Artikkelit, 6.11.2018

Järjestöjen työ on tuloksellista ja tavoittaa haavoittuvimmassa asemassa olevat ihmiset

Ulkoministeriön raportti kiittää järjestöjä tehokkaista ja välittömistä tuloksista. 

Tuemme erityistä tukea tarvitsevien lasten osallistumista Jordaniassa Azraqin pakolaisleirillä.

Naisten ja tyttöjen oikeus omaan kehoonsa on parantunut, ja Suomen tuki on auttanut ihmisiä ilmastonmuutokseen sopeutumisessa: noin 1,5 miljoonaa naista ja tyttöä on saanut seksuaali- ja lisääntymisterveyspalveluja, lähes kuusi miljoonaa käymälän ja 2,5 miljoonaa ihmistä puhdasta vettä.

Ulkoministeriön marraskuussa julkaistu kehityspolitiikan tulosraportti osoittaa lukuisia merkittäviä tuloksia, joita on syntynyt kehitysmaissa Suomen ja sen kumppaneiden tuella. Järjestöt saavat kiitosta muun muassa ohjelmista, jotka tuottavat tehokkaasti välittömiä tuloksia ja kohdistuvat ruohonjuuritasolle. Raportti esittelee muun muassa silpomisen vastaista työtämme, varhaiskasvatustyötämme sekä humanitaarista työtämme.
 

Työ haurailla alueilla tuottaa tulosta

Kansalaisjärjestöt toimivat usein hyvin haurailla alueilla ja haasteellisissa toimintaympäristöissä, raportti toteaa. Ohjelmatukea saavat järjestöt, kuten Plan International Suomi, edistävät ihmisoikeuksia toiminnassaan, ja esimerkiksi naisten osallistumista lisäävät hankkeet kohentavat sukupuolten tasa-arvoa.

Samalla raportti tuo esiin, kuinka vuonna 2016 toteutetut määrärahojen leikkaukset ovat heikentäneet kehitysyhteistyön vaikuttavuutta ja uskottavuutta.

– Hienoa kuitenkin on, että raportissa tämä tunnustetaan ja kehotetaan lisäämään rahoitusta haavoittuvimmassa asemassa oleville, kuten tytöille ja naisille, ohjelmajohtajamme Annukka von Kaufmann toteaa.

–  Raportti myös vahvistaa Suomen periaatteina meille keskeiset viestit, esimerkiksi sen, että jokaisella tytöllä ja naisella on perustava oikeus määrätä omasta kehostaan ja elämästään.

Raportti ottaa vahvasti kantaa ilmastonmuutokseen ja kiirehtii ilmastotoimia.

–  Ilmastonmuutos vaikuttaa voimakkaimmin ihmisiin, jotka ovat vähiten niitä aiheuttaneet, kuten kehittyvien maiden tyttöihin. Ilmastotoimia on tehostettava, jotta voimme turvata niin omille kuin kehittyvien maiden lapsille elinkelpoisen maapallon, von Kaufmann vetoaa.

Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

Tytöt samalle viivalle

Tyttösponssi-kuukausilahjoittajana olet tasa-arvon puolustaja ja tyttöjen liittolainen. Kuukausilahjoituksellasi edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Tule mukaan
Ukrainalainen tyttö istuu sängyllä halaten nalleja.

Auta Ukrainan lapsia

Lasten elämä Ukrainassa on järkkynyt perustuksiaan myöten, eikä tuholle näy loppua. Apuamme tarvitaan yhä. Lahjoittamalla sinä autat.

Lahjoita hätäapuun
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi