Kuukautispäivä 28.5.

Se aika kuukaudesta. Muuttaa maailmaa.

Kuukautiset eivät saa rajoittaa elämää. Tyttösponssina edistät tyttöjen koulutusta ja kuukautisterveyttä, jotta kuukautissyrjintä jää historiaan.

Se aika kuukaudesta lopettaa kuukautissyrjintä! Kuvassa neljä tyttöä osoittaa mieltään kaikille oikeudenmukaisten kuukautisten puolesta

LAITETAAN LOPPU KUUKAUTISSYRJINNÄLLE

Noin puolella maailman väestöstä on kuukautiset. Silti kuukautissyrjintä ja kuukautisköyhyys rajoittavat tyttöjen elämää ja koulunkäyntiä ympäri maailmaa. On se aika kuukaudesta. Puolusta kanssamme tasa-arvoa ja auta lopettamaan kuukautissyrjintä.

Menstruoiva ihminen vuotaa verta keskimäärin seitsemän vuotta elämästään. Monissa maissa tytöt eivät voi käydä koulua tai osallistua yhteisöjensä arkeen kuukautisten aikana. Seitsemän vuotta rajoitettua elämää ja menetettyjä mahdollisuuksia on liikaa. Jokaisen on voitava elää ihmisarvoista elämää ja käydä koulua kuukautisista riippumatta.

28. toukokuuta on kansainvälinen kuukautispäivä. Tule tyttösponssiksi ja olet tyttöjen oikeuksien kuukausitukija.

SE AIKA KUUKAUDESTA…

Kaksi tyttöä kannattelee kasissaan suurta punaista palloa, tyttösponssina nujerrat kuukautissyrjintää ja puolustat tasa-arvoa

Tukea tyttöjen koulutusta

Kuukautiset rajoittavat tyttöjen koulunkäyntiä ympäri maailmaa. Monilla tytöillä ei ole varaa kuukautissuojiin, eikä kouluissa ole kunnollisia ja lukollisia vessoja ja peseytymistiloja. Tytöt voivat joutua olemaan kuukautisten takia jopa 20 prosenttia koulupäivistä pois.

Sinun tuellasi tytöt mm. Etiopiassa, Ugandassa, Mosambikissa, Laosissa, Myanmarissa ja Zimbabwessa pääsevät kouluun, myös kuukautisten aikana.

 

Tule tyttösponssiksi
Neljä tyttöä makaa sylikkäin ja nauraa, tyttösponssina edistät tyttöjen oikeuksia ja kuukautisterveyttä

Nujertaa kuukautishäpeä

Koulupudokkuuden lisäksi kuukautiset aiheuttavat häpäisyä, kiusaamista ja poissulkemista. Monissa maissa tämä estää tyttöjen osallistumisen täysipainoisesti yhteisöjensä arkeen. On tavallista, että tytöt sulkeutuvat kuukautisten ajaksi koteihinsa välttääkseen sosiaalisen häpeän ja ahdistelun.

Tyttösponssien tuella puramme kuukautisiin liittyviä ennakkoluuloja. Juhli kanssamme kuukautispäivää ja tule mukaan!

 

Tue tyttöjä
Tyttö seisoo kädet puuskassa katsoen vahvasti kameraan

Myös keskellä kriisiä

Kuukautiset eivät lopu kriisien ja konfliktien ajaksi. Kriisialueilla tai esimerkiksi pakolaisiksi joutuneiden tyttöjen on kuitenkin hyvin vaikeaa saada kuukautissuojia tai huolehtia kuukautisterveydestä.

Tyttösponssina sinä autat varmistamaan, että tytöt saavat kuukautissiteitä ja voivat peseytyä, myös keskellä kriisejä ja katastrofeja. Tyttösponssien säännöllinen tuki mahdollistaa nopean reagoinnin, kun kriisit yllättävät.

 

Liity tyttösponssiksi

Näin tukesi vaikuttaa

Tyttösponssien kuukausilahjoitusten avulla edistämme tyttöjen kuukautisterveyttä ja koulunkäyntiä mm. Ugandassa, Etiopiassa, Mosambikissa, Laosissa, Myanmarissa ja Zimbabwessa. Tuellasi me

  • tuemme kestositeiden valmistusta ja autamme tyttöjä saamaan kuukautissuojia edullisesti
  • rakennamme kouluihin kunnollisia ja lukollisia vessoja sekä peseytymistiloja
  • lisäämme tietoa kuukautisterveydestä
  • puramme kuukautistabuja ja -häpeää koulujen kuukautisterveyskerhoissa yhdessä nuorten kanssa.
Kolme tyttöä halaa suurta punaista palloa kuukautispäivän kunniaksi

Tyttösponssi

Tule tyttöjen ja tasa-arvon puolelle

Tyttösponssina edistät tyttöjen oikeuksien ja tasa-arvon toteutumista siellä, missä tukeasi eniten tarvitaan. Liity tyttöjen säännölliseksi tukijaksi jo tänään.

Se aika kuukaudesta lopettaa kuukautissyrjintä! Kuvassa neljä tyttöä osoittaa mieltään kaikille oikeudenmukaisten kuukautisten puolesta
Se aika kuukaudesta lopettaa kuukautissyrjintä! Kuvassa neljä tyttöä osoittaa mieltään kaikille oikeudenmukaisten kuukautisten puolesta
Mosambikilainen tyttö seisoo rakennuksen edessä pinkissä paidassa.
Artikkelit, 12.9.2022

”Nyt pystyn elättämään perheeni”

Mosambikilainen Benilda, 20, oli vähällä joutua alaikäisenä naimisiin. Planin tuella hän sai estettyä avioliittonsa ja pystyy nyt elättämään itsensä yrittäjänä.
Mosambikilainen tyttö seisoo rakennuksen edessä kirja kädessään.
Artikkelit, 9.5.2022

”Kuukautissuojat muuttivat elämäni” 

Aiemmin Felicia joutui jäämään pois koulusta kuukautisten aikana, kuten monet muut mosambikilaiset tytöt. Planin tuella hän pystyy nyt huolehtimaan kuukautisterveydestään myös koulussa.
Bangladeshilainen nuori nainen katsoo hymyillen kameraan.
Artikkelit, 3.5.2022

Rinku ei enää pelkää kuukautistabuja

Rinkun ensimmäiset kuukautiset alkoivat koulupäivän aikana. Kotona Rinkun äiti sanoi, että kyseessä oli sairaus, eikä…