Usein kysyttyä: Vapaaehtoistyömme

Planin työntekijöitä ja lapsia.
Usein kysyttyä: vapaaehtoistyömme

Täältä löydät vastaukset kysymyksiin, jotka koskevat vapaaehtoistoimintaamme ja siihen liittyviä mahdollisuuksia

Etkö löytänyt vastausta etsimääsi kysymykseen?

Rekisteröidy vapaaehtoiseksemme tästä ja valitse sinua kiinnostavat toimintamuodot. Rekisteröityminen ei sido sinua mihinkään, vaan voit osallistua vapaaehtoistoimintaan oman kiinnostuksesi, voimavarojesi ja aikataulujesi mukaan. Saat kuukausittain uutiskirjeen, jossa kerromme ajankohtaisista avoimista mahdollisuuksista toimia vapaaehtoisenamme. Jos paikkakunnallasi toimii paikallisryhmä, voit olla suoraan yhteydessä aluekoordinaattoriin täällä.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan vapaaehtoistoimintaamme. Vapaaehtoisena voivat toimia kaikki 15 vuotta täyttäneet. Meillä on erilaisia toimintamuotoja, joihin voi osallistua joustavasti oman elämäntilanteen mukaan. Alle 15-vuotiaille suosittelemme tutustumista lastenhallituksen toimintaan tästä. Lue tarkemmin eri vaihtoehdoista verkkosivuiltamme ja valitse sinulle sopivat toimintamuodot.

Planin vapaaehtoisena voit tehdä monipuolisesti erilaisia asioita. Voit esimerkiksi levittää tietoa tyttöjen oikeuksista sosiaalisessa mediassa, osallistua tai järjestää tapahtuman, pystyttää valokuvanäyttelyn, kirjoittaa blogiimme tai toimia nuorten maahanmuuttajien kanssa. Tapoja toimia on monia! Rekisteröitymällä vapaaehtoiseksi saat ajankohtaisimmat tiedot avoimista tehtävistä kerran kuukaudessa sähköpostitse. Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta täältä. Tutustu valokuvanäyttelyihimme täällä. Jos olet alle 29-vuotias, voit osallistua nuorten vaikuttajaryhmiin. Nuorten vaikuttajaryhmät toimivat eri teemojen parissa, kuten ilmasto, tasa-arvo ja teknologia. Lue lisää nuorten ryhmistä täällä.

Vapaaehtoisena edistät oikeudenmukaisempaa maailmaa, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Teet merkityksellistä ja arvokasta vapaaehtoistoimintaa, pääset osaksi Planin vapaaehtoisten lämminhenkistä yhteisöä, saat itsevarmuutta vaikuttamiseesi ja opit laaja-alaisesti eri aiheista, kuten kehitysyhteistyöstä ja tasa-arvosta. Saat tukea ja perehdytystä tehtäviin ja sinut on vakuutettu vapaaehtoistoiminnassasi. Vapaaehtoiset saavat kotiinsa Plan-lehden ja sähköpostiinsa uutiskirjeen. Vapaaehtoisena toimiminen on hauskaa, opettavaa ja antoisaa – tervetuloa mukaan! Rekisteröidy vapaaehtoiseksi täällä.

Tällä hetkellä tarjoamme vapaaehtoistehtäviä vain Suomessa.