Usein kysyttyä: Testamentti

Tyttö kirjoittaa lehtiöön kumartuneena.
Usein kysyttyä: testamentti

Täältä löydät vastaukset kysymyksiin testamenteista ja testamenttilahjoittamisesta

Etkö löytänyt vastausta etsimääsi kysymykseen?

Testamentti tehdään kirjallisesti kahden vähintään 15-vuotiaan todistajan läsnä ollessa. Lakimiehen laatiessa testamentin hän hoitaa usein todistajat. Todistajaksi ei käy puoliso, sukulainen tai hyödynsaaja. 

Suosittelemme, että testamentin laatimisessa käytetään ammattilaisen apua. Plan International Suomen ja 23 muun järjestön yhteisellä Hyvä testamentti -sivustolla voi kysyä testamenttiin liittyvistä asioista.

Lahjoittajiemme tuella parannamme tyttöjen asemaa kehittyvissä maissa. Tällä hetkellä edistämme erityisesti seksuaali- ja lisääntymisterveyttä Laosissa, Mosambikissa, Etiopiassa ja Ugandassa. Testamenttilahjoitus ohjautuu kokonaisuudessaan työhömme tyttöjen hyväksi, sillä yleishyödyllisenä yhteisönä Plan ei maksa perintöveroa.

Perustimme kesällä 2020 hätäapurahaston, jonka kautta voimme ohjata nopeasti varoja poikkeustilanteissa. Tuemme tyttöjen oikeuksia pitkäkestoisesti, mutta myös akuuteissa kriiseissä. Jos haluat kohdentaa testamenttilahjoituksesi tähän työhön, se on nyt mahdollista.

Lue lisää testamenttilahjoituksesta täältä.  

Plan International Suomi voi olla myös edunsaajana esimerkiksi henkivakuutuksessa, sijoitusvakuutuksessa tai eläkevakuutuksessa. Yleishyödyllisenä yhteisönä Plan ei maksa näissäkään tapauksissa vakuutuskorvauksista veroa.

Kysy asiasta lisää vakuutusyhtiöstäsi tai pankistasi.