Artikkelit, 28.8.2019

Plan International Suomi ja Itla SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneiksi

Vuoden 2020 SuomiAreenan teemoiksi nousevat Huomisen rakennuspalikat: kestävä kehitys, kansainvälisyys ja lasten unelmat. Plan International Suomi haluaa nostaa tapahtumassa esiin erityisesti tyttöjen oikeuksia.

Ensi vuoden heinäkuussa järjestettävän SuomiAreenan pääyhteistyökumppanit Plan International Suomi ja Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla haluavat tuoda esiin lasten asiaa.

– SuomiAreenan pääyhteistyökumppanuus on hieno mahdollisuus olla mukana Porissa tekemässä viikkoa, jossa myös lasten asiat tulevat esille. Pidän tätä kädenojennuksena tuleville sukupolvillemme. Mahdollisuus on siksikin erityisen hieno, että pääministeri Antti Rinteen hallituksen ohjelmassa on lasten asia nostettu vahvasti esiin, ja SuomiAreena tarjoaa tilaisuuden saada aikaan keskustelua siitä, miten Suomesta tehdään maailman paras paikka lapsille, sanoo Itlan toimitusjohtaja, professori Petri Virtanen.

– Moni asia on maailmassa paremmin kuin koskaan. Ilmastonmuutos uhkaa kuitenkin tehdä tyhjäksi monia kehityssaavutuksia ja synkentää lasten ja nuorten tulevaisuudennäkymiä. Sen vaikutuksista kärsivät jo nyt maailman köyhimmissä maissa elävät tytöt, jotka ovat jo valmiiksi heikossa asemassa ikänsä, sukupuolensa ja köyhyytensä vuoksi. Meillä suomalaisilla on valtaa ja mahdollisuus toimia paremman tulevaisuuden puolesta. On hienoa päästä keskustelemaan kestävästä kehityksestä ja globaalista tasa-arvosta. Tänään tehtävillä päätöksillä ratkaistaan, onko tulevien sukupolvien maailma parempi kuin menneisyys, sanoo Plan International Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen

– Minusta on mahtavaa, että me pääsemme SuomiAreenaan kuuntelemaan keskusteluja ja vetämään keskusteluja näistä teemoista. Me puhumme globaaleista asioista, kestävästä kehityksestä, ilmastonmuutoksesta ja lapsista, sekä erityisesti tyttöjen oikeuksista, Heinänen kertoo.

SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtaja Mari Haavisto on innoissaan uusista pääyhteistyökumppaneista ja ensi kesän teemoista.

– SuomiAreenan ensi kesän teemat haastavat keskustelemaan, millaisia ratkaisuja meidän pitäisi tehdä tässä hetkessä, että jätämme parhaan mahdollisen perinnön tuleville sukupolville. Itla ja Plan antavat mielenkiintoisen näkökulman teemoihin ja odotan jo innolla, mitä uutta pääyhteistyökumppanit tuovat tapahtumaan. Haluamme myös itse SuomiAreenassa antaa oman panoksemme näihin teemoihin yhdessä kaikkien järjestäjien kanssa. Tänä syksynä alammekin työstää SuomiAreenan vastuullisuusohjelmaa, jossa määritellään tapahtuman sosiaaliset, taloudelliset ja ympäristövastuut pitkälle tulevaisuuteen, Haavisto kertoo.

SuomiAreena järjestetään ensi kesänä Porissa 13.-17.7.2020 jo 15. kerran. Plan International Suomi on ollut mukana tapahtumassa mukana jo viiden vuoden ajan.

Tyttöjen päivää vietetään taas 11.10. Tyttöjen päivänä juhlimme tyttöjen potentiaalia ja vaadimme parannuksia tyttöjen asemaan. Tänä vuonna tyttöjen päivän teemamme on tytöt ja urheilu.

Kannustetaan yhdessä tyttöjä

Tyttöjen päivän teemamme on tytöt ja urheilu! Tytöillä on oikeus urheilla vapaina syrjinnästä. Rakennetaan yhdessä maailma, jossa kaikki tytöt voivat tavoitella unelmiaan.

Tule mukaan
Ukrainalainen tyttö istuu sängyllä halaten nalleja.

Auta Ukrainan lapsia

Lasten elämä Ukrainassa on järkkynyt perustuksiaan myöten, eikä tuholle näy loppua. Tavallinen arki on muuttunut hädäksi. Lahjoittamalla sinä autat.

Lahjoita hätäapuun
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi