Artikkelit, 23.11.2020

Planin erilainen jouluikkuna aukeaa taas

Avaamme Black Friday -perjantaina 27.11. Helsinkiin erilaisen jouluikkunan. Jouluikkuna herättää pohtimaan joulun kulutuskeskeisyyttä ja miettimään, mikä on oikeasti tärkeää.

Erilaisella jouluikkunalla haluamme kiinnittää huomiota siihen, kuinka tärkeää tyttöjen koulutuksen tukeminen on. Koulutus on tyttöjen ihmisoikeus ja yksi parhaista keinoista vähentää köyhyyttä ja lisätä tasa-arvoa, mutta maailmanlaajuisesti yli 130 miljoonaa tyttöä ei pääse kouluun.

Erilainen jouluikkuna muistuttaa, että paras lahja tytölle on koulutus ja kannustaa lahjoittamaan tyttöjen koulutukseen joulun aikaan. Lahjoittajiemme tuella puramme esteitä tyttöjen koulutuksen tieltä esimerkiksi rakentamalla kouluja, kouluttamalla opettajia ja tukemalla vähävaraisia perheitä.

Jouluikkunamme aukeaa perjantaina 27.11. Forumin kulmalla Simonkadulla. Avajaispäivänä Radio Helsingin iltapäivälähetys juonnetaan jouluikkunastamme käsin kello 13–18.

Iltapäivän aikana juontaja Niko-Pekka Mäkisen vieraina ovat:

  • 13.30 Ossi Heinänen, Plan International Suomen pääsihteeri
  • 14.30 Julia Thurén, kirjailija ja vaikuttaja
  • 15.30 Irena Bakić, Planin innovaatioiden ja digitaalisen kehityksen asiantuntija
  • 16.30 Kasper Strömman, vaikuttaja

Virittäydy siis kuuntelemaan keskustelua Radio Helsingin taajuuksilta ja tutustu jouluikkunaan seuraamalla avajaispäivää Instagramissa @plansuomi. Jouluikkunaa voi myös käydä katsomassa paikan päällä joulukuun loppuun saakka (Simonkatu 2, Helsinki).

Lahjoittamalla Planin hätäapurahastoon sinä olet mukana viemässä apua sinne, missä tarve on suurin.

Tee hätäapulahjoitus

Tällä hetkellä sadat miljoonat lapset elävät keskellä konflikteja ja kriisejä. Lapset tarvitsevat kipeästi apua. Lahjoita Planin hätäapurahastoon ja autat lapsia siellä, missä hätä on suurin

Lahjoita hätäapuun
Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

Tytöt samalle viivalle

Tyttösponssi-lahjoittajana olet Planin kuukausilahjoittaja ja tyttöjen liittolainen. Tuellasi edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Tule mukaan
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi