Tapahtumakalenteri | Plan

 

Tapahtumakalenteri

Löydät alta Planin tapahtumat  ja valokuvanäyttelyt lähelläsi. 

Haluaisitko kuulla lisää Planin työstä lasten ja erityisesti tyttöjen oikeuksien hyväksi tai mahdollisuuksista toimia vapaaehtoisena? Tilaa infotilaisuus paikkakunnallesi! Ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Maijuun: maiju.tuomainen@plan.fi

TULOSSA SYKSYLLÄ 2019

 • Online-infot kerran kuukaudessa
 • Tyttöjen päivä 11.10.2019
 • Nenäpäivä 9.11.2019

Rekisteröidy vapaaehtoiseksi täällä ja saat kerran kuukaudessa vapaaehtoistoiminnan uutiskirjeen, jossa on ajankohtaisimmat uutiset ja mahdollisuuksia lähteä mukaan!

TYTTÖJEN PÄIVÄ 11.10.

Kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11.10. tapahtuu ympäri Suomea. Haluamme kasvattaa tietoisuutta ilmastonmuutoksesta, joka vaikuttaa erityisesti kehittyvissä maissa asuviin tyttöihin – ja tahdomme sinut mukaan! Voit osallistua tyttöjen päivään juuri sinulle sopivalla tavalla: 

1. Levitä tietoutta ja tule kertomaan tyttöjen oikeuksista ständillemme

Vapaaehtoisemme usealla paikkakunnalla levittävät tietoa tyttöjen oikeuksista. Tule mukaan avoimeen porukkaamme! Jokainen tavoitettu henkilö on tärkeä.

2. Kerro sosiaalisessa mediassa olevasi tyttöjen puolella 

Kerro sosiaalisessa mediassa olevasi #tyttöjenpuolella ja haasta kaverisi mukaan! Ilmoittaudu mukaan, ja lähetämme sinulle someaktivistin paketin (postauksia, kuvia ja gifejä).

3. Haasta yritys mukaan tyttöjen päivään 

Tiedätkö yrityksen, joka voisi tukea tyttöjä? Haasta heidät mukaan tyttöjen päivään! Nopea ja helppo tapa toimia vapaaehtoisena – jo yhdellä yhteydenotolla saat muutosta aikaan. 

4. Järjestä oma tapahtumasi 

Voit järjestää tapahtuman työpaikallasi, oppilaitoksessa tai muualla. Me toimitamme sinulle materiaalit, kuten tulostettavan #tyttöjenpuolella -kyltin, ja tukea tapahtuman järjestämiseen. 

Ilmoittaudu mukaan tyttöjen päivään täällä ja saat lisätietoa.

 

HELSINKI

Tyttöjen päivä 11.10.
Helsingissä pidämme tyttöjen päivän ständejä kahtena päivänä: 
 • Perjantaina klo 16–20 Keskustakirjasto Oodi 
 • Lauantaina klo 12–16 Kauppakeskus Redi
Ständillä toivotamme hyvää tyttöjen päivää sekä keskustelemme ilmastomuutoksesta ja tyttöjen oikeuksista. Tule moikkaamaan! Jos haluat mukaan vapaaehtoisena, laita viestiä: pk-seutu.vapaaehtoiset@plan.fi ja kerromme lisää. 
 
Vapaaehtoisten tapaaminen 21.10. klo 18-20
Oodi (ryhmätila 2)
Tervetuloa tapaamaan muita pääkaupunkiseudun vapaaehtoisia ja suunnittelemaan tulevaa toimintaa! Ilmoita tulostasi tai kysy lisätietoja: pk-seutu.vapaaehtoiset@plan.fi.
 
Nenäpäivän lipaskerääjien startti 15.10. klo 17–18
Oodi (ryhmätila 10)
Tietoa Nenäpäivän suunnitelmista ja vinkkejä keräykseen. Lipaskeräys tänä vuonna 6.–8.11. Lisätietoja helsinki.nenajoukot@gmail.com.
 

KUOPIO

Tyttöjen päivän tapahtuma 12.10. klo 11–15
Järjestämme 12.10 klo 11–15 Kauppakeskus Matkuksen 2. kerroksen Elohuoneella tyttöjen päivän tapahtuman lapsille ja nuorille. Tapahtumassa on tyttöjen oikeuksiin liittyviä pieniä toimintarasteja, askartelua, kasvomaalausta sekä yhteisötaidetta. Tapahtuman järjestävät Planin Kuopion vapaaehtoiset yhteistyössä Marttojen, Naisten Pankin ja Unicefin kanssa.
Mikäli sinua kiinnostaa vapaaehtoistyö tapahtumassa, niin etsimme ihmisiä kuvaamaan tapahtumassa sekä järjestämään toimintapisteitä. Otathan yhteyttä sähköpostitse kuopio.vapaaehtoiset@plan.fi.
 
