Yritysjoulu

Katso vinkit onnistuneeseen työyhteisön jouluun

Kambodzalaiset lapset leikkivät Plan-ilmapalloilla.

Joulun ja vuodenvaihteen lähestyminen tuo kiirettä työyhteisön arkeen. Monella työpaikalla valmistaudutaan laittamaan kuluva vuosi pakettiin ja suunnittelemaan lähestyviä pikkujouluja ja joululomia. Ota tästä artikkelista talteen muistilista yrityksen vastuulliseen ja onnistuneeseen joulun aikaan.

Kiitä henkilöstöä, kumppaneita ja asiakkaita

Joulun alla on hyvä hetki kiittää työyhteisöä ja sidosryhmiä yhteistyöstä ja sitoutumisesta kuluneen vuoden aikana.

Työpaikoilla lahjoitus hyvään tarkoitukseen on kiitos yhdessä tehdyistä ponnisteluista. Yrityksenne nimissä tehty joululahjoitus on konkreettinen tapa kiittää työyhteisöä sekä sidosryhmiä, ja työkaverille annettu aineeton lahja on helppo tapa muistaa kollegaa.

Joululahjoitus tai aineeton lahja eivät ainoastaan ilahduta lahjan saajaa, vaan ne myös edistävät lasten oikeuksia ja tasa-arvoa. Tutkimusten mukaan yhdessä auttaminen vahvistaa merkityksellisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, mikä puolestaan vaikuttaa työssä viihtyvyyteen ja motivaatioon.

Viesti yrityksesi arvoista ja vastuullisuudesta

Kalenterivuoden vaihtuminen on hyvä hetki tarkastella kulunutta vuotta ja organisaationne arvoja. Miten näytätte arvojenne toteutumisen käytännössä? Entä miten viestitte sitoutumisestanne kestävän kehityksen tavoitteisiin?

Joulun lähestyessä yksi konkreettinen tapa osoittaa vastuullisuutta on perinteisistä fyysisistä yrityslahjoista luopuminen. Koko työyhteisölle voi olla vaikea keksiä lahjaa, joka olisi kaikille mieluinen, ja harva meistä edes kaipaa kotiinsa ylimääräistä tavaraa. Esimerkiksi yhteinen elämys tai organisaation tekemä lahjoitus ovat hyviä vaihtoehtoja turhalle tavaralle.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ovat monelle organisaatiolle tärkeä lähtökohta tarkastella omaa toimintaa. Jouluna tehty lahjoitus tasa-arvon ja lasten oikeuksien edistämiseen on hyvä tapa osoittaa sitoutuminen näihin tavoitteisiin.

Ilahduta työyhteisöä

Joulun ja vuodenvaihteen lähestyessä on hyvä aika luoda positiivista tunnelmaa omalla työpaikalla.

Vietämme työyhteisömme kanssa ison osan arjesta, ja välillä on paikallaan pysähtyä yhteisen mukavan tekemisen äärelle. Voitaisiinko teidän työpaikallanne järjestää yhteinen joululounas, glögihetki tai muuta yhteisöllistä tekemistä?

Joulun lähestyessä on myös hyvä huomioida etä- ja hybridityö. Moni tekee töitä toimiston sijaan kotona etäyhteyksin, ja lomien alla siirrytään tekemään viimeiset työpäivät mökiltä tai mummolasta. Jos teidän työpaikallanne tehdään etätöitä, on hyvä suunnitella yhteiset kokoontumiset ja joulumuistamiset hyvissä ajoin.

Ota yhteyttä

Mietityttääkö yrityksessänne jokin lahjoittamiseen liittyvä kysymys? Otathan yhteyttä, niin etsitään yhdessä sopivin ratkaisu yrityksellenne.

Baharak Bashmani

Yritysyhteistyön vastaava
+358 50 354 4432
baharak.bashmani@plan-international.org

Tilaa yritysten uutiskirje

Tilaamalla yritysuutiskirjeemme saat kiinnostavia uutisia työelämästä ja tasa-arvosta sekä yritysyhteistyöstämme ja työmme tuloksista.

Kambodzalainen 10-vuotias Len Sokha ja hänen paras ystävänsä istuvat koulunsa kirjastossa. Edessään tytöillä on avonainen kirja. Tyttöjen takana näkyy kirjahylly, pullollaan lasten oppikirjoja.