Artikkelit, 30.7.2021

”Aion aina edistää tasa-arvoa”

18-vuotiaan ecuadorilaisen Iñigon mielestä poikien täytyy olla tyttöjen puolella vaatimassa tasa-arvon toteutumista kaikille.

18-vuotias ecuadorilainen Iñigo (kuvassa ylhäällä oikealla) on kasvanut perheessä, jossa naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia. 

“Jo lapsena tiesin, että kotityöt kuuluvat kaikille perheenjäsenille. Myös minun ja veljieni täytyi oppia kaikki kotityöt ja hoitaa oma osuutemme niistä.”

Iñigoa ovat aina häirinneet yleiset sukupuoleen liittyvät stereotyyppiset ajatukset, kuten että naisten tulisi pysyä kotona. Sitten Iñigo kuuli yhteisössään asuvasta tytöstä, joka ei päässyt kouluun, koska hänen täytyi olla auttamassa kotona.

“Silloin päätin, että minun täytyy toimia, jotta kaikki nuoret saisivat tehdä omia valintoja elämässään. Itselläni on aina ollut ympärilläni ihmisiä, jotka ovat kannustaneet minua ja rohkaisseet kertomaan mielipiteeni.”

”Haluan näyttää esimerkkiä muille pojille”

Iñigo on huomannut, että yhteiskunnassa puhutaan tasa-arvosta, mutta käytännön teoissa puheet usein unohtuvat. Hän on halunnut mukaan lasten ryhmiin, joissa hän voi edistää tasa-arvoa, ja liittyi mukaan Planin Girls Get Equal -kampanjaan.

Iñigo haluaa näyttää muille pojille esimerkkiä tyttöjen oikeuksien puolustamisesta. Hän uskoo, että poikien täytyy olla tyttöjen vierellä vaatimassa heille oikeuksia.

“Toivon, että jonain päivänä maassamme olisi demokraattisesti äänestetty naispresidentti näyttämässä mallia, että myös naiset voivat olla johtajia.

Iñigo on järjestänyt yhteisössään ystäviensä kanssa useita työpajoja johtajuudesta nuorille. Ryhmissä on ollut mukana 15-18 -vuotiaita nuoria, jotka ovat päässeet suunnittelemaan omaa elämäänsä työpajoissa. Nuoret ovat oppineet ajattelemaan, mitä haluaisivat tulevaisuudeltaan.

Iñigo opiskelee parhaillaan rakennusinsinööriksi yliopistossa ja haluaisi opiskella sen jälkeen myös valtiotieteitä.

“Haluaisin olla jonain päivänä kaupunkini johtaja. Haluan työskennellä aina tasa-arvon hyväksi.”

Lahjoittamalla Planin hätäapurahastoon sinä olet mukana viemässä apua sinne, missä tarve on suurin.

Tee hätäapulahjoitus

Tällä hetkellä sadat miljoonat lapset elävät keskellä konflikteja ja kriisejä. Lapset tarvitsevat kipeästi apua. Lahjoita Planin hätäapurahastoon ja autat lapsia siellä, missä hätä on suurin

Lahjoita hätäapuun
Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

Tytöt samalle viivalle

Tyttösponssi-lahjoittajana olet Planin kuukausilahjoittaja ja tyttöjen liittolainen. Tuellasi edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Tule mukaan
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi
Plan International
Kannanotot, 17.7.2024

Lausunto yhdenvertaisuuslain muuttamisesta

Lausuntopyyntö yhdenvertaisuuslain muuttamisesta ja varhaiskasvatuksen edistämisvelvollisuudesta.
Joukko lapsia istuu sisällä leikkimässä.
Blogit, 5.7.2024

Pelon ja toivon välissä –  Sudanin raa’an sodan koettelemat lapset

Sudanista paenneet lapset tarvitsevat ruokaa, vettä, suojaa ja psykososiaalista tukea. Leikki auttaa lapsia käsittelemään kokemiaan vaikeita asioita.
Ihminen seisoo teltan edessä ja katsoo kuvasta poispäin.
Blogit, 4.7.2024

Nuori äiti pakeni yön selkään: ”Heräsimme aseiden ja tykkien ääniin”

Nahid Ali pakeni perheensä kanssa keskellä yötä Sudanin pääkaupungista, kun maassa puhkesi aseellinen konflikti. Nyt hän auttaa muita pakolaisia.