Nuorten timantti

Nuorten timantti 2024 -tapahtumassa opitaan yhdenvertaisuudesta ja antirasismista

Ilmoittaudu nyt mukaan 17.4.2024 järjestettävään tapahtumaan

Nuorten timantti 2023 -tapahtuman paneelikeskustelu: lavalla August Kiattrakoolchai, Iiris Suomela, juontajat Natasha ja Taisia, Hassan Maikal sekä Anna Juhola

Miten meidän tulisi toimia, jotta kaikki olisivat aidosti yhdenvertaisia? Miksi meidän kaikkien pitää puhua yhdenvertaisuudesta?

Ilmainen Nuorten timantti -vaikuttamistapahtuma yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille järjestetään 17.4.2024 klo 13–14. Tapahtuma toteutetaan etänä striimattavana livelähetyksenä ja tapahtumatallenteen voi katsoa myös jälkikäteen. Voit osallistua tapahtumaan luokkasi kanssa omalta paikkakunnalta, tai ilmoittautua liveyleisöksi tapahtumaan. Ilmoittauduttehan tapahtumaan, vaikka seuraisitte tapahtuman tallenteelta. Ilmoittautumalla saatte sähköpostiin linkin ja salasanan tallenteen katsomista varten.

Tänä vuonna Nuorten timantin teemana on yhdenvertaisuus ja antirasismi. Aivan uudenlaisella toteutuksella järjestettävässä tapahtumassa keskustellaan aiheista puhujien, inspirivoivien puheenvuorojen sekä audiovisuaalisten tuotantojen avulla, unohtamatta vierailevaa artistia tapahtuman lopussa. Nuorten timantti on suunnattu 13-18 -vuotiaille nuorille yläkoulussa ja toisella asteella. Tapahtumaa varten tuotetaan oppimateriaali, jotta aiheita voi vielä jatkaa tai syventää oppitunneilla.

Miten meidän tulisi toimia, jotta kaikki olisivat aidosti yhdenvertaisia? Mitä tarkoittaa antirasismi ja miten se koskee meitä kaikkia? Näitä teemoja tullaan käsittelemään Nuorten timantissa!

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä verkkolomake. Saat sähköpostiisi ennen tapahtumapäivää osallistumisohjeet ja linkin vuoden 2024 oppimateriaaliin.

Tervetuloa mukaan Nuorten timanttiin kouluryhmäsi kanssa! 💎

Katso vuoden 2023 tapahtuman tallenne tästä:

Tapahtuman oppimateriaali osana opetusta 

Kohderyhmä: 13–18-vuotiaat nuoret 
Oppiaineet: ÄI, YH, GE, ET, UE  
Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet: L1, L2, L3, L7 

Nuorten timantti sopii parhaiten yläkoulun ja toisen asteen opetukseen. Etätapahtuma tukee erityisesti äidinkielen, yhteiskuntaopin, maantiedon, elämänkatsomustiedon ja uskonnon oppiainekohtaisten opetussuunnitelmien toteutumista.  

Tapahtumassa ja oppimateriaalissa nousevat esiin myös monet laaja-alaisen osaamisen tavoitteet. Siksi tapahtumaan osallistuminen sopii useisiin oppiaineisiin ja osaksi monialaisia oppimiskokonaisuuksia.  

Oppimateriaalissa on valmiita tehtäviä useammalle oppitunnille, ja niistä voi valita toteutettavaksi vain muutaman tai vaikka kaikki tehtävät. Oppimateriaalin hyödyntäminen on täysin vapaaehtoista, ja osallistuminen myös pelkkään livelähetykseen on mahdollista.

Henkilö Planin hupparissa puhuu muille tietokoneen takaa.
Yhdeksän nuorta tyttöä poseeraa uhmakkaasti Planin t-paidoissa.

Työmme Suomessa

Teemme Suomessa kattavaa työtä kestävän kehityksen, aktiivisen kansalaisuuden, osallisuuden, yhdenvertaisuuden, globaalikasvatuksen, lasten ja nuorten oikeuksien ja tasa-arvon teemojen parissa.

Lue lisää
Ryhmä nuoria pitää #tyttöjenpuolella -kylttiä

Työmme nuorten kanssa

Meille on tärkeää, että lapset ja nuoret pääsevät vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin ja saavat äänensä kuuluviin niin Suomessa kuin maailmalla. Nuoret yli 75 maassa vaikuttavat Planin toiminnan kautta.

Lue lisää