Tarinoita tasa-arvosta | Plan

 

”On väärin, jos tytöt joutuvat lähtemään somesta, kun häiritsijät pitäisi laittaa vastuuseen”

Silja, 17, on kohdannut runsaasti häirintää sosiaalisessa mediassa. Hän ei aio vaientaa tai pienentää itseään, vaikka juuri se on häiriköiden tavoite.

Lue Siljan tarina

”MINUA SURETTAA AINA KUN NÄEN, ETTÄ TYTTÖJÄ AHDISTELLAAN VERKOSSA”

KC, 17, työskentelee lasten seksuaalista verkkohyväksikäyttöä vastaan Filippiineillä. Hän tietää, että verkkohäirintä on todellinen ongelma, joka kohdistuu valtavaan määrään tyttöjä.

Lue KC:n tarina

”TYTTÖJEN EI PITÄISI JOUTUA PELKÄÄMÄÄN, JOS HE KOHTAAVAT VERKKOVÄKIVALTAA”

Intialainen Kirti, 19 kouluttaa muita tyttöjä sukupuoleen perustuvaan väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä ja siinä, mitä tytöt voivat tehdä seksuaalisen häirinnän torjumiseksi.

Lue Kirtin tarina

"Tyttöjen on osallistuttuva päätöksentekoon"

Francelina ja muut rohkeat itätimorilaistytöt murtavat Planin tuella perinteisiä sukupuolirooleja. Yhdessä he kitkevät lapsiavioliittoja, lapsiäitiyttä sekä tyttöihin ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Lue Francelinan tarina

"haluan kouluttautua ja ansaita hyvin"

13-vuotias, ugandalainen Maliza haaveilee sairaanhoitajan työstä, mutta runsaiden kotitöiden takia häneltä jää usein koulu väliin. Tulevaisuudessa Maliza haluaa jatkaa opiskelua ja ansaita elantonsa unelma-ammatissaan.

Lue Malizan tarina

"haluan kannustaa lapsia koulunkäyntiin"

Kambozalaiset Tein ja Prey ovat joutuneet jäämään yksin kotiin, kun kuivuus on ajanut heidän vanhempansa siirtotyöläisiksi. Tein uskoo, että koulutus on osa ratkaisua.

Lue Tein ja Preyn tarinat

"puolustan sukupuolten tasa-arvoa" 

Planin vapaaehtoinen, ugandalainen Allan työskentelee yhteisössään sukupuolten välisen eriarvoisuuden vähentämiseksi. Hän on nähnyt muutoksen myös omassa perheessään. 

Lue Allanin tarina

 

Lahjoita tyttöjen hyväksi

Tue tasa-arvoa tekstaamalla TYTTÖ numeroon 16155. Lahjoitat tytöille 10 €.

Tee sinulle sopiva lahjoitus verkossa tyttöjen koulutukseen ja suojeluun.