Yritysjoulu

Muistilista yrityksesi vastuulliseen jouluun

Vietnamilaiset lapset viittaavat koululuokassa.

Joulun ja vuodenvaihteen lähestyminen tuo kiirettä työyhteisön arkeen. Monella työpaikalla valmistaudutaan laittamaan kuluva vuosi pakettiin ja suunnittelemaan lähestyviä pikkujouluja ja joululomia. Ota tästä artikkelista talteen muistilista yrityksen vastuulliseen ja onnistuneeseen joulun aikaan.

Kiitä henkilöstöä, kumppaneita ja asiakkaita

Joulun alla on hyvä hetki kiittää työyhteisöä ja sidosryhmiä yhteistyöstä ja sitoutumisesta kuluneen vuoden aikana.

Työpaikoilla lahjoitus hyvään tarkoitukseen on kiitos yhdessä tehdyistä ponnisteluista. Yrityksenne nimissä tehty joululahjoitus on konkreettinen tapa kiittää työyhteisöä sekä sidosryhmiä, ja työkaverille annettu aineeton lahja osoittaa välittämistä.

Joululahjoitus tai aineeton lahja eivät ainoastaan ilahduta lahjan saajaa, vaan ne myös edistävät lasten oikeuksia ja tasa-arvoa. Tutkimusten mukaan yhdessä auttaminen vahvistaa merkityksellisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, mikä puolestaan vaikuttaa työssä viihtyvyyteen ja motivaatioon.

Viesti yrityksesi arvoista ja vastuullisuudesta

Kalenterivuoden vaihtuminen on hyvä hetki tarkastella kulunutta vuotta ja organisaationne arvoja. Miten näytätte arvojenne toteutumisen käytännössä? Entä miten viestitte sitoutumisestanne kestävän kehityksen tavoitteisiin?

Joulun lähestyessä yksi konkreettinen tapa osoittaa vastuullisuutta on perinteisistä fyysisistä yrityslahjoista luopuminen. Koko työyhteisölle voi olla vaikea keksiä lahjaa, joka olisi kaikille mieluinen, ja harva meistä edes kaipaa kotiinsa ylimääräistä tavaraa. Esimerkiksi yhteinen elämys tai organisaation tekemä lahjoitus ovat hyviä vaihtoehtoja turhalle tavaralle.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ovat monelle organisaatiolle tärkeä lähtökohta tarkastella omaa toimintaa. Jouluna tehty lahjoitus tasa-arvon ja lasten oikeuksien edistämiseen on hyvä tapa osoittaa sitoutuminen näihin tavoitteisiin.

Varaudu etätyöhön joulun alla

Koronapandemia on tuonut suuria muutoksia työelämään. Moni tekee yhä töitä toimiston sijaan kotona etäyhteyksin, ja lomien alla siirrytään tekemään viimeiset työpäivät mökiltä tai mummolasta.

Perinteiset joululahjat ja kortit eivät enää tavoita työkavereita tai kumppaneita yhtä helposti kuin ennen. Tänäkin vuonna kannattaa siis varautua muistamaan omaa työyhteisöä ja yhteistyökumppaneita tilanteessa, jossa yhteiset kohtaamiset tapahtuvat verkossa eivätkä kasvokkain.

Lahjoitus hyväntekeväisyyteen on helppo ja nopea ratkaisu yrityksesi etäjouluun. Voit tehdä lahjoituksen kätevästi verkossa ja viestiä siitä esimerkiksi sähköpostilla, sosiaalisessa mediassa tai vaikka etänä järjestetyissä pikkujouluissa.

Ota yhteyttä

Mietityttääkö yrityksessänne jokin lahjoittamiseen liittyvä kysymys? Otathan yhteyttä, niin etsitään yhdessä sopivin ratkaisu yrityksellenne.

ELLA LAUTANIEMI

Varainhankinnan suunnittelija, yrityslahjoitukset
+358 50 359 4761
ella.lautaniemi@plan.fi

Tilaa yritysten uutiskirje

Tilaamalla yritysuutiskirjeemme saat kiinnostavia uutisia työelämästä ja tasa-arvosta sekä yritysyhteistyöstämme ja työmme tuloksista.