Tapahtumakalenteri | Plan

Tapahtumakalenteri

Löydät alta Planin tapahtumat  ja valokuvanäyttelyt lähelläsi. 

Haluaisitko kuulla lisää Planin työstä lasten ja erityisesti tyttöjen oikeuksien hyväksi tai mahdollisuuksista toimia vapaaehtoisena? Tilaa infotilaisuus paikkakunnallesi! Ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan suunnittelijaan Maijuun: maiju.tuomainen@plan.fi

AJANKOHTAISTA

  • Hae tyttöjen päivän koordinaattoriksi 18.4. mennessä
  • Webinaari: Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kehitysyhteistyössä 14.4.
  • Webinaari: Pakolaisuus, siirtolaisuus ja maahanmuutto: näkökulmia työhömme kansainvälisesti ja Suomessa 22.4.
  • Syventävä taso: tasa-arvo ja sukupuolinormit Planin työssä 29.4. 
  • Maailma kylässä -virtuaalifestivaali 29. - 30.5.
  • Seuraava uusien vapaaehtoisten info 15.4.

Rekisteröidy vapaaehtoiseksi täällä ja saat kerran kuukaudessa vapaaehtoistoiminnan uutiskirjeen, jossa on ajankohtaisimmat uutiset ja mahdollisuuksia lähteä mukaan!

TYTTÖJEN PÄIVÄ 11.10.: ETSIMME KOORDINAATTOREITA YMPÄRI SUOMEA

Tule mukaan tekemään tyttöjen päivä 11.10. näkyväksi juhlaksi kaupungissasi! Etsimme tyttöjen päivän koordinaattoreita eri puolille Suomea vaikuttamaan kanssamme tyttöjen asemaan. Järjestämme koulutukset ti 20.4. klo 17-19.30 ja ti 27.4. klo 17-19.30. Hae 18.4. mennessä. Lisätietoa ja hakuohjeet löydät täältä. Odotamme hakemustasi!

MAAILMA KYLÄSSÄ -VIRTUAALIFESTIVAALIT 29. - 30.5.
 
Maailma kylässä -festivaalit järjestetään 29.–30. toukokuuta virtuaalisesti. Virtuaalifestivaalilla nähdään lukuisia konsertteja maailmalta ja Suomesta, ajankohtaisia dokumenttielokuvia, kymmeniä kantaaottavia puheenvuoroja, lastenohjelmaa ja messutapahtuma. Festivaalin teemana on tulevaisuus. Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy. Istahda katsomaan livestream-lähetystä erityisesti sunnuntaina klo 18.10 kun alkaa lastenhallituksen "Pelissä tulevaisuus" -ohjelmaosio. Kipaise myös moikkaamassa Planin virtuaaliständillä! Lisätietoa festivaalista täällä.
Myös kesäinen SuomiAreena Porissa toteutetaan tänä vuonna heinäkuussa pääasiassa televisioitavina puheohjelmina ja tapahtuma jää osaltamme tänä vuonna väliin.
 
 
UUSIEN VAPAAEHTOISTEN INFOT
 
Seuraava uusien vapaaehtoisten info järjestetään torstaina 15.4. klo 17. Saat katsauksen toimintaamme ja tietoa avoimista vapaaehtoistehtävistä. Tule suoraan mukaan tämän linkin kautta! Info järjestetään Teamsissa. Lisäohjeita liittymiseen täällä.
 
TILANNEPÄIVITYS: KORONAVIRUS
 
Järjestämme pieniä tapahtumia harkinnan varaisesti. Suurin osa tapahtumistamme ja koulutuksistamme järjestetään etänä. Meillä on tiukat turvallisuusohjeet ja huomioimme turvallisuuden. Seuraamme THL:n suosituksia tarkasti. Tarvittaessa tapahtumat, tapaamiset ja koulutukset siirtyvät verkkoon. Tutustu, miten huolehdimme turvallisuudesta tilaisuuksissamme täällä
Voit auttaa levittämään tietoa koronapandemian vaikutuksista maailman heikoimmassa asemassa oleviin tyttöihin jakamalla viestejämme sosiaalisen median kanavissa. Lue lisää työstämme koronapandemian pysäyttämiseksi täällä. Kiitos tuestasi – selviämme tästä yhdessä!

KOULUTUKSET

Haluatko oppia lisää lasten oikeuksista, ilmastonmuutoksesta, globaalin köyhyyden syistä ja tasa-arvosta? Runsas webinaaritarjontamme on saatavillasi kevään alkuiltoina kotisohvalta käsin! Kun rekisteröidyt vapaaehtoiseksi, näet käymäsi koulutukset OmaPlanissa. Saat käymistäsi koulutuksista todistuksen halutessasi.

