Artikkelit, 4.3.2021

Tunnettuja suomalaisia #eihymyilytä tyttöjen kohtaamat epäkohdat

Haastamme kaikki mukaan osallistumaan #eihymyilytä-kampanjaan julkaisemalla hymyttömän omakuvan sosiaalisessa mediassa. Mikä tyttöjen kohtaama epäkohta ei hymyilytä sinua?

Maaliskuussa vietetään niin naisten- kuin tasa-arvon päivää. Jokainen nainen on ollut joskus tyttö – ja parantamalla tyttöjen asemaa rakennamme tasa-arvoisempaa tulevaisuutta kaikille. Siksi aloitamme jälleen #eihymyilytä-kampanjan, jossa tunnetut kasvot ottavat kantaa tyttöjen oikeuksien puolesta. Samalla haastamme kaikki mukaan osallistumaan kampanjaan sosiaalisessa mediassa omalla hymyttömällä omakuvallaan.

Tänä vuonna kampanjakasvoina ja vaikuttavissa hymyttömissä valokuvissa nähdään muun muassa valokuvaaja Meeri Koutaniemi, tähtitieteilijä Esko Valtaoja sekä vaikuttajat Julia Thurén ja Kriselda Mustonen.

Esimerkiksi Esko Valtaojaa ei hymyilytä se, että 130 miljoonaa tyttöä on poissa koulusta, ja Julia Thurénia se, että joka minuutti kuusi tyttöä joutuu kokemaan sukuelinten silpomisen.

Nämä ovat vain muutamia niistä syistä, miksi #eihymyilytä-kampanjamme on ajankohtainen – tyttöjen maailmassa on yhä liian vähän syitä hymyyn. 

– Välillä kun ajattelen sitä, mitä tytöt joutuvat sukupuolensa vuoksi maailmassa kokemaan, koen loputonta turhautumista, jopa raivoa. Kammottavat rakenteet voidaan purkaa lisäämällä koulutusta yksilöiden ja yhteisöjen tasolla, aina paikallisten kanssa, Thurén sanoo.
 

Esko Valtaoja. Kuva: Meeri Koutaniemi
Esko Valtaoja. Kuva: Meeri Koutaniemi

Tasa-arvo vaatii tekoja toteutuakseen

#eihymyilytä-kampanjalla herätämme keskustelua tyttöjen ja naisten elämään vaikuttavasta epätasa-arvosta sekä nostamme esiin muutosta vaativia epäkohtia, joita tytöt ympäri maailman kohtaavat. Tasa-arvo vaatii tekoja toteutuakseen.

Toimimalla yhdessä voimme turvata tytöille turvallisen lapsuuden ja tulevaisuuden täynnä mahdollisuuksia. Tämä onnistuu esimerkiksi Planin Tyttösponssi-kuukausilahjoittajana. Muun muassa Esko Valtaoja, Julia Thurén ja Kriselda Mustonen edistävät heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen oikeuksia tyttösponsoreina.

– Olen Planin tyttösponsori, sillä siinä yhdistyy kolme äärimmäisen tärkeää asiaa: tasa-arvon edistäminen, ilmastonmuutoksen torjuminen sekä ammattimainen ja tehokas apu, Julia Thurén kertoo.
 

Osallistu kampanjaan ja voita kaverikuvaus Koutaniemen kameran edessä

Haastamme kaikki mukaan #eihymyilytä-kampanjaan. Osallistu kampanjaan jakamalla hymytön omakuvasi Instagramissa tunnisteella #eihymyilytä ja kertomalla, mikä epätasa-arvossa ei hymyilytä sinua.

Yksi kuvansa jakanut voittaa kaverikuvauksen Meeri Koutaniemen kameran edessä. Voittaja pääsee Koutaniemen kuvattavaksi valitsemansa ystävän kanssa.

Merkitse siis postaukseesi myös ystävä, jonka kanssa haluaisit voittaa kuvauksen. Samalla levität kampanjan tärkeää sanomaa.

Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

Tytöt samalle viivalle

Tyttösponssina olet Planin kuukausilahjoittaja ja tyttöjen liittolainen. Tyttösponssina edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Tule mukaan
Ukrainalainen tyttö istuu sängyllä halaten nalleja.

Auta Ukrainan lapsia

Lasten elämä Ukrainassa on järkkynyt perustuksiaan myöten, eikä tuholle näy loppua. Tavallinen arki on muuttunut hädäksi. Lahjoittamalla sinä autat.

Lahjoita hätäapuun
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi