Nuorten timantti

Opi demokratiasta vuoden 2023 Nuorten timantti -tapahtumassa ja ilmoita ryhmäsi mukaan nyt!

Keväällä 2023 nuorten timantin teemana on demokratia. Ilmoita luokkasi mukaan jo nyt ja saat tuoreimmat päivitykset itse tapahtumasta, livestriimistä sekä oppimateriaaleista!

Nuorten timantti -tapahtuman paneelikeskustelu käynnissä: kuvassa Isaac Sene, Zahra Karimy, Aurora Blomberg sekä lastenhallituksen Martta ja Otto.
Katso vuoden 2022 Nuorten timantin tallenne

Tarkoittaako demokratia vain vaaleja ja äänestämistä? Mikä on nuorten rooli demokratian murroksessa ja miten demokratiaa voi kehittää? Kenen ääni kuuluu nykydemokratiassa? 

Lastenoikeusjärjestö Plan International Suomi tarjoaa koululaisryhmille mahdollisuuden osallistua 13–18-vuotiaille nuorille suunnattuun ilmaiseen Nuorten timantti -vaikuttamistapahtumaan. Tänä vuonna Nuorten timantin teemana on demokratia.  

Ilmoita luokkasi mukaan jo nyt ja saat tuoreimmat päivitykset itse tapahtumasta, livestriimistä sekä oppimateriaaleista! 

Miten mukaan?

Tapahtuma järjestetään Helsingin Tiivistämöllä keskiviikkona 26.4.2023 Nuorten timanttia voi seurata joko livestriimin välityksellä tai itselle sopivampana ajankohtana videotallenteelta. Linkin livestriimiin ja tallenteeseen saa ilmoittautumalla mukaan. Ilmoittautumalla saat myös käyttöösi nuorten timantin oppimateriaalin, joka julkaistaan lähempänä tapahtumaa.  

Planin nuoret Martta ja Otto vetämässä Nuorten timantti -tapahtuman paneelikeskustelua.

2022 Tapahtuman oppimateriaali osana opetusta 

Kohderyhmä: 13–18-vuotiaat nuoret 
Oppiaineet: ÄI, YH, GE, ET, UE  
Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet: L1, L2, L3, L7 

Nuorten timantti sopii parhaiten yläkoulun ja toisen asteen opetukseen. Etätapahtuma tukee erityisesti äidinkielen, yhteiskuntaopin, maantiedon, elämänkatsomustiedon ja uskonnon oppiainekohtaisten opetussuunnitelmien toteutumista.  

Tapahtumassa ja oppimateriaalissa nousevat esiin myös monet laaja-alaisen osaamisen tavoitteet. Siksi tapahtumaan osallistuminen sopii useisiin oppiaineisiin ja osaksi monialaisia oppimiskokonaisuuksia.  

Tapahtumaan liittyvässä oppimateriaalissa on vinkkejä tehtävien toteuttamiseen myös osana etäopetusta. 

Oppimateriaalissa on valmiita tehtäviä useammalle oppitunnille, ja niistä voi valita toteutettavaksi vain muutaman tai vaikka kaikki tehtävät. Tehtävien tekeminen onnistuu joko koulussa yhdessä tai etäversiona kotoa käsin. Oppimateriaalista löytyy nuorille näytettävät video-ohjeistukset sekä erilliset ohjeet opettajille. Tehtäväpakettiin kuuluu myös kilpailu, jonka voittajaryhmälle on luvassa yllätys. Oppimateriaalin hyödyntäminen on täysin vapaaehtoista, ja osallistuminen myös pelkkään livelähetykseen on mahdollista.

Kaksi nuorta poseeraa Planin Nuorten timantti -tapahtuman lavalla.

Anna palautetta 2022 tapahtumasta

Katsoitko oppilasryhmäsi kanssa tapahtuman? Anna meille palautetta!

Kaksi silhuettina näkyvää nuorta seuraa Nuorten timantti -paneelikeskustelua.
Yhdeksän nuorta tyttöä poseeraa uhmakkaasti Planin t-paidoissa.

Työmme Suomessa

Teemme Suomessa kattavaa työtä kestävän kehityksen, aktiivisen kansalaisuuden, osallisuuden, yhdenvertaisuuden, globaalikasvatuksen, lasten ja nuorten oikeuksien ja tasa-arvon teemojen parissa.

Lue lisää
Ryhmä nuoria pitää #tyttöjenpuolella -kylttiä

Työmme nuorten kanssa

Meille on tärkeää, että lapset ja nuoret pääsevät vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin ja saavat äänensä kuuluviin niin Suomessa kuin maailmalla. Nuoret yli 75 maassa vaikuttavat Planin toiminnan kautta.

Lue lisää