HUHTIKUU

  • Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kehitysyhteistyössä 14.4. klo 9

Jotta tyttöjen oikeudet voivat toteutua, tarvitaan muutosta asenteissa ja käytännöissä monilla tasoilla: perheissä, kouluissa, yhteisöissä ja yhteiskunnissa. Tämän takia teemme vaikuttamistyötä ympäri maailmaa. Tervetuloa kuulemaan keskiviikkona 14.4., kun maaohjelman johtaja Israt Baki kertoo Plan International Laosin tuloksista kokonaisvaltaisen seksuaalikasvatuksen edistämiseksi. Aikaeron vuoksi tämä webinaari järjestetään totutusta poiketen aamulla klo 9–10.30. Ilmoittaudu mukaan täällä.

  • Pakolaisuus, siirtolaisuus ja maahanmuutto: näkökulmia työhömme kansainvälisesti ja Suomessa to 22.4. klo 16.30

Muuttaminen maasta toiseen on monimuotoinen ja maailmanlaajuinen ilmiö. Tule torstaina 22.4. klo 16.30 - 18.00 syventämään ymmärrystäsi liittyen pakolaisuuteen, siirtolaisuuteen ja maahanmuuttoon, kun humanitaarisen työn sekä maahanmuuttajatyön asiantuntijamme kertovat esimerkkejä työstämme. Ilmoittaudu mukaan täällä.

  • Syventävä taso: Tasa-arvo ja sukupuolinormit Planin työssä to 29.4. klo 16 

Tule syventymään sukupuoleen liittyviin sosiaalisiin normeihin, epätasa-arvoisiin rakenteisiin ja työhömme muutoksen aikaansaamiseksi sukupuolten tasa-arvossa! Ilmoittaudu mukaan 28.4. mennessä täällä.

TOUKOKUU
•    Tytöt kriisien keskellä 

Valokuvanäyttelyt

Planin valokuvanäyttelyt ovat esillä monella paikkakunnalla. Osa näyttelyistä on saatavilla myös sähköisesti. Lisätietoa valokuvanäyttelyistä ja niiden lainaamisesta löydät täältä.

Viestintä ja sosiaalinen media

Voit toimia itsenäisenä someaktivistina jakamalla tietoa. Meille on todella arvokasta, että vapaaehtoisemme ja tukijamme jakavat materiaalia sosiaalisessa mediassa. Se auttaa levittämään tietoutta tyttöjen oikeuksien tärkeydestä ja yksikin jako on merkittävä. Postauksia kannattaa joko jakaa Planin sivuilta tai tägätä @plansuomi mukaan työmme teemoihin liittyviin ajatuksiin. Jaamme mielellämme myös työmme teemoihin liittyviä postauksia omissa kanavissamme erityisesti Instagramin ja Twitterin puolella.

Huhtikuussa ajankohtaisia teemojamme ovat:

#GirlsinICTDay 22.4.

22.4. vietetään kansainvälistä Girls in ICT -päivää, jonka tarkoitus on kannustaa tyttöjä teknologian pariin sekä nostaa esiin teknologia-alan epätasa-arvoisuutta.

Osallistu keskusteluun tasa-arvoisemman teknologia-alan puolesta ja jaa Jéssican inspiroiva tarina: plan.fi/meidan-pitaa-kannustaa-tyttoja-tutustumaan-teknologiaan

Pysäytä kello, #PysäytäTakapakki

Kello tikittää. Koronapandemia uhkaa tyttöjen asemassa saavutettua edistystä – nyt jokaisella minuutilla on väliä. Auta meitä kääntämään suunta ja tule mukaan: plan.fi/pysaytatakapakki

Rauli Virtasen silmin: Tytöt kriiseissä

50 vuotta sitten Rauli Virtanen lähti kamera kädessä matkalle, joka avasi hänen silmänsä kehittyvien maiden todellisuudelle. Katso ja jaa Virtasen kuva-arkistoista koottu vaikuttava 360-videonäyttely: youtube.com/playlist?list=PLnWi6dySQxR6fT4Oq7aOGUi59FfuiE3ti

 

Haluaisitko kirjoittaa blogipostauksen? Voit tutustua blogiimme täällä. Julkaisemme mielellämme myös vapaaehtoistemme kirjoituksia.

Jos sinulla on idea blogipostaukseen tai sosiaaliseen mediaan, ota yhteyttä Maijuun maiju.tuomainen@plan.fi ja jutellaan lisää!

Seuraa meitä somessa:

 
 

Tutustu toimintaamme