Vapaaehtoisten tapaaminen 21.10. klo 17–18.30
Tervetuloa tapaamaan Planin vapaaehtoisia ja suunnittelemaan syksyn tapahtumia. Plan tarjoaa osallistujille kahvin/teen. Tapaamisemme ovat avoimia uusille tutustujille! Paikka: Kahvila Presso.
 
Ständi Itä-Suomen yliopiston kansainvälisyyspäiivillä 30.10. klo 10–14
Kuopion vapaaehtoiset mukana kertomassa toiminnasta Kuopiossa Itä-Suomen yliopiston kansainvälisyyspäivillä. Tervetuloa moikkaamaan!

TAMPERE

Tampereen Tyttöjen talon tyttöjen päivän juhla ti 8.10. klo 17–19
Tampereen Tyttöjen talolla juhlitaan tyttöjen päivää ennakkoon tiistaina 8.10 klo 17–19. Tervetuloa!
 

OULU

Tyttöjen päivän tilaisuus 9.10. klo 17–19 Tyttöjen talolla
Ohjelmassa on Miia Paanin uusin tyttö-runo ja lauluja. Tilaisuudessa julkistetaan vuoden tyttöteko -palkinnon saaja. Paikkana Oulun tyttöjen talo (Kirkkokatu 19). Tervetuloa!
 
Toripolliisin huivitus 11.10.
Toripollisii saada kaulaansa huivin tyttöjen päivän kunniaksi. Huivin käyvät viemässä tyttöjen talon edustaja ja vapaaehtoisemme.
 
Vapaaehtoiset lauantaina 12.10. Kauppakeskus Zeppelinissä klo 12–16
Tule kokeilemaan, miten pitkälle jaksat kantaa vesikanisterin ja keskustelemaan tyttöjen oikeuksista ja ilmastonmuutoksesta.
 

JYVÄSKYLÄ

Vapaaehtoiset Jyväskylän kaupunginkirjastossa 11.10. klo 15–18
Tervetuloa keskustelemaan tyttöjen oikeuksista ja katsastamaan tyttöjen päivän kirjavinkit!
 

TURKU

Vapaaehtoiset Turun pääkirjastossa 11.10. klo 15–18
Tervetuloa keskustelemaan tyttöjen oikeuksista ja katsastamaan tyttöjen päivän kirjavinkit!
 
Tyttöjen talon tyttöjen päivän juhla 15.10. klo 16 alkaen
 

JOENSUU

Tyttöjen päivän tapahtuma to 10.10. klo 15–19
Joensuun setlementti, Niskakatu 4
Ohjelmassa valokuva- ja taidenäyttely, juhlapuhe, runoja sekä kuoroesitys. Tervetuloa!
 

YLISTARO

Tyttöjen päivän tapahtuma 11.10. klo 8.25–14.15

Ylistaron Soroptimistit järjestävät Kansainvälisen tyttöjen päivän Ylistaron koulukeskuksessa (Kaukolanraitti 50) 11.10. Nähtävillä Kaukana kotoa -valokuvanäyttely ja muuta ohjelmaa. Lämpimästi tervetuloa!
 

LAPPEENRANTA

Tyttöjen päivän kauneustapahtuma pe 11.10. Lauritsalan kirjaston lastenosastolla klo 14–17
Kauneusiltapäivä juhlii tyttöjen voimaa ja potentiaalia yhdessä Me-talon Tyttöjen tilan sekä Saimaan ammattiopiston kauneusalan opiskelijoiden kanssa laittamalla hiuksia ja kynsiä sekä askartelemalla koruja. Esillä on myös kirjanäyttely, joissa korostuu tyttöjen asema ja ilmastonmuutos.
 

KIRJASTOT MUKANA TYTTÖJEN PÄIVÄSSÄ 11.10.

Lähes 100 kirjastoa juhlii kanssamme tyttöjen päivää! Mukana olevat kirjastot laittavat tyttöjen oikeuksiin ja ilmastonmuutokseen liittyviä kirjoja esille tyttöjen päivänä 11.10. Käy lainaamassa itsellesi kirja tyttöjen päivän kunniaksi tai haasta oma lähikirjastosi mukaan! Mukana on kirjastoja seuraavilta paikkakunnilta: Aura, Espoo, Hamina, Heinola, Helsinki, Hollola, Imatra, Joroinen, Juuka, Jyväskylä, Jämsä, Järvenpää, Kaavi, Kajaani, Kangasniemi, Karstula, Kauhajoki, Kausala, Kaustinen, Kemi, Kemijärvi, Kittilä, Kiuruvesi, Kokkola, Kolari, Korkeakoski, Kotka, Kuopio, Kuortane, Kurikka, Lahti, Laitila, Lappeenranta, Lapua, Laukaa, Lauritsala, Lempäälä, Lieksa, Lieto, Lohja, Loimaa, Loviisa, Masku, Mäntsälä, Nivala, Nokia, Nurmes, Oulainen, Oulu, Parkano, Petäjävesi, Pirkkala, Polvijärvi, Pori, Porvoo, Pyhäntä, Pöytyä, Raasepori, Raisio, Ranua, Salla, Savonlinna, Siilinjärvi, Simo, Soini, Somero, Sonkajärvi, Suomussalmi, Tornio, Turku, Uurainen, Varkaus, Virrat ja Ylistaro. Lisätietoja Maijulta.

