Ukrainan sota

Sota Ukrainassa jatkuu – apua tarvitaan yhä

Ukrainan sodan kärjistymisestä on kulunut kaksi vuotta. Lasten elämä on järkkynyt perustuksiaan myöten, eikä tuholle näy loppua. Lahjoittamalla sinä autat.

Ukrainalainen lapsi katsoo mietteliäänä pakolaislapsille tarkoitetussa turvallisessa tilassa Moldovassa.
Tule tyttösponssiksi

Tule tyttöjen puolelle

Tasa-arvo ei toteudu odottamalla. Tyttöjen oikeudet tarvitsevat puolustajia nyt.

Planin tyttösponssina olet tyttöjen liittolainen ja tasa-arvon puolustaja. Tue tyttöjen oikeutta päättää itse omasta kehostaan ja elämästään liittymällä tyttösponssiksi jo tänään.

Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.
Gaza / Lähi-itä

Vaadimme välitöntä tulitaukoa

Käynnissä on sota lapsia ja ihmisyyttä vastaan. Yli 10 000 tapettua lasta. Räjähdyksistä johtuvia amputaatioita ja elinikäisiä vammoja. Kokonainen väestö näkee nälkää, mukaan lukien raskaana olevat naiset.

Lasten kertomukset, silminnäkijäkertomukset ja uutisraportit kertovat yksityiskohtaisesti siitä, että Gazassa lapsiin kohdistuva julmuus on suurella todennäköisyydellä ennennäkemätöntä.

Vaadimme välitöntä tulitaukoa siviilien, erityisesti lasten, suojelemiseksi. Vahvistamme toimintaamme naapurimaissa ja toimitamme alueelle hätäapua.

Piirroskuva tytöstä tummaa taustaa vasten. Tyttö on ristinyt kätensä eteensä ja puristaa rintaansa vasten pehmolelunallea.

Lue ajankohtaiset uutiset

Tuhoutunut koulu Ukrainassa. Seinää kaatunut, kuvassa näkyy rapistunut liikuntasalin koripalloteline.
Kannanotot, 23.2.2024

Ukraina: Sodassa on kuollut tai haavoittunut kahden vuoden aikana päivittäin 42 siviiliä

Kaksi vuotta Ukrainan sodan kärjistymisen jälkeen yli 10 500 siviiliä on kuollut, heistä 587 lapsia,…
Pride-lippu seinällä.
Blogit, 16.2.2024

Me sateenkaarinuoret tarvitsemme esikuvia ja laadukasta seksuaalikasvatusta  

Teinivuoteni näyttäisivät hyvin erilaiselta, jos minua olisi opetettu seksuaalisuuden monimuotoisuudesta tai jos olisin saanut jo varhain sateenkaariesikuvia. Tietämättömyys ja ulkopuolisuus veivät minulta monia tavallisia nuoruuden kokemuksia, Aaro Sevón kirjoittaa.
Kotimaastaan Romaniaan paennut ukrainalainen Olena istuu portaikossa ja katsoo sivuun.
Artikkelit, 12.2.2024

Sota jättää jäljet lasten ja nuorten mielenterveyteen

Ukrainan sodan kärjistymisestä on kulunut lähes kaksi vuotta, ja sodalla on syvä vaikutus nuorten mielenterveyteen. Neljä nuorta kertoo rohkeasti ja avoimesti siitä, miten sota on vaikuttanut heidän mielenterveyteensä.

Lahjoita

Puolusta tasa-arvoa ja lasten oikeuksia

Kuukausilahjoitus

Tyttösponssina parannat tyttöjen asemaa ja edistät tasa-arvon toteutumista ympäri maailmaa. Säännöllinen kuukausilahjoitus on tehokkain tapa vaikuttaa. Tule mukaan alk. 10 €/kk.
Tule tyttösponssiksi

Lahjoita Ukrainan hätäapuun

Lasten elämä Ukrainassa on järkkynyt perustuksiaan myöten. Sodan jäljistä kärsivät lapset tarvitsevat yhä apua. Tee hätäapulahjoitus ja auta lapsia Ukrainassa ja lähialuaille.
Lahjoita hätäapuun

Muut lahjoitusmuodot

Haluaisitko ilahduttaa läheistäsi aineettomalla lahjalla? Tai kiinnostaako kummiksi ryhtyminen? Löydä oma tapasi auttaa ja tue työtämme lasten oikeuksien puolesta.
Katso muut tavat lahjoittaa
Plan-lehti

Lue uusin Plan-lehti

Plan-lehti tarjoaa kiinnostavia ja koskettavia tarinoita maailman lasten ja tyttöjen elämästä sekä tietoa työmme tuloksista niin maailmalla kuin kotimaassa. Neljästi vuodessa ilmestyvästä lehdestä voit lukea, mitä saamme aikaan kummien, tyttösponssien ja muiden lahjoittajien tuella.

Yhdessä parannamme miljoonien tyttöjen elämää

Yhdessä tukjoidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa saamme paljon aikaan.

Kambozalainen tyttö ripustaa hymyillen koristeita juhlia varten.