Girls Get Equal | Plan

Girls get equal - jokainen tyttö voi muuttaa maailmaa

Epätasa-arvon aika on ohi! Meistä jokaista tarvitaan työssä oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Liity rohkeaan, ennakkoluulottomaan ja uupumattomaan joukkoomme — me emme lopeta, ennen kuin olemme saavuttaneet tasa-arvoisen maailman! 

Girls Get Equal on Plan Internationalin globaali kampanja, joka korostaa tyttöjen asemaa tasa-arvotyön etulinjassa. Me haluamme olla mukana tukemassa tyttöjä, jotka kamppailevat oikeuksiensa puolesta ympäri maailmaa ja inspiroivat myös muita toimimaan paremman maailman puolesta. Toivotamme kaikki tervetulleiksi mukaan työhömme sukupuoleen ja ikään katsomatta. Meitä kaikkia tarvitaan, ja toiminnan aika on nyt!

Tältä sivulta löydät vinkkejä siihen, kuinka juuri sinä voit olla mukana tukemassa tyttöjä, jotka kamppailevat oikeuksistaan ympäri maailmaa. Tapoja osallistua on monia, ja löydät niistä varmasti sinulle sopivan vaihtoehdon. Tältä sivulta löydät myös tarinoita #GirlsGetEqual-aktivisteista, jotka työskentelevät päivittäin tasa-arvoisemman maailman puolesta. 

 


näin pääset mukaan

LIITY VAPAAEHTOISEKSI!

Vapaaehtoisemme ovat korvaamaton osa työtämme oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Lue lisää vapaaehtoistyöstämme ja ilmoittaudu mukaan >>

TULE TYTTÖSPONSORIKSI!

Tyttösponsorina tuet maailman heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen mahdollisuuksia kouluttautua ja päättää omasta elämästään.

Lue lisää ja tule tyttösponsoriksi >>

TEE KERTALAHJOITUS!

Kertalahjoitus on helppo tapa tukea työtämme tasa-arvon puolesta. Lahjoituksesi tukee erityisesti maailman heikoimmassa asemassa olevia tyttöjä.

Tee kertalahjoitus >>

TULE MUKAAN SOMESSA!

Voit tehdä tasa-arvoa todeksi jakamalla aiheeseen liittyviä sisältöjä omissa sosiaalisen median kanavissasi. Yksikin jako on merkittävä!

Lue lisää sometoiminnasta >>

sinua tarvitaan

Girls Get Equal on Plan Internationalin globaali kampanja, joka juhlistaa ja tukee sukupuolten välisen tasa-arvon eteen työskenteleviä nuoria aktivisteja ympäri maailmaa. Tyttöjen äänten on päästävä kuuluviin!

Sinä voit olla mukana tukemassa ja kannustamassa aktivisteja ympäri maailmaa ja toimia aktivistina myös omassa elämässäsi. Meitä kaikkia tarvitaan epätasa-arvon murtamiseen — sekä Suomessa että maailmalla. 

"naisten on päästävä mukaan politiikkaan"

Itätimorilainen 18-vuotias Marcelina inspiroi esimerkillään myös muita tyttöjä ja nuoria naisia mukaan päätöksentekoon.

Lue lisää Marcelinan työstä tasa-arvon puolesta >>

"Naiset ovat olleet sukupuoliroolien vankeja liian pitkään"

28-vuotias Catherine on aktivisti ja Plan-vapaaehtoinen, joka työskentelee nuorten terveyttä edistävässä projektissa Kenian suurimmassa slummissa, Kiberassa. Catherine kertoo, miksi keskustelun sukupuolten välisestä tasa-arvosta täytyy jatkua. 

Lue lisää Catherinen ajatuksia tasa-arvosta ja sukupuolirooleista >>

YHDEKSÄN KYMMENESTÄ TYTÖSTÄ USKOO, ETTÄ NAISJOHTAJAT KOHTAAVAT SYRJINTÄÄ JA HÄIRINTÄÄ

Plan International selvitti tyttöjen mielipiteitä johtamisesta. Valtaosa tytöistä haluaisi tulevaisuudessa johtoasemaan, vaikka jopa yhdeksän kymmenestä tytöstä uskoo, että naisjohtajat kohtaavat syrjintää ja häirintää. 

Lue lisää Taking the Lead -tutkimuksesta >>
Lue koko tutkimus (englanniksi) >>

tutkimus: stereotypiat YHÄ läsnä elokuvissa

Plan Internationalin tuottama tutkimus vahvistaa elokuvateollisuuden olevan yhä miehinen, länsimainen ja heteronormatiivinen.Tutkimuksen mukaan tytöt haluaisivat nähdä erityisesti elokuvia, jotka nostavat naishahmot juonen keskiöön ja naisnäyttelijät päärooleihin. Tytöt toivoivat myös, että mieshahmot saisivat ilmaista tunteitaan vapaammin.

Kuvituksena instagramista tutun Ambivalently Yours -taiteilijan sarjakuva elokuvien stereotyyppisistä parisuhdemalleista.

Lue lisää tutkimuksesta >>

Ideoita? ota yhteyttä!

Onko sinulla ideoita kotimaan aktivismiin? Haluatko mukaan, mutta et tiedä, mikä tapa olla mukana sopisi sinulle? Haluatko antaa palautetta Girls Get Equal -kampanjasta?

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostiosoitteeseen kotimaa@plan.fi —me haluamme kuulla sinusta!