Artikkelit, 19.8.2021

Plan avasi vetoomuksen Afganistanin tyttöjen oikeuksien puolustamiseksi

Kuvituskuva: Pinkkihiuksinen tyttö katsoo burka-asuisten henkilöiden keskeltä.

Vaadimme Suomelta välittömiä toimia Afganistanin tyttöjen ja naisten auttamiseksi.

Me Planilla parannamme erityisesti maailman heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen asemaa. Nyt Afganistanin tyttöjen oikeudet ovat uhattuna. Siksi olemme avanneet vetoomuksen Afganistanin tyttöjen ja naisten auttamiseksi.

Vaadimme Suomelta välittömiä toimia Afganistanin tyttöjen ja naisten auttamiseksi. Luovutamme vetoomukseemme kerätyt nimet pääministeri Sanna Marinille.

Emme voi sallia, että kokonainen sukupolvi tyttöjä menettää koulutuksensa ja tulevaisuutensa. Emme voi hyväksyä tyttöjen ja naisten perusoikeuksien riistämistä. Emme saa antaa tasa-arvotyön tulosten valua hukkaan ja jättää afganistanilaisia ihmisoikeusaktivisteja hengenvaaraan.

Siksi vaadimme nyt suomalaisilta päättäjiltä, että:

  • Suomi tarjoaa suojaa ja tukee vaarassa olevien afganistanilaisten turvallista poistumista maasta. Etusija on annettava lapsille, tytöille, nuorille, haavoittuvassa asemassa oleville naisille sekä tasa-arvo- ja ihmisoikeusaktivisteille.
  • Suomi etsii aktiivisesti tapoja tukea ihmisoikeus- ja tasa-arvoaktivistien työtä Afganistanissa sekä rahoittaa alueella toimivia humanitaarisen avun järjestöjä.
  • Suomi ottaa välittömästi kaikki mahdolliset keinot käyttöön ihmisoikeuksien turvaamiseksi Afganistanissa. Suomen tulee ottaa vahva rooli kansainvälisessä yhteisössä ja edistää kaikilla foorumeilla afganistanilaisten tyttöjen ja naisten oikeuksia.

Plan ei työskentele Afganistanissa, mutta puolustamme tyttöjen oikeuksia kaikkialla maailmassa ja vetoamme kansainväliseen yhteisöön Afganistanin tyttöjen puolesta.

Talebanin valtaamassa Afganistanissa tyttöjen ja naisten tulevaisuus on veitsenterällä. Suomi on sitoutunut edistämään ulko- ja turvallisuuspolitiikassaan sukupuolten tasa-arvoa sekä tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien täyttä toteutumista. Nyt on näytön paikka.

Voit auttaa myös näin:

Tyttösponssi

Tytöt samalle viivalle

Kriisit ja katastrofit syventävät sukupuolten välistä epätasa-arvoa ja uhkaavat tyttöjen oikeuksia. Emme työskentele Afganistanissa, mutta tuemme tyttöjen oikeuksia erilaisissa kriisitilanteissa maailmalla. Tyttösponssina edistät tyttöjen oikeuksien ja tasa-arvon toteutumista. Tule mukaan alkaen 10 €/kk.

Erilaiset kriisit ja katastrofit uhkaavat tyttöjen turvallisuutta sekä syventävät sukupuolten välistä epätasa-arvoa. Kuukausilahjoituksesi edistää heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen oikeuksia.
Erilaiset kriisit ja katastrofit uhkaavat tyttöjen turvallisuutta sekä syventävät sukupuolten välistä epätasa-arvoa. Kuukausilahjoituksesi edistää heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen oikeuksia.