 

VAPAAEHTOISTEN ONLINE-INFOT

Tervetuloa kuulemaan mahdollisuuksista lähteä mukaan vaikuttavaan vapaaehtoistoimintaamme! Löydetään yhdessä sinulle sopiva tapa toimia.
 
Ajat: tiistaina 5.11. klo 18–18.30 tai tiistaina 3.12. klo 12.–12.30.
Paikka: Päätä itse! Tarvitset vain toimivan nettiyhteyden ja pääset mukaan puhelimen, tietokoneen tai tabletin avulla.
 
Ilmoittaudu mukaan täällä. Tapaaminen järjestetään Zoom-palvelun kautta. Lähetämme linkin tapaamiseen ja lisäohjeet sähköpostitse.
 

Valokuvanäyttelyt

Planin valokuvanäyttelyt ovat esillä monella paikkakunnalla. Osa näyttelyistä on saatavilla myös sähköisesti. Lisätietoa valokuvanäyttelyistä ja niiden lainaamisesta löydät täältä.

Unelma tulevaisuudesta

 • 1.–31.10. Euran kirjasto, Eura
 • 1.–31.10. Suonenjoen kirjasto, Suonenjoki
 • 4.–23.11. Hattulan kirjasto, Parola

Lapsen oikeudet todeksi

 • 1.9.–5.10. Etelä-Haagan kirjasto, Helsinki
 • 1.–29.10. Tornion kirjasto, Tornio
 • 11.10. Lasten kulttuurikeskus Toteemi, Vantaa
 • 21.10.–10.11. Kemijärven kirjasto, Kemijärvi
 • 4.–29.11. Jurvan kirjasto, Kurikka
 • 11.11.–1.12. Sallan kirjasto, Salla

Kaukana kotoa

 • 2.–30.10. Tapulikaupunkin kirjasto, Helsinki
 • 11.10.–5.11. Ylistaron Soroptimistit ja Ylistaron kirjasto
 • 1.–30.11. Hanken School of Economics, Helsinki
 • 11.–25.11. Varkauden kirjasto, Varkaus

Vapaita Unelmia

 • 1.–31.10. Tammisaaren kirjasto, Tammisaari
 • 1.–31.10. Kustavin kirjasto, Kustavi
 • 1.–31.10. Simon kirjasto, Simo
 • 21.10.–10.11. Tampereen pääkirjasto Metso, Tampere
 • 3.–30.11. Ahmon koulu, Siilinjärvi

Turvallinen alku elämälle

 • 4.–27.10. Pyhäselän kirjasto ja seurakunta, Pyhäselkä 

Toivoa etsimässä

 • 12.9.–10.10. Mahdollisuuksien tori: Forssan kirjasto, Forssa
 • 1.–31.10. Töölön kirjasto, Helsinki
 • 1.–31.10. Juupajoen kunnankirjasto, Korkeakoski
 • 16.10.–13.10. Nurmeksen kirjasto, Nurmes

Viestintä ja sosiaalinen media

Voit toimia itsenäisenä someaktivistina jakaen tietoa. Meille on todella arvokasta, että vapaaehtoisemme ja tukijamme jakavat materiaalia sosiaalisessa mediassa. Se auttaa levittämään tietoutta tyttöjen oikeuksien tärkeydestä ja yksikin jako on merkittävä. Postauksia kannattaa joko jakaa Planin sivuilta tai tägätä @plansuomi mukaan työmme teemoihin liittyviin ajatuksiin. Jaamme mielellämme myös työmme teemoihin liittyviä postauksia omissa kanavissamme erityisesti Instagramin ja Twitterin puolella.

Kansainvälinen tyttöjen päivänä 11.10. on hyvä aika kertoa sosiaalisessa mediassa olevasi #tyttöjenpuolella.  Ilmoittaudu mukaan, ja lähetämme sinulle someaktivistin paketin (postauksia, kuvia ja gifejä). Ilmoittaudu mukaan täällä ja lähetämme sinulle paketin.

Haluaisitko kirjoittaa blogipostauksen? Voit tutustua blogiimme täällä. Julkaisemme mielellämme myös vapaaehtoistemme kirjoituksia.

Jos sinulla on idea blogipostaukseen tai sosiaaliseen mediaan, ota yhteyttä Maijuun maiju.tuomainen@plan.fi ja jutellaan lisää!

Seuraa meitä somessa:

 
 

Tutustu toimintaamme