Yritysvastuu

Muistilista yrityksesi vastuulliseen jouluun

Ecuadorilainen tyttö hymyilee auringonpaisteessa.

Joulun ja vuodenvaihteen lähestyminen tuo kiirettä työpäiviin. Monella työpaikalla valmistaudutaan laittamaan vuosi 2021 pakettiin ja suunnittelemaan lähestyviä pikkujouluja ja joululomia. Ota talteen muistilista yrityksen vastuulliseen ja onnistuneeseen joulun aikaan.

Kiitä henkilöstöä, kumppaneita ja asiakkaita

Joulun alla on hyvä hetki kiittää työkavereita ja sidosryhmiä yhteistyöstä ja sitoutumisesta kuluneen vuoden aikana.

Työpaikoilla lahjoitus hyvään tarkoitukseen on kiitos yhdessä tehdyistä ponnisteluista. Yrityksenne nimissä tehty joululahjoitus on konkreettinen tapa kiittää työyhteisöä sekä sidosryhmiä, ja työkaverille annettu aineeton lahja osoittaa välittämistä.

Joululahjoitus tai aineeton lahja eivät ainoastaan ilahduta lahjan saajaa, sillä samalla tämä pääsee myös edistämään lasten oikeuksia ja tasa-arvoa. Tutkimusten mukaan yhdessä auttaminen vahvistaa merkityksellisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, mikä puolestaan vaikuttaa työssä viihtyvyyteen ja motivaatioon.

Viesti yrityksesi arvoista ja vastuullisuudesta

Kalenterivuoden vaihtuminen on hyvä hetki tarkastella kulunutta vuotta ja organisaationne arvoja. Miten näytätte arvojenne toteutumisen käytännössä? Entä miten osoitatte sitoutuneenne kestävän kehityksen tavoitteisiin?

Joulun lähestyessä yksi konkreettinen tapa osoittaa vastuullisuutta on perinteisistä fyysisistä yrityslahjoista luopuminen. Koko työyhteisölle voi olla vaikea keksiä lahjaa, joka olisi kaikille mieluinen, ja harva meistä edes kaipaa kotiinsa ylimääräistä tavaraa. Esimerkiksi yhteinen elämys tai organisaation tekemä lahjoitus ovat hyviä vaihtoehtoja turhalle tavaralle.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ovat monelle organisaatiolle hyvä lähtökohta tarkastella omaa toimintaansa. Jouluna tehty lahjoitus tasa-arvon ja lasten oikeuksien edistämiseen on hyvä tapa yritykselle sitoutua itse näihin tavoitteisiin.

Varaudu etäjouluun

Koronapandemia vaikuttaa yhä arkeemme ja on tuonut suuria muutoksia työelämään. Töitä tehdään toimiston sijaan kotona etäyhteyksin, ja moni saattaa siirtyä lomien alla tekemään viimeiset työpäivät mökiltä tai mummolasta.

Perinteiset joululahjat ja kortit eivät enää tavoita työkavereita tai kumppaneita yhtä helposti kuin ennen. Tänäkin vuonna kannattaa siis varautua muistamaan omaa työyhteisöä ja yhteistyökumppaneita tilanteessa, jossa yhteiset kohtaamiset tapahtuvat verkossa eivätkä kasvokkain.

Lahjoitus hyväntekeväisyyteen on helppo ja nopea ratkaisu yrityksesi etäjouluun. Voit tehdä lahjoituksen kätevästi verkossa ja viestiä siitä esimerkiksi sähköpostilla, sosiaalisessa mediassa tai vaikka etänä järjestetyissä pikkujouluissa.

Ota yhteyttä

Mietityttääkö yrityksessänne jokin lahjoittamiseen liittyvä kysymys? Otathan yhteyttä, niin etsitään yhdessä sopivin ratkaisu yrityksellenne.

ELLA LAUTANIEMI

Varainhankinnan suunnittelija, yrityslahjoitukset
+358 50 359 4761
ella.lautaniemi@plan.fi

Tilaa yritysten uutiskirje

Tilaamalla yritysuutiskirjeemme saat kiinnostavia uutisia työelämästä ja tasa-arvosta sekä yritysyhteistyöstämme ja työmme tuloksista.