Artikkelit, 12.4.2022

Tablettitietokoneet auttavat ukrainalaisia ​​lapsia jatkamaan opintojaan

Lapset opiskelevat luokassa tablettitietokoneiden avulla.

Kuluneen kuukauden aikana jo yli neljä miljoonaa ihmistä on paennut Ukrainasta. Heistä kaksi miljoonaa on lapsia. Sota on katkaissut lasten koulunkäynnin, ja on tärkeää, että lapset pääsevät jatkamaan oppimista mahdollisimman pian.  

Työskentelemme Romaniassa paikallisten kumppanijärjestöjemme kanssa varmistaaksemme, että ukrainalaisilla lapsilla ja nuorilla on pääsy turvalliseen ja laadukkaaseen koulutukseen. 

Koulunkäynti on tärkeää, sillä se tukee sekä lasten omaa että heidän perheidensä hyvinvointia. Vastaamme lasten koulutustarpeisiin perustamalla väliaikaisia oppimistiloja ja tukemalla ukrainalaisten lasten mahdollisuuksia osallistua opetukseen romanialaisissa kouluissa. 

Teknologiasta tukea koulunkäyntiin 

Huhtikuun alussa jaoimme 40 tablettitietokonetta pakolaiskeskuksessa sijaitsevaan väliaikaiseen oppimistilaan. Pakolaiskeskuksessa asuu tällä hetkellä noin 30 ukrainalaista lasta äiteineen. He odottavat pysyvämmän asunnon löytämistä. Sillä välin lapset voivat jatkaa oppimista tablettien avulla.

”Olen kiitollinen, sillä nyt alakouluikäinen tyttäreni voi jatkaa koulunkäyntiä verkossa. Lisäksi päiväkoti-ikäisille tarkoitetut sovellukset auttavat minua tekemään erilaisia opetusharjoituksia poikani kanssa”, kertoo pakolaiskeskuksessa asuva ukrainalainen äiti.

Laitteissa on Ukrainan viranomaisten kehittämiä sovelluksia, joiden avulla lapset voivat jatkaa opetussuunnitelman mukaista opiskelua. Tableteissa on myös sovelluksia, jotka edistävät lasten sekä heidän opettajiensa hyvinvointia ja auttavat oppimaan romanian kieltä.

”Kotona Ukrainassa opiskelen yliopistossa. Tämän tabletin ansiosta pystyn jatkamaan opintojani ja pitämään yhteyttä luokkatovereihini”, kertoo pakolaissuojassa majoittuva ukrainalainen nuori.

Toimitimme tabletteja myös bukarestilaiseen kouluun perustettuun väliaikaiseen oppimistilaan, jossa 227 ukrainalaista lasta ja heidän opettajansa jatkavat opiskelua Ukrainan opetussuunnitelman mukaisesti.

”Ukrainassa opetan koulussamme tietotekniikkaa alakoululaisille. Näillä tableteilla voin vihdoin jatkaa oppilaideni opettamista ja auttaa heitä pääsemään kiinni arkeen”, sanoo ukrainalainen opettaja, joka työskentelee nyt väliaikaisessa oppimistilassa.

Koulunkäynti tuo turvaa

Tuemme lasten koulutusta kriisien keskellä, sillä koulunkäynti

  • on lasten perusoikeus
  • tarjoaa turvallisia rutiineja lapsille kuormittavassa tilanteessa
  • tukee myös vanhempien jaksamista
  • mahdollistaa opetuksen lisäksi lapsille myös ruokailun ja terveydenhoitoa
  • vähentää tyttöjen riskiä joutua seksuaalisen hyväksikäytön tai ihmiskaupan uhriksi.

Tuemme Ukrainasta paenneita lapsia ja heidän perheitään Romaniassa, Puolassa ja Moldovassa. Hätäapulahjoitusten avulla autamme lapsia jatkamaan koulunkäyntiä, vahvistamme lastensuojelua ja tarjoamme psykososiaalista tukea.

Osallistu hätäapukeräykseen >

Lahjoita yrityksenä >

Tyttö istuu tyhjässä koululuokassa ja katsoo suoraan kameraan. Hän elää keskellä pahinta nälkäkriisiä Etiopiassa.

Auta lapsia nälkäkriisin keskellä

Maailmaa koettelee tuhoisa nälkäkriisi. Yksi yhdeksästä ihmisestä maailmassa näkee nälkää. Kuivuus ja pula ruuasta aiheuttavat mittaamatonta tuhoa, joka koskettaa erityisesti lapsia. Nyt on aika toimia.

Lue lisää
Ecuadorilainen Yadira kädet puuskassa tiiliseinän edessä.

Tule tyttösponssiksi

Kuukausilahjoituksesi parantaa heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen asemaa ja varmistaa, etteivät he jää sukupuolensa takia taka-alalle.

Liity nyt
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi
Artikkelit, 21.11.2022

“En käy enää koulua. Pysyn kotona ja hoidan sisaruksiani.”

Kenian Marsabitissa valmistaudutaan viidensien sateiden epäonnistumiseen. Pitkittyvä kuivuus osuu pahiten lapsiin.
Kolme tyttöä meloo itse tehdyllä lautalla tulvaveden keskellä Bangladeshissa.
Blogit, 15.11.2022

Ilmastokokouksen polttavin aihe on menetysten ja vahinkojen korvaaminen  

Ilmastokriisin aiheuttamat menetykset ja vahingot ovat todellisuutta yhä useammalle ja vangitsevat ihmisiä ylisukupolvisen köyhyyden kierteeseen. Tuhojen korvaaminen ja korjaaminen on viimein valokeilassa YK:n ilmastokokouksessa Egyptissä, kirjoittaa Niina Ratilainen.
Joukko lapsia mielenosoituksessa. Ensimmäisellä lapsella on megafoni kädessä.
Blogit, 14.11.2022

Suomi tarvitsee feminististä ulkopolitiikkaa – tässä kolme syytä miksi

Suomen johtajuudelle on tänä päivänä entistäkin suurempi tarve, kun kriisit ahdistavat ja tasa-arvoa vastustavat liikkeet vahvistuvat. Arvoja ei voi siirtää sivuun myöhemmin edistettäviksi, vaan juuri kriiseissä arvojen mukainen johtaminen mitataan, kirjoittaa Karoliina Tikka.