Artikkelit, 2.7.2020

Katuvarainhankintamme on jälleen käynnissä

Feissarimme ovat palanneet katuvarainhankinnan pariin heinäkuun alussa. He noudattavat työssään tarkkoja turvallisuusohjeita.

Pysäytimme katuvarainhankintamme maaliskuussa 2020 koronavituksen leviämisen estämiseksi. Nyt feissaus on jälleen käynnistynyt.

Katuvarainhankinta on merkittävin varainhankintamuotomme. Suuri osa sitoutuneista kummeistamme ja tyttösponsoreistamme on liittynyt lahjoittajiksi tavattuaan feissarimme kadulla.

Feissauksen tuomat lahjoittajat mahdollistavat maailmanlaajuisen työmme lasten oikeuksien ja tasa-arvon edistämiseksi. Työ tyttöjen oikeuksien edistämiseksi on nyt entistä tärkeämpää, kun koronaviruksen seuraukset uhkaavat kovalla työllä saavutettuja edistysaskeleita. Koronapandemia uhkaa viedä miljoonilta tytöiltä oikeuden käydä koulua sekä päättää omasta kehostaan ja elämästään.  

Olemme kehittäneet turvallisia tapoja harjoittaa feissausta kadulla, ovilla ja ostoskeskuksissa. Olemme laatineet feissaukselle kattavan turvallisuussuunnitelman yhteistyössä työterveyshuollon ja henkilöstöhallinnon kanssa. 

– Seuraamme tiiviisti viranomaisohjeita. Huolehdimme tarkkaan feissareidemme ja kohdattavien ihmisten turvallisuudesta. Jaamme kaikille feissareille yksityiskohtaiset ohjeet ja toimivat työvälineet. Turvaamme heille myös helposti saavutettavat työterveyspalvelut, kertoo Planin varainhankinnan johtaja Nora Huhta. 

Plan on kerännyt hyviä oppeja feissauksesta Plan International Norjalta. Feissaus alkoi Norjassa uudelleen jo toukokuun lopussa. Tulos on ollut erinomainen, ja myös turvallisuusohjeet ovat toimineet hyvin. Tuhannet pohjoismaalaiset ovat lähteneet mukaan tukemaan kehittyvien maiden tyttöjä globaalin pandemian keskellä.  

Plan tekee myös tiivistä yhteistyötä ja ylläpitää vuoropuhelua muiden katuvarainhankintaa harjoittavien suomalaisjärjestöjen kanssa. Järjestöillä on yhteinen tahtotila harjoittaa feissausta turvallisesti ja vastuullisesti. Järjestöt ovat yhdessä laatineet turvalliselle feissaukselle suosituksia, ja varainhankintaa johtavat ihmiset pitävät säännöllistä yhteyttä. 

Feissaus on ympärivuotista toimintaa. Planilla työskentelee vuodenajasta riippuen 10–50 feissaria. Heinäkuussa feissaus on käynnistynyt 35 feissarin voimin Helsingissä, Turussa ja Tampereella. 

Lahjoittamalla Planin hätäapurahastoon sinä olet mukana viemässä apua sinne, missä tarve on suurin.

Tee hätäapulahjoitus

Tällä hetkellä sadat miljoonat lapset elävät keskellä konflikteja ja kriisejä. Lapset tarvitsevat kipeästi apua. Lahjoita Planin hätäapurahastoon ja autat lapsia siellä, missä hätä on suurin

Lahjoita hätäapuun
Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

Tytöt samalle viivalle

Tyttösponssi-lahjoittajana olet Planin kuukausilahjoittaja ja tyttöjen liittolainen. Tuellasi edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Tule mukaan
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi