Mango-kookosriisi tuo auringon keittiöön

Mango-kookosriisi on Thaimaassa suosittu herkku, jonka voi valmistaa helposti myös kotikeittiössä. Se sopii niin jälkiruoaksi kuin asteen paremmaksi välipalaksikin.

Ainekset (neljälle):

  • 125 g jasmiiniriisiä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • ½ dl sokeria
  • 0,5 tl vaniljauutetta
  • 1 dl kuohu- tai kookoskermaa
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 kypsä mango tai noin 300 g pakastemangoa

Valmistus:

Yhdistä kattilassa riisi, kookosmaito, sokeri ja vaniljauute. Kuumenna seos kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna pulputtaa välillä sekoittaen noin 20 minuuttia.

Kun riisi on kypsää, nosta kattila liedeltä ja lisää kuohu- tai kookoskerma. Sekoita ja anna imeytyä hetki kannen alla.

Jaa riisi tarjoiluastioihin ja ripottele päälle seesaminsiemenet. Tarjoile paloitellun mangon kera joko lämpimänä tai jäähdytettynä.