Tyttösponssi-kuukausilahjoitus | Plan

 

Mahdollisuuksia maailman tytöille

Meillä kaikilla on oikeus päättää elämästämme ja kehostamme sekä oppia ja kouluttautua työtä ja elämää varten. Monella tytöllä kehittyvissä maissa nämä oikeudet eivät kuitenkaan toteudu.

Uudenlaisella Tyttösponssi-kuukausilahjoituksella tuet heitä, joiden tiellä on enemmän esteitä kuin toisten: maailman heikoimmassa asemassa olevia tyttöjä.


Esimerkkejä tyttösponssilla tehtävästä työstä

SEKSUAALI- JA LISÄÄNTYMISTERVEYS

Miltä tuntuisivat kuukautiset ilman siteitä? Kehittyvissä maissa moni tyttö jää pois koulusta vuotopäivien ajaksi häpeän ja siteiden puuttumisen vuoksi.

TYTTÖJEN ÄÄNI KUULUVIIN

Jotta tytöt saavat äänensä kuuluviin, koko yhteisön pitää kuunnella. Siksi teemme työtä paitsi tyttöjen kanssa myös heidän perheissään ja yhteisöissään.
 

LOPPU LAPSIÄITIYDELLE

Joka vuosi yli seitsemän miljoonaa alaikäistä tyttöä saa lapsen. Tyttösponsorina autat torjumaan liian varhaisia raskauksia ja tuet nuoria äitejä palaamaan kouluun.

KOULUTUS JA TEKNOLOGIA

Jos teknologia ja uudet innovaatiot ovat tyttöjen ja naisten ulottuvilla myös kehitysmaissa, se edistää merkittävästi koulutusta ja turvallisuutta.

TYTÖILLE ITSEMÄÄRÄÄMISOIKEUS

Tytöillä on oikeus päättää omasta kehostaan. Tyttösponsorina autat kitkemään haitallisia perinteitä, jotka uhkaavat tyttöjen elämää.

AMMATTI JA KOULUTUS

Tyttöjen koulutus on paras tapa katkaista köyhyyden kierre. Tuellasi tytöt voivat rakentaa parempaa tulevaisuutta itselleen ja perheilleen.

Kouluun kuukautisista huolimatta

Kehittyvissä maissa moni tyttö jää pois koulusta kuukautisten vuoksi. Tyttösponssi-kuukausilahjoittajana tuet työtä häpeän poistamiseksi ja varmistat kuukautissuojien saatavuuden. Koulutus kuukautishygieniasta, kunnolliset vessat ja siteet vähentävät koulupudokkuutta.