Artikkelit, 26.9.2018

Finavian ja Planin yhteistyö täyttää kymmenen vuotta

Lentomatkustajat ovat lahjoittaneet Planin keräyslippaisiin jo yli 268 400 euroa.

”Oli hienoa, että Eero Aarnio tuli mukaan yhteistyöhön omalla panoksellaan. Lentokentät ovat Suomi-brändin näyteikkuna. Plan-pastillien designista on pidetty, ja se on tunnistettava”, Annika Kåla sanoo.

Helsinki-Vantaan lentoaseman kaukolentojen alueella on suuri vaaleanvihreä Plan-pastilli, Eero Aarnion muotoilema keräyslipas. Tämän tästä matkustajat sujauttavat kolikoita pastilliin.

Finavian ja Plan Internationalin kymmenvuotisen yhteistyön aikana lentomatkustajat ovat lahjoittaneet Planin keräyslippaisiin jo yli 268 400 euroa.

Suomalais-portugalilainen Aurora Kause, 17, on lähdössä Japaniin vaihto-oppilaaksi. Hän tiputtaa eurokolikkonsa pastilliin.

– Lahjoitin, koska jokaisella lapsella tulee olla mahdollisuus käydä koulua, Kause sanoo.
 

Aurora Kause lahjoitti Plan-pastilliin lähtiessään vaihto-oppilaaksi Japaniin.

Sosiaalista vastuunkantoa

Pastillit ovat vain yksi esimerkki lentoasemayhtiö Finavian ja Planin monipuolisesta yhteistyöstä. Finavian henkilökunta on esimerkiksi tempaissut Planin puolesta erilaisilla liikuntatapahtumilla. Lentokentät ovat myös lahjoittaneet turvatarkastuksesta kertyneiden pullojen pantteja Planille ja osallistuneet joulukampanjoihin. Viime jouluna Finavian asiakkaat keräsivät lahjoituksia Planille ikuistamalla suudelmiaan mistelinoksan alla.

– Yhteistyö on iso osa sosiaalista vastuunkantoamme. Plan on meille strateginen kumppani, sanoo Finavian viestintäpäällikkö Annika Kåla.

– Ymmärrämme lentoliikenteen aiheuttamat haitat ilmastolle ja ympäristölle, ja Planin yhteistyökumppanina pystymme kompensoimaan ilmastonmuutoksen aiheuttamia haittoja kehitysmaissa. Haluamme myös tuoda hyvinvointia maailman lapsille. Asiakkaamme matkustavat ympäri maailmaa, ja heillä on mahdollisuus osallistua omalla panoksellaan lasten auttamiseen.

Yhteistyö alkoi Helsinki-Vantaan lentoasemalta ja on laajentunut Kokkola-Pietarsaaren, Oulun, Vaasan ja Rovaniemen lentoasemille.
 

Paljon myönteistä palautetta

Kålan mukaan yrityksen ja järjestön tehokas ja tuloksekas yhteistyö vaatii tiivistä yhteistyötä. Finavia on sitouttanut pitkäjänteisesti henkilökuntaansa ja asiakkaitaan. Palaute niin työntekijöiltä kuin matkustajilta on ollut myönteistä.

– Ehdottomasti kannustamme muitakin yrityksiä pitkäjänteisiin kumppanuuksiin globaalin vastuun kantamiseksi, Kåla sanoo.

– Finavia-yhteistyö on meille todella merkittävä, ja iloitsemme pitkästä ja tuloksekkaasta kumppanuudesta. Tärkeässä roolissa on ollut myös Forex, joka on vaihtanut eri valuutoissa tulleet lahjoitukset euroiksi pro bonona, Plan International Suomen yritysyhteistyön asiakasvastaava Donata Pennanen kiittää.

Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

Tytöt samalle viivalle

Tyttösponssi-kuukausilahjoittajana olet tasa-arvon puolustaja ja tyttöjen liittolainen. Kuukausilahjoituksellasi edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Tule mukaan
Ukrainalainen tyttö istuu sängyllä halaten nalleja.

Auta Ukrainan lapsia

Lasten elämä Ukrainassa on järkkynyt perustuksiaan myöten, eikä tuholle näy loppua. Apuamme tarvitaan yhä. Lahjoittamalla sinä autat.

Lahjoita hätäapuun
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi