Usein kysyttyä: Aineettomat lahjat

Tyttö kirjoittaa lehtiöön kumartuneena.
Usein kysyttyä: aineettomat lahjat

Täältä löydät vastaukset kysymyksiin aineettomista lahjoista

Etkö löytänyt vastausta etsimääsi kysymykseen?

Antamalla aineettoman lahjan autat tyttöjä ja lapsia kehittyvissä maissa. Valikoimissa olevat lahjat vastaavat työmme eri osa-alueita. Varat ohjataan käynnissä oleviin ohjelmiimme ja hankkeisiimme. Aineettomien lahjojen tuella teemme sekä pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä että autamme nopeasti myös katastrofialueilla. 

Aineettomat lahjat auttavat maissa, joissa Plan International Suomella on käynnissä kehitysyhteistyöohjelmia ja humanitaarisia hankkeita. Tällä hetkellä aineettomat lahjat auttavat lapsia ja tyttöjä esimerkiksi Ugandassa, Mosambikissa, Laosissa, Etiopiassa, Jordaniassa ja Zimbabwessa. Jotta aineettomat lahjat auttavat kaikkein parhaiten ja tehokkaimmin, ohjaamme lahjoitetut varat niihin ohjelmiin ja hankkeisiin, joissa varoille on kulloinkin suurin tarve.

Ulkopuoliset tahot valvovat rahankäyttöämme hyvin tarkasti. Tavoitteemme on käyttää kolme neljäsosaa varoista ohjelmatyöhön ja yksi neljäsosa varainhankintaan, hallintoon ja tietoteknologiaan. Ne takaavat työmme laadukkuuden ja jatkuvuuden. Lue lisää rahoituksestamme.

Plan International Suomi on ulkoministeriön kumppanuusjärjestö ja Vastuullinen lahjoittaminen VaLa ry:n jäsen. Kuulet meiltä säännöllisesti esimerkiksi uutiskirjeissä, verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa, kuinka apu menee perille.

Jotta aineettomat lahjat auttavat kaikkein parhaiten ja tehokkaimmin, ohjaamme lahjoista kerätyt varat niihin kehitysyhteistyöohjelmiimme ja humanitaarisiin hankkeisiimme, joissa varoille on kulloinkin suurin tarve.

Varmistaaksemme, että aineettomien lahjojen kautta kerätyistä varoista mahdollisimman suuri osa voidaan käyttää työhömme kehittyvissä maissa, emme voi raportoida yksittäisistä lahjoituksista. Raportointi nostaisi hallintokuluja huomattavasti. Käytämme apusi tehokkaasti, ja lahjoittajana kuulet meiltä säännöllisesti, kuinka lahjoitukset auttavat lapsia ja tyttöjä kehittyvissä maissa.

Kun olet valinnut sopivan aineettoman lahjan, voit siirtää sen lahjakoriin. Voit joko jatkaa ostoksia tai mennä suoraan lahjakoriin. Mikäli jatkat ostoksia, pääset sivuston oikeassa yläreunassa olevan lahjakori-kohdan kautta katsomaan, mitä lahjakorissasi jo on. Voit ostaa useita lahjoja kerrallaan ja saat jokaiselle lahjalle oman kortin.

Kun olet valinnut sopivat lahjat, siirry lahjakoriin. Siellä voit vielä muuttaa lahjojen määrää, valita lahjalle värin sekä kuvan ja kirjoittaa korttiin omat terveiset. Voit lähettää sähköisen kortin suoraan vastaanottajan sähköpostiin tai omaan sähköpostiisi tulostettavana versiona. Voit lähettää kortin heti tai ajastaa sen sopivaan ajankohtaan.

Kun olet tyytyväinen lahjakorissa olevaan lahjoihin ja kortteihin, voit siirtyä maksamaan lahjat. Täytä yhteystietosi ja suorita maksu verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla.

Maksun jälkeen palaat automaattisesti takaisin sivuillemme ja saat vahvistuksen lahjoituksesta sähköpostiisi. Kortti toimitetaan valintasi mukaisesti joko vastaanottajan tai sinun sähköpostiisi.

Voi olla, että kyse on selaimestasi. Kauppa toimii tällä hetkellä parhaiten Chromella, Firefoxilla ja Safarilla.

Saat ostamallesi aineettomalle lahjalle yhden sähköisen kortin, jonka voit halutessasi tulostaa.

Voit valita kortin eri värivaihtoehdoista ja kirjoittaa korttiin omat terveiset. Kortit ovat tällä hetkellä vain suomen kielellä.

Sähköisen kortin voit lähettää vastaanottajan sähköpostiin heti tai ajastaa sen sopivaan hetkeen. Voit myös tilata kortin omaan sähköpostiisi tulostaaksesi sen tai jakaaksesi sen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Näet esikatselun kortista ostaessasi lahjaa, ja verkkosivusto ohjeistaa sinua eteenpäin. Sähköinen kortti on suunniteltu niin, että se toimii hyvin myös mobiililaitteissa, ja tulostettavan kortin voit printata esimerkiksi A4-kokoiselle paperille.

Mikäli haluat toimittaa e-kortin sähköpostin sijaan vastaanottajalle jossain muussa sähköisessä kanavassa (esim. WhatsApp tai Messenger), sinun tulee lähettää kortti ensin omaan sähköpostiisi ja lähettää sitten sähköinen kortti vastaanottajalle esimerkiksi näyttökuvana.

Jos haluat lähettää saman lahjan ja kortin useammalle vastaanottajalle, lähetä kortti ensin omaan sähköpostiisi ja välitä se sieltä eteenpäin lahjan saajille.

Kannattaa ihan ensimmäisenä tarkistaa sähköpostin roskapostikansio, koska kortti on voinut mennä sinne. Jos kortti löytyy sieltä, klikkaa sähköpostin ”ei roskapostia” -valintaa, jotta kortit tulevat jatkossa normaalisti sähköpostiisi.
Jos korttia ei löydy roskapostikansiosta, tarkista, menikö maksusi läpi. Kortti lähtee, kun maksu on onnistunut ja saat Paytraililta kuitin maksustasi.

Jos et ole saanut kuittia, tee tilaus uudestaan. Jos olet saanut kuitin maksusta, mutta korttia ei löydy roskapostista, ota yhteyttä lahjoittajapalveluumme, niin selvitetään asia: puh. 09 6869 8030 (ma–to klo 11–13) tai info@plan.fi.