Artikkelit,20.1.2020

PlanintyöSriLankassapäättyy

Lopettamispäätös johtuu Sri Lankan talouden ja elintason merkittävästä vahvistumisesta. Viimeisten 38 vuoden aikana olemme työskennelleet Sri Lankassa sadoissa yhteisöissä viidessä provinssissa ja parantaneet yli 500 000 srilankalaisen lapsen elämää.

Lastenoikeusjärjestö Plan International lopettaa työnsä Sri Lankassa. Työmme maassa kesti lähes neljä vuosikymmentä ja auttoi satoja tuhansia lapsia.

Lopettamispäätös johtuu Sri Lankan talouden ja elintason merkittävästä vahvistumisesta. Inhimillisen kehityksen indeksi, joka ottaa huomioon muun muassa eliniän odotteen ja koulutustason sekä lukuisia muita kehityksen mittareita, sijoittaa Sri Lankan sijalle 71 yhteensä 189 valtiosta.

Plan Internationalin globaali strategia määrittelee, että meidän on keskityttävä työssämme edistämään maailman heikoimmassa asemassa olevien yhteisöjen ja ihmisten oikeuksia. Siksi tarkastelemme säännöllisesti toimintamaidemme tilannetta ja sitä, missä meidän on syytä toimia saadaksemme aikaan merkittävimpiä globaaleja vaikutuksia.

Todettuamme, että Sri Lanka on ottanut viime vuosina merkittäviä harppauksia muun muassa yhteisöjen elintason parantamisessa ja lastensuojelussa, päätimme lopettaa työmme maassa. Tämän ratkaisun ansiosta voimme keskittää työmme maihin, jossa avun tarve on suurempi.

Plan International on työskennellyt Sri Lankassa yhteisöjen, kumppanijärjestöjen ja hallituksen kanssa vuodesta 1981. Viimeisten 38 vuoden aikana olemme työskennelleet sadoissa yhteisöissä viidessä provinssissa ja parantaneet yli 500 000 srilankalaisen lapsen elämää.

Työmme on edistänyt yhteiskunnan vakautta ja monimuotoisuutta ja sukupuolten tasa-arvoa sekä tukenut yhteisöjä toipumaan konflikteista. Olemme tukeneet heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria, erityisesti tyttöjä.

Olemme syvästi kiitollisia paikalliselle henkilökunnallemme, kumppaneillemme, lahjoittajillemme, yhteisöille ja lapsille, jotka kaikki ovat osaltaan mahdollistaneet työmme pysyvät vaikutukset. Olemme ylpeitä saavutuksistamme ja kiitämme lämpimästi kaikkia, jotka ovat olleet mukana vuosikymmenten yhteistyössä.

Plan International sulkee toimiston Sri Lankan lakeja ja säädöksiä noudattaen. Olemme ratkaisusta yhteydessä Plan-kummeihin ja muihin lahjoittajiin, kummilapsiin ja heidän yhteisöihinsä sekä kaikkiin kumppaneihimme.

Kaksi nepalilaista tyttöä halaa hymyillen.

Tule tyttösponssiksi

Kuukausilahjoituksesi parantaa heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen asemaa ja varmistaa, etteivät he jää sukupuolensa takia taka-alalle.

Liity nyt
Planin paitaan pukeutunut perulainen tyttö katsoo kameraan hymyillen. Taustalla seisoo neljä tyttöä lisää. Kaikilla tytöillä on kädet puuskassa.

Jaa tietoa tyttöjen oikeuksista

Tiedon lisääminen on tärkeä keino edistää tyttöjen oikeuksia. Tutustu työmme teemoihin, tilaa uutiskirjeemme ja jaa tietoa eteenpäin sosiaalisessa mediassa!

Lue ja jaa tietoa
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi