Alla näet hakuasi vastaavat sisällöt. Mikäli et löytänyt etsimääsi, tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Artikkelit, 23.7.2021
“Haluan olla tytöille esimerkki naisjohtajasta”
20-vuotias ecuadorilainen Nataly oppi Planin hankkeen avulla puhumaan tasa-arvosta yhteisöissä. Nyt hän on tytöille roolimalli nuoresta naisesta, joka uskaltaa saada äänensä kuuluviin.
“Kun kävin ensimmäistä kertaa syrjäisissä yhteisöissä, huomasin, että tyttöjen suurin tavoite oli tulla äideiksi. Olen halunnut näyttää esimerkkiä siitä, ettei tyttöjen haaveiden tarvitse liittyä vain perheeseen”, sanoo 20-vuotias ecuadorilainen Nataly.
Nataly on ollut mukana hankkeessamme, jossa hän on päässyt kertomaan lasten oikeuksista, sukupuolten tasa-arvosta ja koulutuksen tärkeydestä syrjäisissä maaseutujen yhteisöissä Cayamben alueella Ecuadorissa. Samalla hän on oppinut johtajuutta ja esiintymistä.
“Meille opetettiin, kuinka puhumme yhteisöissä oikeuksista, tasa-arvosta ja muista tärkeistä asioista. Viihdyn johtajan roolissa ja haluan vaikuttaa asioihin, koska olen nähnyt paljon epätasa-arvoa”, Nataly kertoo.
“Olen päättänyt opiskella sosiologiaa, jotta voin vaikuttaa syrjäseutujen tyttöjen asemaan. Haluaisin, että he voivat jatkaa opiskeluaan ja että heidän oikeutensa toteutuisivat.”
Stereotypiat tytöistä
Nataly on osallistunut Planin järjestämiin viestinnän ja kirjoittamisen työpajoihin, joissa hän on oppinut luomaan sisältöjä verkossa ja kirjoittamaan tasa-arvosta. Nyt hän ylläpitää Facebookissa ja Instagramissa Planin perustamaa Movimiento Por Ser Niña -sivua, jossa nuoret keskustelevat ja jakavat tietoa sukupuolten tasa-arvosta.
“Voimme jakaa sosiaalisen median avulla tietoa sukupuolittuneesta väkivallasta. Voimme samalla muuttaa yleistä käsityksiä sukupuolesta. Usein ajatellaan, että me tytöt olemme heikkoja ja että meidän täytyisi olla hiljaa”, Nataly sanoo.
Planin koulutuksen jälkeen Nataly on halunnut muuttaa sukupuoleen liittyviä kahlitsevia käsityksiä myös omassa yhteisössään.
“Olen ymmärtänyt, että voidakseni vaikuttaa ihmisiin minun täytyy ilmaista itseäni paremmin. Planin ansiosta olen oppinut puhumaan ihmisille”, Nataly kertoo.
“Isäni on jo muuttanut käyttäytymistään kotona. Hän ei enää ajattele, että naisten tulisi palvella miehiä. Nyt isäni ymmärtää, kuinka paljon äitini on tehnyt työtä, kun hän on hoitanut oman työnsä lisäksi myös kotityöt. Isäni ottaa nyt omalta osaltaan vastuuta kodista. Hänet voi jo nähdä siivoamassa ja tekemässä ruokaa.”
Tee hätäapulahjoitus
Tällä hetkellä sadat miljoonat lapset elävät keskellä konflikteja ja kriisejä. Lapset tarvitsevat kipeästi apua. Lahjoita Planin hätäapurahastoon ja autat lapsia siellä, missä hätä on suurin
Lahjoita hätäapuunTytöt samalle viivalle
Tyttösponssi-lahjoittajana olet Planin kuukausilahjoittaja ja tyttöjen liittolainen. Tuellasi edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.
Tule mukaanVaikuta vapaaehtoisena
Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.
Ryhdy vapaaehtoiseksiJärjestöt peräänkuuluttavat hallitukselta antirasistista politiikkaa ja yhdenvertaisuutta edistävää lainsäädäntöä
Hallitus sanoo olevansa sitoutunut puuttumaan syrjintään ja kitkemään rasismia kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Käytännössä hallituksen politiikka kuitenkin syventää rakenteellista rasismia ja syrjintää. 28 järjestöä peräänkuuluttaa hallitukselta antirasistista politiikkaa ja yhdenvertaisuutta edistävää lainsäädäntöä yksittäisten yhdenvertaisuustoimien sijaan.
Nälkä ja pelko uhkaavat tyttöjen tulevaisuutta Haitissa
Haitia ravistelevat väkivaltaisuudet ja nälkäkriisi uhkaavat tyttöjen oikeuksia. 13-vuotias Barbara haaveilee tulevaisuudesta ompelijana.
Koulumaailman eriarvoisuus asettaa oppilaat eri lähtöruudulle
Opettajilla on merkittävä rooli rasismin, kiusaamisen ja syrjäytymisen torjunnassa. Tämän vuoksi on tärkeää, että opettajat tunnistavat näiden ilmiöiden eri ilmenemismuotoja ja puuttuvat niihin heti.