Usein kysyttyä: Vaikuttamistyömme

Planin työntekijöitä ja lapsia.
Usein kysyttyä: vaikuttamistyömme

Täältä löydät vastaukset kysymyksiin, jotka koskevat vaikuttamistyötämme ja sen tavoitteita ja keinoja

Etkö löytänyt vastausta etsimääsi kysymykseen?

Teemme vaikuttamistyötä, koska pysyvät parannukset lasten ja tyttöjen oikeuksiin vaativat muutoksia lakeihin, toimintatapoihin ja asenteisiin. Suomessa tehdyillä päätöksillä on vaikutuksia maamme rajojen ulkopuolella, ja siksi vaikutamme myös kotimaassa. Tapaamme päättäjiä ja tuotamme materiaaleja päätöksenteon tueksi, osallistumme julkiseen keskusteluun sekä järjestämme vaikuttavia kampanjoita.

Tutustu tarkemmin vaikuttamistyöhömme täällä. Kannanottoja ja linjauksia voit lukea täällä.

Vaikuttamistyömme tavoitteena on edistää pysyvien muutosten aikaansaamista. Tasa-arvoa ja seksuaalioikeuksia vastustavat liikkeet ovat vahvistuneet useissa maissa. Samaan aikaan ilmastonmuutos vaarantaa ihmisoikeuksien toteutumisen kaikkialla. Erityisessä vaarassa ovat kehittyvissä maissa asuvat tytöt, jotka kohtaavat syrjintää sukupolensa, ikänsä ja köyhyytensä vuoksi. Pyrimme siihen, että Suomi ja suomalaiset puolustavat johdonmukaisesti naisten ja tyttöjen oikeuksia, torjuvat ilmastokriisiä ja edistävät tasa-arvoa ulkopolitiikassa.

Teemme vaikuttamistyötä sekä itsenäisesti että yhdessä kumppaneidemme kanssa. Työntekijöiden lisäksi vaikuttamistyötä tekevät lasten ja nuorten toimintaryhmämme sekä muut vapaaehtoiset. Kansainvälinen Plan tekee vaikuttamistyötä EU:ssa ja YK:ssa. Suomessa kumppaneitamme ovat samojen tavoitteiden eteen työskentelevät kamsalaisjärjestöt. Teemme yhteistyötä kaikkien puolueiden kanssa pysyvien muutosten edistämiseksi tyttöjen oikeuksissa.