Artikkelit, 11.1.2018

El Salvadorin lapset takaisin koulutielle

Tuhannet elsalvadorilaiset lapset keskeyttävät koulun vuosittain. Tuemme lasten paluuta kouluun yhdessä maan opetusministeriön kanssa. Viime vuonna ohjelmaamme osallistui 2 000 lasta.

Elsalvadorilainen Adriana käy koulua, mutta ei oman ikäluokkansa mukana. Adriana on joutunut uusimaan luokkia ja on pahimmillaan ollut pari vuotta jäljessä ikätovereitaan.

Kun opettajat huomasivat, että Adriana oli muita lapsia vanhempi, he rohkaisivat tätä osallistumaan Planin ja El Salvadorin opetusministeriön koulupudokkaille tai opinnoissaan jälkeen jääneille oppilaille tarkoitettuun ohjelmaan.
 

Lähes 7 prosenttia lapsista ei käy koulua

Joka vuosi tuhannet elsalvadorilaiset tytöt ja pojat joutuvat eri syistä keskeyttämään koulun ja jäävät jälkeen opinnoissaan. Elsalvadorilaisten kotitalouksien taloudellista ja sosiaalista tilaa kartoittanut kysely vuodelta 2016 paljasti, että lähes seitsemän prosenttia 7–15-vuotiaista lapsista ei käy koulua. Vastatakseen tilanteeseen kansainvälinen Plan tarjosi asiantuntemustaan El Salvadorin opetusministeriön käyttöön.

Olemme avanneet uusia opiskelumahdollisuuksia ja tiloja, joissa lapset saavat tarvittavia tietoja. Tarjoamme intensiivitunteja kahdessa vuorossa maanantaista perjantaihin – aamuseitsemästä kahteentoista ja iltapäivällä yhdestä viiteen. Olemme myös kouluttaneet opettajia, jotta he pystyvät antamaan tarvittavaa käytännön läheistä ja laadukasta opetusta.
 

Adriana (oik.) oli pahimmillaan kaksi vuotta ikätovereitaan jäljessä mutta on nyt saavuttanut nämä Planin ja opetusministeriön ohjelman avulla.

2 000 lasta hyötyi ohjelmasta

Samalla seuraamme tarkasti ohjelmassa mukana olevien lasten edistymistä ja tarjoamme psykologista tukea lasten itsetunnon pönkittämiseksi. Pyrimme tunnistamaan ja ratkomaan esteitä, jotka pitävät lapsia poissa koulusta.

Hyvä yhteistyö hallituksen, koulujen, vanhempien ja yhteisön välillä on välttämätöntä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Työskentelemme yhteisöjohtajien ja vapaaehtoisten kanssa löytääksemme koulupudokkaat tai opinnoistaan jälkeen jääneet oppilaat. Lasten koulunkäynnin edistäminen ei myöskään olisi mahdollista ilman lahjoittajiamme.

Puolen vuoden aikana 2 000 lasta 16 kunnan alueella osallistui ohjelmaan ja pääsi jatkamaan koulua vuoden 2017 loppuun mennessä.
 

Planin ja opetusministeriön ohjelman osallistujat saavat aloituspakkauksen koulua varten.

Opiskelu on kaikkein tärkeintä

Myös Adriana on ottanut kiinni menettämiään vuosia ja toivoo alkuvuoden aikana voivansa jatkaa omien ikätovereidensa mukana viidennellä luokalla.

– Ohjelma on tarkoitettu lapsille, joilla ei ole mahdollisuutta opiskella mutta jotka haluaisivat opiskella ja edetä koulussa. Opiskelu on kaikkein tärkeintä, tyttö itse sanoo. 

Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

Tytöt samalle viivalle

Tyttösponssina olet Planin kuukausilahjoittaja ja tyttöjen liittolainen. Tyttösponssina edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Tule mukaan
Ukrainalainen tyttö istuu sängyllä halaten nalleja.

Auta Ukrainan lapsia

Lasten elämä Ukrainassa on järkkynyt perustuksiaan myöten, eikä tuholle näy loppua. Tavallinen arki on muuttunut hädäksi. Lahjoittamalla sinä autat.

Lahjoita hätäapuun
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi