Artikkelit, 17.10.2022

Kestävää ruoantuotantoa aurinkouunilla

Nuori nainen seisoo aurinkouunin peilien edessä.

Planin tukemat nuoret tekevät leipomobisnestä aurinkoenergialla lämpenevän uunin avulla.

Näitä ympäristöä ja rahaa säästäviä aurinkouuneja on käytössä Ugandassa, jossa tuemme nuorten työllistymistä. Gladys, 17, on yksi mukana olevista nuorista.

“Aurinkoisena päivänä peilit keräävät auringonlämpöä ja lämmittävät uunin. Tämä auttaa estämään metsien katoamista ja on taloudellisesti kannattavaa”, Gladys kertoo.

Gladys päätyi mukaan leipomobisnekseen osallistuttuaan Planin tukemaan nuorten innovaatiotyöpajaan, Smartup Factoryyn. Smarup Factoryssa Gladys on oppinut leipomotyön lisäksi muun muassa yrittäjyystaitoja, informaatioteknologiaa ja johtamista.

Nuori nainen pitelee kädessään pellillistä keksejä aurinkouunin edessä.
Aurinkouunit on valmistanut Solar Fire Concentration -niminen yritys. 

Tukea nuorten omien unelmien toteuttamiseen

Smartup Factoryyn osallistumisen ja leipomotyön ansiosta Gladys on saanut säästettyä rahaa ja laajennettua yritystoimintaansa. Hän haaveilee nyt myös aiemmin kesken jääneen koulutuksen pariin palaamisesta. Tulevaisuudessa hän haluaisi opiskella ympäristöjohtamista.

“Yhteisöni ei vielä osaa käyttää luonnonvaroja kestävällä tavalla. Haluan näyttää, että on olemassa kestäviä tapoja toimia.”

Yhdessä lahjoittajiemme ja tukijoidemme kanssa pystymme tarjoamaan Gladysille ja muille nuorille tukea omien unelmiensa toteuttamiseen. Neljä kuukautta kestävän Smartup Factoryn koulutuksen aikana nuoret oppivat muun muassa tietokoneen käyttöä, markkinointia, taloustaitoja ja palvelumuotoilua. Lisäksi he voivat valita osaksi koulutustaan esimerkiksi valokuvausta, taide- ja käsityöaineita tai ilmastokestäviä viljelytekniikoita.

Selvityksemme mukaan Smartup Factoryyn osallistuvat nuoret saavat myös lisää itseluottamusta ja rohkeutta heitä itseään koskevaan päätöksentekoon osallistumiseen.

Tekemällä joululahjoituksen Planille olet mukana tukemassa lasten oikeuksia ja nuorten työllistymistä. Tukijoidemme avulla pystymme tekemään pitkäjänteistä työtä pysyvän muutoksen aikaan saamiseksi.

Anna joulun tärkein lahja

Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus käydä koulua ja kasvaa turvassa. Yrityksesi joululahjoituksella olet mukana rakentamassa maailmaa, joka tarjoaa enemmän mahdollisuuksia kaikille.

Joulun yrityslahjoitus on helppo tapa tehdä hyvää ja kiittää omia sidosryhmiä vuoden vaihtuessa. Lahjoittamalla saat käyttöösi sähköiset viestintämateriaalit, joilla viestit kätevästi vastuullisesta lahjoituksestanne henkilöstölle, asiakkaille ja kumppaneille.

Lue lisää yritysten joululahjoituksista >

Ota yhteyttä

Mietityttääkö yrityksessänne jokin lahjoittamiseen liittyvä kysymys? Otathan yhteyttä, niin etsitään yhdessä sopivin ratkaisu yrityksellenne.

ELLA LAUTANIEMI

Varainhankinnan suunnittelija, yrityslahjoitukset
+358 50 359 4761
ella.lautaniemi@plan.fi

Tilaa yritysten uutiskirje

Tilaamalla yritysuutiskirjeemme saat kiinnostavia uutisia työelämästä ja tasa-arvosta sekä yritysyhteistyöstämme ja työmme tuloksista.