Artikkelit, 19.1.2022

Arviointi Sri Lankan maatoimiston sulkemisesta vuonna 2019

Plan International

Avaintulokset riippumattomasta arvioinnista koskien Plan Internationalin Sri Lankan maatoimiston sulkemista joulukuussa 2019.

Vuonna 2019 Plan International teki vaikean päätöksen sulkea maatoimistonsa Sri Lankassa. Olemme syvästi pahoillamme niiden lasten, perheiden, yhteisöjen, työntekijöiden ja vapaaehtoisten puolesta, joihin lähtömme maasta on vaikuttanut.

38 vuoden aikana tuimme Sri Lankassa yli 500 000 tyttöä ja poikaa sekä heidän perheitään viidessä provinssissa ja sadoissa yhteisöissä. Edistimme työllämme tasa-arvoa sekä lasten koulutusta ja suojelua väkivallalta. Kunnioitamme srilankalaisten kollegoidemme peräänantamatonta työtä, omistautumista ja intohimoa, jolla he edistivät pysyviä parannuksia lasten ja yhteisöjen elämään.

Vaikka uskomme, että päätöksemme lopettaa työmme Sri Lankassa oli oikea senhetkisen tilannearvion perusteella, tiedostamme, että olisimme voineet toimia paremmin työssämme mukana olevien lasten ja heidän yhteisöjensä kannalta. Päämäärämme on olla täysin niiden ihmisten luottamuksen arvoinen, joiden hyväksi ja kanssa työskentelemme. Olemme sitoutuneet nostamaan jatkuvasti kriteereitämme ja toimimaan niiden mukaisesti. On tärkeää pohtia, kuinka voimme parantaa toimintaamme.

Sri Lankan sulkemispäätöksen herätettyä mediahuomiota ja keskustelua kesällä 2021 Plan Internationalin hallitus tilasi riippumattoman arvioinnin sulkemisprosessista, jotta voimme ymmärtää paremmin, missä epäonnistuimme ja mitä voimme tehdä paremmin tulevaisuudessa. Vaikka on äärimmäisen harvinaista, että Plan lopettaa työnsä jossakin maassa, olemme sitoutuneet oppimaan virheistämme ja välttämään niitä jatkossa. Riippumaton arviointiraportti tarjoaa meille tarpeellista ohjausta ja suosituksia.

Suhtaudumme vakavasti velvollisuuksiimme niitä lapsia ja yhteisöjä kohtaan, joiden hyväksi työskentelemme. Pyydämme anteeksi kärsimystä ja vaikeuksia, joita lähtömme on aiheuttanut. Pidän tätä Planille tärkeänä hetkenä, joka määrittää, kuinka selviydymme vaikeista ajoista ja kuinka parannamme toimintaamme arvojemme mukaisesti varmistaen, että lapset ovat aina päätöksentekomme ytimessä.

Gunvor Kronman

Plan Internationalin kansainvälisen hallituksen puheenjohtaja

Tyttö istuu tyhjässä koululuokassa ja katsoo suoraan kameraan. Hän elää keskellä pahinta nälkäkriisiä Etiopiassa.

Auta lapsia nälkäkriisin keskellä

Maailmaa koettelee tuhoisa nälkäkriisi. Yksi yhdeksästä ihmisestä maailmassa näkee nälkää. Kuivuus ja pula ruuasta aiheuttavat mittaamatonta tuhoa, joka koskettaa erityisesti lapsia. Nyt on aika toimia.

Lue lisää
Ecuadorilainen Yadira kädet puuskassa tiiliseinän edessä.

Tule tyttösponssiksi

Kuukausilahjoituksesi parantaa heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen asemaa ja varmistaa, etteivät he jää sukupuolensa takia taka-alalle.

Liity nyt
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi