Artikkelit, 19.1.2024

Jatkamme työtä Myanmarissa ja Mosambikissa  

Lapsia Mosambikissa seisomassa ulkona koulureput selässä. Planin työ Mosambikissa ja Myanmarissa jatkuu.

Ulkoministeriö lakkauttaa kahdenvälisen kehitysyhteistyön neljässä maassa: Myanmarissa, Keniassa, Mosambikissa ja Afganistanissa. Tarve työlle ei ole näissä maissa loppunut, ja Plan International Suomi jatkaa lasten oikeuksien ja tasa-arvon edistämistä Mosambikissa ja Myanmarissa.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavion (ps) torstaina ilmoittamien maaohjelmien lakkautusten taustalla ovat hallituksen leikkaukset kehitysyhteistyöhön. 

Tarve tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja tyttöjen oikeuksien edistämiseen ei kuitenkaan katoa – siksi me jatkamme työtämme. Plan International Suomi jatkaa lasten oikeuksien ja tasa-arvon edistämistä Mosambikissa ja Myanmarissa, joissa olemme työskennelleet vuosien ajan. 

Näissä maissa on edelleenkin paljon tehtävää tyttöjen oikeuksien ja sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumiseksi. Me emme ole lähdössä minnekään.

Ossi Heinänen

”Hallitus lakkauttaa Mosambikin ja Myanmarin maaohjelmat. Tarve työlle ei kuitenkaan ole vähentynyt. Näissä maissa on edelleenkin paljon tehtävää tyttöjen oikeuksien ja sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumiseksi. Me emme ole lähdössä minnekään”, sanoo pääsihteeri Ossi Heinänen.  

Mosambik on yksi maailman haavoittuvimpia maita suuren luonnonkatastrofiriskin takia. Maassa on esiintynyt väkivaltaisuuksia ja hyökkäyksiä siviileitä kohtaan. Turvattomuuden ja väkivaltaisuuksien takia satoja tuhansia ihmisiä on joutunut muuttamaan kodeistaan.  

Sotilasjuntan hallitsemassa Myanmarissa demokraattinen kehitys on vielä alussa. Vaikka hallinnon kanssa ei voi tehdä kahdenvälistä yhteistyötä, kansalaisyhteiskunnan tukeminen on tärkeää. Myanmarissa elää lukuisia etnisiä vähemmistöjä, jotka ovat haavoittuvassa asemassa. Koronapandemian ja köyhyyden seurauksena monet lapset ovat jääneet pois koulusta ja menneet töihin. Yli kolme miljoonaa lasta ja nuorta ei käy koulua.  

Kehitysyhteistyön leikkaukset ovat haitallisia ja heikentävät Suomen mahdollisuuksia puuttua kriiseihin. Ulkopolitiikalla ja kehitysyhteistyöllä Suomi kääntää kehityksen suuntaa ja luo paremman elämän edellytyksiä miljoonille tytöille. Leikkaukset ovat pois tältä työltä.

Mosambikilainen tyttö nojaa pylvääseen ja hymyilee.
Lahjoittamalla Planin hätäapurahastoon sinä olet mukana viemässä apua sinne, missä tarve on suurin.

Tee hätäapulahjoitus

Tällä hetkellä sadat miljoonat lapset elävät keskellä konflikteja ja kriisejä. Lapset tarvitsevat kipeästi apua. Lahjoita Planin hätäapurahastoon ja autat lapsia siellä, missä hätä on suurin

Lahjoita hätäapuun
Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

Tytöt samalle viivalle

Tyttösponssi-lahjoittajana olet Planin kuukausilahjoittaja ja tyttöjen liittolainen. Tuellasi edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Tule mukaan
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi