Alla näet hakuasi vastaavat sisällöt. Mikäli et löytänyt etsimääsi, tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Kategoriat Reseptit
Mango-kookosriisi tuo auringon keittiöön
Mango-kookosriisi on Thaimaassa suosittu herkku, jonka voi valmistaa helposti myös kotikeittiössä. Se sopii niin jälkiruoaksi kuin asteen paremmaksi välipalaksikin.
Ainekset (neljälle):
- 125 g jasmiiniriisiä
- 2 dl kookosmaitoa
- ½ dl sokeria
- 0,5 tl vaniljauutetta
- 1 dl kuohu- tai kookoskermaa
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 1 kypsä mango tai noin 300 g pakastemangoa
Valmistus:
Yhdistä kattilassa riisi, kookosmaito, sokeri ja vaniljauute. Kuumenna seos kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna pulputtaa välillä sekoittaen noin 20 minuuttia.
Kun riisi on kypsää, nosta kattila liedeltä ja lisää kuohu- tai kookoskerma. Sekoita ja anna imeytyä hetki kannen alla.
Jaa riisi tarjoiluastioihin ja ripottele päälle seesaminsiemenet. Tarjoile paloitellun mangon kera joko lämpimänä tai jäähdytettynä.