Kummitoiminta | Plan

KUMMI, sinä olet tärkeä!

 

Tukea heikoimmassa asemassa oleville lapsille

Ryhtymällä Plan-kummiksi autat kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja heidän yhteisöään. Olet mukana poistamassa köyhyyttä ja edistämässä lasten yhtäläisiä mahdollisuuksia turvalliseen kasvuun.

Meidän kautta voit olla yhteydessä kummilapseesi ja saat säännölliset raportit lahjoitusten aikaansaannoksista. Käytämme varat vastuullisesti lasten koulutuksen, suojelun, terveyden ja toimeentulon parantamiseen. Kehitysmaissa lahjoitustesi vaikutus moninkertaistuu.

Haluamme, että kaikkein heikoimmassakin asemassa olevat lapset saavat tarvitsemansa suojelun, koulutuksen ja tuen lähtökohdistaan huolimatta. Usein juuri näiden lasten tavoittaminen työn piiriin
 on haastavaa. Jotta yhdessä pääsisimme tähän tavoitteeseen jokaisen kummilapsen yhteisössä, saatamme lähestyä kummeja pyynnöllä korottaa säännöllistä kummimaksua vapaaehtoisesti.
 

 

Autat kummilapsen koko yhteisöä

Kummina teet tärkeää työtä – parannat kanssamme lasten mahdollisuuksia hyvään elämään. Luot kummilapsellesi mahdollisuuksia auttamalla hänen koko yhteisöään. Kummitukesi ohjataan kehityshankkeiden toteuttamiseen lapsen asuinalueella. Näin rakennetaan turvallinen ja kehittävä ympäristö paitsi kummilapsellesi, myös niille lapsille, joilla ei ole omaa kummia.

Yhteisöjen kehityshankkeet suunnitellaan yhteistyössä paikallisten asukkaiden kanssa, sillä he tietävät parhaiten, mikä yhteisössä kaipaa kohennusta. Tärkeä periaate hankkeissamme on, että myös lapset pääsevät vaikuttamaan ja osallistumaan.

Raportoimme sinulle kummilapsesi yhteisössä saavutetuista tuloksista. Näin tiedät varmasti, että maksamasi kummituki on käytetty vastuullisesti yhteisön hyväksi.

 

PLAN-KUMMINA PYSYT AJAN TASALLA

 

Plan-kummina saat:

 • Mahdollisuuden olla kirjeenvaihdossa kummilapsesi kanssa ja vierailla hänen luonaan
 • Tietoa kummilapsestasi ja kehityshankkeistamme hänen kotiseudullaan
 • Vuosittaisen raportin kummilapsesi kuulumisista ja hänen yhteisössään toteutetuista hankkeista
 • Ajankohtaista tietoa työmme tuloksista uutiskirjeitse ja verkkosivujemme kautta
 • Plan-lehden 4 kertaa vuodessa

Oma Plan – kummimaailma verkossa

Verkkosivuillamme on kummeille yhteydenpitoa ja tiedonhankintaa varten Oma Plan -osio.
 

Palvelussa voit: 

 • Tarkastella kummilapsesi tietoja
 • Lähettää kummilapsellesi sähköisen kirjeen
 • Lukea ajankohtaista tietoa kummiudesta
 • Tilata kummien kuukausittaisen uutiskirjeen
 • Tutustua muihin tapoihin olla mukana toiminnassamme
 • Päivittää yhteystietosi

Kunnioitathan kummilapsesi yksityisyyttä

Jotta voimme parhaiten valvoa kummilapsesi etuja, meidän tulee suojella hänen yhteystietojaan ja yksityisyyttään. Tämän vuoksi kaikki yhteydenpito kummin ja lapsen välillä tapahtuu toimistomme kautta.

Myös kummin tulee toimia vastuullisesti ja lapsen yksityiselämää kunnioittaen. Turvallisuussyistä kummilapsen kuvia tai henkilökohtaisia tietoja ei tule jakaa sosiaalisessa mediassa. Kerrothan lapsesta julkisesti korkeintaan etunimen, iän ja asuinmaan.

Tarkemman lastensuojeluohjeistuksen löydät täältä. Kiitos ymmärryksestäsi!

 

Kummisuhteen päättyminen

Kummisuhde jatkuu yleensä siihen asti, että kummilapsi tulee täysi-ikäiseksi. Erityisistä syistä kummisuhde voi päättyä jo aiemmin. Yleisimpiä syitä aikaisempaan päättymiseen ovat kummilapsen muutto pois Planin toiminta-alueelta ja kummilapsen elämäntilanteen koheneminen, jolloin Planin tukea ei enää tarvita.

Maksutiedot 

Saaja: Plan International Suomi
Pankkitili: Nordea
IBAN: FI90 1279 3000 5131 56
BIC: NDEAFIHH
Eräpäivä: kuukauden 20. päivä.
Tee e-laskusopimus verkkopankissasi käyttämällä tunnistetietona Plan-numeroasi.

Poliisihallituksen rahankeräyslupa:
RA/2020/313
1.7.2020 - 30.6.2022
koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Ahvenanmaan rahankeräyslupa:
ÅLR 2020/6893
28.9.2020 - 30.6.2021

Vieläkö jokin askarruttaa?

Toivomme, että tämä opas antaa sinulle riittävän tietopaketin kummiudesta. Kokosimme avuksesi vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Jos vielä jokin mietityttää, voit myös soittaa lahjoittajapalveluumme – kerromme mielellämme lisää!