Tornikoski.

Plan International Suomi kuuluu Vastuullinen Lahjoittaminen ry:hyn ja on mukana kampanjassa.

– Testamentin laadinnassa on hyvä käyttää apuna asiantuntijaa, Raisaleena Tokkola Plan International Suomesta toteaa.

Järjestölle tehdyn testamenttilahjoituksen on hyvä olla yleisluontoinen, jolloin lahjoitus voidaan varmasti vastaanottaa ja käyttää tehokkaasti. Testamenttilahjoitukset ovat verovapaita, eivätkä yleishyödylliset yhteisöt maksa saamastaan perinnöstä veroa.

Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

Tytöt samalle viivalle

Tyttösponssina olet Planin kuukausilahjoittaja ja tyttöjen liittolainen. Tyttösponssina edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Tule mukaan
Ukrainalainen tyttö istuu sängyllä halaten nalleja.

Auta Ukrainan lapsia

Lasten elämä Ukrainassa on järkkynyt perustuksiaan myöten, eikä tuholle näy loppua. Tavallinen arki on muuttunut hädäksi. Lahjoittamalla sinä autat.

Lahjoita hätäapuun
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi